Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jakub Held: Chytil jsem se šance

 
pondělí, 23. dubna 2018, 20:58

Sobotní domácí duel žlutomodrých s Brozany posunul svěřence trenéra Rostislava Grossmanna už na šestou příčku tabulky ČFL, tři body za třetí Zápy. Důležitou čtvrtou branku, v čase, kdy se hosté gólově přiblížili, vstřelil Jakub Held. Jak další jarní vítězství viděl z trávníku?

„Do zápasu jsme šli útočně. Věděli jsme, že jsou v tabulce níž a my jsme hráli doma, takže jsme na ně chtěli nalízt a dát dva rychlé góly, což se nám také podařilo," popsal Jakub Held podařený úvod střetnutí s Brozany.

První pětačtyřicetiminutovka byla ve znamení domácího celku. Když se hosté dostali k míči, příliš si s ním nevěděli rady. „Myslím si, že pod tíhou horších výsledků vymýšleli. Nechali nás spíše hrát, nenapadali. Bylo to takové zvláštní. Když jsme šli do vedení 2:0, tak se ze hřiště úplně vytratili," potvrdil viditelnou skutečnost písecký záložník.

Dobře Písečtí začali také po přestávce, jenže hosté pak citelně zahrozili. „Do druhého poločasu jsme si řekli, že se nechceme zatáhnout, že chceme dát ještě jednu branku, abychom to uklidnili a dohráli zápas do konce. Třetí branku jsme přidali, ale pak jsme dostali zbytečné dva góly. Zalezli jsme, špatně jsme bránili, ale čtvrtý gól nás uklidnil," řekl Jakub Held.

Přišlo uspokojení? „Neřekl bych uspokojení. Udělali jsme spíše zbytečné chyby vzadu. Oni si celý zápas nic nevytvořili. Pak na nás dvakrát nalítli, my jsme to špatně odbránili a dostali dva góly," rekapituloval střelec uklidňující trefy, který na předchozí zásah musel chvíli vzpomínat: „No, to už je nějaký pátek co jsem dal naposledy gól, nebo už možná nějaký rok. Jsem moc rád, že jsem ho dal. Hlavně teď. Bylo důležité doma získat tři body a po tom, jak se Brozany přiblížily, přinesl uklidnění a dohráli jsme to do konce."

Jakub Held se do základní sestavy A-týmu tehdy ještě trenéra Ondřeje Prášila dostal po nepodařeném úvodu aktuální sezony a důvěru splácí i nyní. „Přišli noví kluci. Tři kola na podzim se nám nedařilo. Pak jsem nastoupil v Králově Dvoře. Tam jsme vyhráli a od té doby to nějak šlape. Sedlo si to. Chytil jsem se šance. Jsem rád, že se mi daří, že se daří týmu, že můžu hrát v jednom týmu s bráchou a vyhrávat," uzavřel Jakub Held pozápasové povídání.

 
 
Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle