Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Planá nad Lužnicí získala další skalp favorita. Bernartice porazila 3:2

 
pondělí, 23. dubna 2018, 19:33

K odehrání 18. kola krajské 1. A třídy zajížděli Bernartičtí k soupeři, na jehož hřišti se jim nikdy nepodařilo uhrát body. V Plané nad Lužnicí pro ně prostě nikdy nebylo na růžích ustláno. Hosté byli opět v nekompletní sestavě a navíc za ně museli nastoupit nedoléčení hráči. Přesto se očekával tuhý boj s dobře našlápnutým soupeřem, který minulý týden vyhrál ve Čtyřech Dvorech a věřil si i na lídra soutěže.

V utkání se od počátku začalo hrát opatrně ze zabezpečených obran většinou uprostřed hrací plochy. Poločas skončil nerozhodně. Ve druhém se hosté ujali na jeho počátku vedení, avšak snaha domácích o další skalp favorita byla zjevná. Byli lepší v držení míče a nakonec se prosadili a otočili stav utkání. Hosté sice měli možnost v úplném závěru zápasu stav srovnat, ale z obrovské šance nakonec nic nebylo. Plánští tedy pokračují v dobře započatém jarním tažení a stoupají výsledkovou tabulkou vzhůru.

První střelu na hostující bránu, kterou zlikvidoval bernartický gólman, vyslal ve 2. minutě Pěknic. Kloboučníkův střelecký pokus v 15. minutě zase bezpečně kryl plánský brankář Mansfeld. Ve 23. minutě se po kvalitní kombinační akci a finální Ťupově přihrávce trefil přesně do šibenice Rakovan, avšak pro ofsajd gól nemohl být uznán. Hned nato o minutu později již regulérní padl. Po střele Matěje Nováka vyražený míč bernartickým brankářem Fučíkem dorážel do sítě Martin Janovský a domácí se ujali vedení - 1:0.

Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Ve 30. minutě byl v pokutovém území faulován Trantina a rozhodčí odpískal pokutový kop. Míč si postavil na značku brankář Tomáš Fučík a i přes dobrou reakci plánského gólmana se mu podařilo pod jeho tělem dostat míč do sítě - 1:1.

Ťupa dobře pálil ve 35. minutě, avšak Mansfeld byl na místě a míč lapil do svých rukavic. Ve 38. minutě ohrožoval hostující bránu střelou Hofbauer, avšak míč skončil jen vedle pravé tyče. V poslední minutě střílel ještě Pospíchal, avšak jeho zakončení též postrádalo přesnost. Mužstva odcházela do kabin za nerozhodného stavu.

Planá dokonala obrat v závěru

Druhou půli začali lépe hosté a jejich aktivita se jim hned na začátku vyplatila, ve 47. minutě totiž zahrál jeden z domácích borců v pokutovém území rukou a byla odpískána druhá penalta. Míč si postavil na značku mladý Adam Staněk a bezpečně ji proměnil - 1:2.

Vynikající šanci na vyrovnání stavu měl v 55. minutě osamocený Janovský, jeho střelu však Fučík reflexivně vyrazil. Nápor domácích sílil a přinesl ovoce v podobě srovnání skóre zápasu. V 57. minutě ještě pokus o zakončení domácího kapitána Jana Trčky skončil nad bránou, avšak po rohovém kopu prováděném z levé strany Janovským o dvě minuty později, již jeho přesná hlavička stav utkání srovnala - 2:2.

Aktivní Trčka v 67. minutě hry bránu z trestného kopu z pětadvaceti metrů netrefil. Aktivita domácích pokračovala i v dalším průběhu zápasu. Poněkud přetížená defenzíva hostů udělala hrubou chybu a střídající žolík Maroš Široký, který byl na hřišti čtyři minuty, vystihl špatnou rozehrávku soupeře a v 80. minutě zakončoval přesně - 3:2.

Domácí vědomi si jednobrankového vedení pak trochu herně polevili. Hosté ve snaze stav utkání srovnat vrhli všechny své zbývající síly do ataku a vyrovnání mohlo přijít v poslední minutě. To se velmi aktivní stoper Jakub Novák prodral po levé straně až k brankové čáře a přihrávkou podél brány na zadní tyč vyzval osamoceného Adama Staňka ke skórování. Ten však snad z přemíry snahy dva metry od brány brankovou konstrukci překopl. Bernartičtí tak po dvanácti kolech bez prohry opět okusili její hořkost.

Bernartice zajíždějí k dalšímu utkání opět na půdu soupeře a čeká je další velice těžký souboj ve Veselí nad Lužnicí. Bude sehrán v sobotu 28. dubna od 16:00 hodin.


TJ Sokol Planá nad Lužnicí – TJ Sokol Bernartice 3:2 (1:1)

Branky: 24. Martin Janovský, 59. Jan Trčka, 80. Maroš Široký – 30. Tomáš Fučík (pen.), 47. Adam Staněk (pen.). Rozhodčí: Svyatoslav Izugrafov – Karel Albert, Pavel Hladík. ŽK: 2:2 (54. Pospíchal, 60. Pěknic – 52. Smrčina, 69. Staněk). Diváků: 50.

Planá: Mansfeld – Handrejch, Štiak, Anděl, Hofbauer – Přibyl (76. Široký), Jan Trčka (K), Pospíchal, Janovský – Matěj Novák (88. Švec), Pěknic (90. Pösinger). Trenér Michal Turek.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Stan. Češka, Jakub Novák, Trantina, Tomáš Češka (82. Kukrál) – Smrčina, Ťupa – Staněk, Kloboučník, Mir. Suchopár (74. Martin Buriánek) – Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama