Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice oplatila Zlaté Koruně domácí porážku a přivezla další body zvenku

 
úterý, 17. dubna 2018, 11:34

V dalším kole oblastní I. B třídy se Kapličtí představili na půdě o záchranu bojující Zlaté Koruny. Domácí se museli v sestavě vypořádat s absenci potrestaných Ohnsorga a Weinharda. Spartakovci po výhře v Ledenicích a domácí prohře s vedoucí Novou Vsí chtěli naplno zabodovat, čímž by soupeři vrátili podzimní domácí prohru.

Hosté se od úvodu snažili být aktivnějším týmem. Domácí se snažili vyrovnat v nasazení a bojovnosti, kterou měli vzhledem k jejich tabulkovému postavení příkladnou. Na hřišti menších rozměrů bylo k vidění velké množství osobních soubojů. Zlatokorunští hostům nedarovali ani metr hrací plochy bez boje. V desáté minutě se k prvnímu vážnějšímu ohrožení soupeřovy svatyně dostali spartakovci. Po Janurově zpětné přihrávce pálil tvrdě Marek, míč prolétl těsně nad břevnem.

Blízko ke vstřelení vedoucí branky byli hosté v minutě sedmnácté, ale domácí podržel zkušený gólman Schwarz. Bylo to po standardní situaci ze strany. Po centru do šestnáctky nastal před domácí brankou závar, gólovou hlavičku Štrbačky gólman skvělým zákrokem do sítě nepustil. O chvíli později po Pálově přihrávce pokoušel střelecké štěstí Micák, zvolil technický přízemní pokus na vzdálenější tyč, ale míč mezi tři tyče nedokroutil.

Až po polovině prvního poločasu dali o sobě výrazněji vědět i domácí fotbalisté. Před vápnem dostal dostatek prostoru Homer, pálil nebezpečně k tyči, Kuchař byl pozorný a dokázal ránu vyrazit. O pár minut později se po brejku dokázal Homer uvolnit ve vápně, zakončoval po zemi, minul bližší tyč a skóre zůstávalo tedy i nadále neměnné. Když to nešlo ze hry, pokusili se být hosté nebezpeční z rohových kopů. Po půlhodině hry Marek poslal přízemní centr na přední tyč, Gondek zakončoval bez přípravy mimo. Nedlouho poté další roh pro Kaplické. Marek si narazil míč s Janurou, zakončoval k bližší levé tyči, Schwarz přízemní tvrdou ránu stačil vyrazit.

Ve čtyřicáté minutě brejk domácích zakončoval Fuciman střelou, kterou Kuchař kryl. Krátce na to výhodu trestného kopu pro domácí. Centr poslal do vápna Adamíček, k hlavičce se dostal kapitán Zayml, mířil však jen nad břevno hostující brány. Poslední příležitost změnit bezbrankový stav měli minutu před přestávkou Kapličtí po pěkné kombinační akci. Micák vysunul na pravé straně Daniela, ten hledal a našel před brankou nabíhajícího Pála, ale ten z gólové pozice nevytěžil nic. Do kabin se tak odcházelo za nezměněného skóre.

Spartak udeřil po rohu Štrbačkou

Po změně stran však netrvalo dlouho a hosté se ujali vedení. Na začátku druhé minuty zahrával rohový kop z levé strany Divoký, bránící hráči nepokryli Jana Štrbačku, a na gólovou hlavičku byl Schwarz krátký – 0:1. Důležitý první gól vstřelili spartakovci. Řada byla na Zlatokorunských, byli to oni, kdo se teď musel více tlačit do ofenzivy. V 55. minutě zprava pronikl do vápna Rychtář, střelu po zemi Kuchař se štěstím vyrazil. Následoval rohový kop, na přetažený centr si naběhl Rychtář, hlavičku Kuchař za svá záda nepustil.

Do druhého poločasu poslal na hřiště hostující trenér Malický Marka Urazila a ten přinesl do hry Spartakovců oživení. Za svou aktivitu byl navíc odměněn v 65. minutě gólem. Dostal pod tlak stopera Adamíčka, ten chyboval, jeho zaváhání nedokázal zažehnat ani vybíhající gólman Schwarz, míče se lacino zmocnil kaplický útočník Marek Urazil, který poslal míč do zívající domácí svatyně – 0:2. Na druhé straně mohl korigovat vzápětí Homer, který se postavil k přímému kopu, Kuchař však zasahovat nemusel, rána šla nad. Neprosadil se ani Rychtář, i jemu byla v 77. minutě branka Spartaku malá. Vzápětí na druhé straně Janura našel v gólové pozici Urazila, zakončení mu však moc nesedlo a slabou střelu Schwarz pohodlně lapil.

Čtyři minuty před koncem si poradil i se střelou Marka Malického. Přesto ještě jednou kapituloval. Hned v následující minutě Gondek přesnou přihrávkou našel mezi obránci nabíhajícího Marka Urazila, který střelou přes padajícího brankáře Schwarze ztvrdil tříbodový zisk hostů třetím gólem – 0:3. Kapličtí i druhé jarní utkání na soupeřově hřišti dokázali vyhrát. Vítězství se ale nerodilo vůbec lehce, o záchranu hrající Zlatá Koruna byla nepříjemným houževnatým soupeřem.


SK Zlatá Koruna – FK Spartak Kaplice 0:3 (0:0)

Branky: 65. a 87. Urazil, 47. Štrbačka. Rozhodčí: Ondra – Zabilka, Hnilička. ŽK: 2:2 (Steinocher, Adamíček – Divoký, Marek). Diváků: 75.

Z. Koruna: Schwarz – Liška, Adamíček, Zayml, Houska, Steinocher, Štěpánek, Homer, Janota, Rychtář, Fuciman.

Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Kebl, Malický, Gondek, Marek, Divoký, Micák, Daniel (70. Vaniš), Janura (89. Čutka), Pál (46. Urazil).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama