Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rekordní výsledek v Lažišti. Zdíkov odjel s 13gólovou náloží

 
pondělí, 16. dubna 2018, 23:20

V 17. kole I. B třídy, sk. B, hostil vedoucí tým tabulky FK Lažiště beznadějně poslední Zdíkov (bodový rozdíl byl před zápasem 40 bodů). Na podzim se Lažiště ve Zdíkově trápilo a vyhrálo až dvěma góly v závěru. Nyní se očekávala jednoznačnější záležitost. Předpoklady se naplnily a v oboustranně ofenzivním představení padlo neuvěřitelných 17 branek.

Paradoxně jako první zahrozili hosté. Ihned po rozehrávce se vrhli do útoku a po obléhání domácí šestnáctky vybojovali trestný kop z nebezpečné vzdálenosti. Exekutorem byl kapitán Pešek, ale balon poslal vysoko nad Tesařovu branku. Naopak na druhé straně hned z prvního útoku udeřilo. Volmut vysunul přesným pasem Sedláčka, ten utekl hostující obraně a postupoval sám na brankáře. Místo střely ještě uvolnil nabíhajícího Bednára, který dopravil míč do opuštěné branky. V 10. minutě to bylo už 2:0. Macek našel na hranici pokutového území Sedláčka, jenž obešel Holzknechta a střelou k tyči poslal domácí do dvoubrankového vedení.

Ve 14. minutě vyslal Bednár Makoše, ale ten se teprve zastřeloval. Slabou střelu mu Švarc v pohodě lapil. Za chvilku už ale znovu udeřilo. Na pravé straně Volmut přihrával na Makoše, který byl v ofsajdové pozici. Vědom svého postavení si nahrávky nevšímal. Toho využil Volmut, který doběhl opuštěný balon a postupoval sám na brankáře, kterého v pohodě prostřelil. Za dvě minuty to bylo už 4:0. Na polovině hřiště hosté chybovali v rozehrávce. Míč se dostal k Sedláčkovi, který utekl všem a levou nohou v pohodě překonal bezmocného Švarce. Hned za minutu pronikl do pokutového území Hrbek, pohrál si se Š. Kurejem a našel úplně volného Bednára. Jeho střelu skvěle vyrazil Švarc na roh.

Divočina první půli - 11 gólů!

Ve 25. minutě našel Vávra Makoše, ten si narazil s Bednárem, aby potom v pohodě zavěsil. O minutu později to bylo už 6:0. Makoš napadal Švarce při rozehrávce, který v tísni nahrál přímo na nohu Sedláčka, ten předložil balon Makošovi před prázdnou branku, pro kterého nebyl problém dopravit míč do sítě. Ve 32. minutě přišel hezký moment domácích. Sedláček zleva našel přetaženým centrem volného Bednára, který z voleje ze vzduchu vyslal pěknou ránu, ale tentokrát byl Švarc pozorný. Za dvě minuty si vyměnili míč Makoš se Sedláčkem a druhý jmenovaný svým třetím gólem přeloboval hostujícího gólmana. Ve 36. minutě se probil před branku Bednár, ale toho vychytal Švarc.

Ve 40. minutě platilo otřepané nedáš dostaneš. Volmut vysunul Sedláčka, ten šel sám na brankáře, ale dlouhou kličkou se dostal mimo střelecký úhel, vrátil míč na nabíhajícího Makoše. Ten se uvolnil a namazal zpátky Sedláčkovi, který si posadil na zem obránce i brankáře, ale slabý oblouček stačil ještě Švarc vyrazit. Odražený balon se dostal k Volmutovi, který ho z první poslal zpět na branku, ale Švarc byl opět pohotový a vyrazil ho na roh. Po jeho nepřesné rozehrávce utekl domácí obraně rychlý Tesař a najednou šli Zdíkovští tři na jednoho. Tesař uvolnil Demetera a ten předložil míč Vačkářovi, který si vzpomněl na svá mladá léta a v pohodě prostřelil Tesaře.

Chvilku po rozehrávce Sedláček odcentroval, jeho tečovaný centr si našel Hrbek a hlavou poslal míč přesně k tyči. A hned za dvě minuty se vše opakovalo, pouze Sedláčkův centr zakončil pohotově pravačkou ze vzduchu Makoš. Ještě před odchodem do šaten hosté snížili. Dlouhý nákop chtěl efektivně zpracovat brankář Tesař, což se mu nepovedlo a pro dobíhajícího Demetera nebyl problém poslat míč do opuštěné branky. Tak skončil divoký poločas, jaký v Lažišti v krajské soutěži nepamatují.

Hattricky Makoše v obou poločasech!

Do druhé půle udělali hosté hned tři změny a střídající R. Kurej se hned ukázal. Na levé straně vysunul Tesaře, který zatáhl míč k brankové čáře, aby mu ho potom vrátil zpět a ten nadvakrát překonal Tesaře. Chvíli poté vysunul Brzobohatý Makoše, který ale netrefil branku. V 54. minutě Ostadál poslal do brejku Sedláčka, ten přistrčil na Volmuta, který poslal míč také vedle hostující branky. V 56. minutě zahrozili hosté. Střílející Pešek trefil pouze R. Kureje, od kterého se míč odrazil na volného Tesaře, ale z dobré pozice minul. Desáté branky se domácí dočkali v 57. minutě. Pěknou kombinaci po ose Volmut, Bednár, Sedláček zakončil Volmut mezi nohy brankáře Švarce.

Další pěknou akci předvedli domácí v 63. minutě. Hrbek našel Sedláčka, patou sklepnul na Makoše, který těsně minul branku. V 65. minutě sklepl hrudí Volmut centr na Makoše, který posunul ještě doleva na střídajícího Stupára, v dobré pozici ale levačkou přestřelil. V 67. minutě pláchl Makoš hostující obraně, ale tomu se pod nohy vrhl Švarc a tentokrát svůj tým podržel. V 73. minutě se situace opakovala. Makoše vyslal Volmut a nyní se domácí útočník již prosadil. V 84. minutě si Makoš narazil se Stupárem a svou pátou brankou zvýšil domácí náskok. O minutu později skórovali hosté. Pešek poslal pas na Tesaře, ten si poradil s Ostadálem a našel volného R. Kureje, který poslal balon do odkryté poloviny domácí branky. Poslední slovo měl v závěru střelec zápasu Makoš. Stupár nahrál Sedláčkovi, který předložil na Makoše a bylo to 13:4.

Jednoznačné rekordní vítězství domácích pokazil domácím pouze vysoký počet inkasovaných branek. Nutno podotknout, že si je ale Zdíkovští zasloužili. Přesto, že prohrávali vysokým rozdílem, tak bojovali až do konce. Odměnou jim byly právě čtyři vstřelené branky. V součtu s podzimním utkáním jich Lažišti nastříleli celkem šest, což se asi jinému týmu nepovede. U hostů zahrál velmi slušně kapitán Pešek a zejména byl hodně vidět pohyblivý Tesař, který v osmnácti letech ukázal velký potenciál. U domácích je potřeba vyzdvihnout ofenzivní představení tria Makoš, Sedláček, Volmut, které bylo u všech branek!


FK Lažiště – Sokol Zdíkov 13:4 (9:2)

Branky: 25., 26., 45., 73., 84. a 90. Makoš, 10., 19. a 35. Sedláček, 16. a 57. Volmut, 6. Bednár, 42. Hrbek – 48. a 85. R. Kurej, 40. Vačkář, 45. Demeter. Rozhodčí: Ct. Novotný – Bezpalec, M. Pečenka. ŽK: 1:0 (Brzobohatý). Diváků: 50.

Lažiště: Tesař – Turek (46. Ostadál), Vávra, Albert, Brzobohatý (59. Holub) – Bednár, Macek, Volmut, Sedláček – Hrbek (64. Stupár), Makoš.

Zdíkov: Švarc – Holzknecht (46. Tokár), Kroupa, Šebánek, Kurej Š (46. Pobiš). – Nový (46. R. Kurej), Pešek, Vondráček, Tesař – Vačkář, Demeter (68. Zeman).

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Petr Vlasák