Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Juniorka Dynama vedla nad Bohemkou o dva góly, ale duel skončil smírem

 
pondělí, 16. dubna 2018, 17:37

Po vítězném vstupu do nadstavbové části Juniorské ligy v Praze na Dukle se mladíci Dynama představili doma na Složišti znovu proti pražskému soupeři, Bohemians 1905 (v závěru základní části zvítězili na Slavii), a přestože dvakrát získali náskok, nakonec se rozešli s klokany výsledkem 3:3.

Svěřencům Jaromíra Plocka, který se chopil trenérské taktovky na jaře spolu s Petrem Skálou, vyšel parádně vstup do zápasu. Již ve 3. minutě šli do vedení, když z poctivých pětadvaceti metrů napřáhl Patrik Švantner, jeden z pendlů z A-týmu, a pražský gólman Jan Šrámek u levé tyče nedokázal zasáhnout. Hosté zvolna přebírali iniciativu a odhodlali se k několika střeleckým pokusům, vesměs to však byly lahůdky pro brankáře Matěje Luksche. Naopak jeho protějšek se musel začervenat po souboji s Jakubem Matouškem ve 27. minutě. Budějovický útočník ho v malém vápně přechytračil a domácí vedli o dva góly.

Pět minut před koncem úvodní půle vytvořili Pražané závar, při kterém Matěj Luksch stihl vyrazit střelu Miroslava Václavíka, ale nedosáhl na následnou bombu černého Akpana Fortune Basseye. Před odchodem soupeřů do šaten si vytvořil ještě šanci Ivo Táborský a po brejku a krásném centru Lucase Serafima Do Nascimenta Diase mohl vyrovnat z voleje Akpan Fortune Bassey, naštěstí Matěj Luksch byl na místě. Po deseti minutách od začátku druhé půle se hosté dočkali, jejich druhou trefu zařídil hlavičkující Vojtěch Brak.

Klokan odčinil vlastence

Basseyovu bombu z levé strany v 62. minutě vytěsnil domácí brankář na roh a o pět minut později si černobílí vzali zpátky náskok, když po centru z levé strany se bránící hráč Peter Horizrál zalekl dotírajícího Iva Táborského a ve snaze zasáhnout před ním poslal míč čistým vlastencem do sítě. Potom ještě střídající Marek Kalousek připravil zajímavou nabídku pro Jakuba Matouška, ale gól padl v 79. minutě na protějším konci hřiště. Z uctivé vzdálenosti napřáhl Peter Horizrál a možná ani nemířil dost přesně mezi tyče, jenže míč nepředvídaně změnil směr odrazem od některého z hráčů pohybujících se v pokutovém území Dynama a bylo srovnáno.   

Soupeři zaslouženě brali po bodu. Českobudějovický trenér Jaromír Plocek se tvářil spokojeně. „Viděli jsme dobrý zápas. Chvílemi to bylo trochu neustrojené, nepěkné, ale pak se to srovnalo. Oba týmy si vytvářely šance a musím říct, že Juniorská liga je dobrá soutěž. Hodně nám pomáhají pendlové. Mladí kluci se vyrovnávají jejich způsobu hry. Zatím jsme spokojení a neříkáme, že o nic nejde. Jde o to, aby kluci hráli a nějak to vypadalo. Zrovna tak je soutěž dobrá pro pendly, kteří aktuálně nenastupují v áčku, aby si udrželi zápasový rytmus a kondici.“


SK Dynamo Č. Budějovice U21 – Bohemians Praha 1905 U21 3:3 (2:1)

Branky: 3. Švantner, 27. Matoušek, 67. vlastní (Horizrál) – 40. Bassey, 55. Brak, 79. Horizrál. Rozhodčí: Rejžek – Fišer, Myška. ŽK: 2:0 (47. Řehoř, 84. Grigera). Diváků: 100.

SK Dynamo: Luksch – Řehoř, Collin, Štifter, Vondra – Kubata (46. Fišer), Tomek, Švantner, Pouček (61. Kalousek) – Matoušek (76. Jiran) – Táborský (79. Grigera). Trenér Jaromír Plocek.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ladislav Lhota