Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Roudné nezvládlo další derby. Soběslav padla v Plzni

 
středa, 11. dubna 2018, 18:35

Třetí divizní derby skončilo poprvé vítězstvím hostů. Slavoj si připsal za zaslouženou výhru v Roudném 2:0 první tři body. Soběslav v oslabené sestavě podlehla Doubravce a přišla o jarní neporazitelnost. Jankov zvrátil v Sedlčanech nepříznivý stav a až do předposlední minuty držel slibné vedení, o které následně přišel další penaltou domácích. Poprvé zvládl Jankov penaltový rozstřel a odvezl si dva body. Sedlčanský Brotánek zahrával celkem tři penalty a všechny proměnil.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 20. KOLE DIVIZE A  


SK Senco Doubravka – FK Spartak Soběslav 2:0 (1:0)

Branky: 38. Roubal, 65. Krejčí. Rozhodčí: Cichra – Vnuk, Hodek. Delegát: Bobek. ŽK: 2:1 (Skopový, Knakal – Boháč). Diváků: 100.

Soběslav: Kuník – Hromada, Boháč, Suchan, Maršík – Bouchal (62. Uličný) – Chotovinský, M. Mazouch, Nohava (76. Janoušek), Vaněk – Šmídmajer. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Kuník

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Minulý týden jsem kluky chválil, po zápase na Doubravce je to zase naopak. Domácí a venkovní zápasy jsou u nás jako den a noc. Opustíme táborský okres, jsme podělaní a prohráváme 0:1. Přitom Doubravka byla hratelný soupeř, jenže naším špatným výkonem jsme jí tři body doslova darovali. Nebudeme hledat výmluvy, že nám chyběl ten nebo onen, nebo že někteří hráči nebyli stoprocentně fit. Měřítko snesl jedině brankář Kuník, který nás zachránil od vyšší prohry, a Maršík. Ostatní hráli hluboko pod své možnosti. Doufám, že příští týden v domácím zápase s plzeňským Petřínem to bude zase mužstvo, které plní pokyny trenérů a získáme veledůležité tři body k cestě za záchranou.“


Malše Roudné – FK Slavoj Český Krumlov 0:2 (0:1)

Branky: 38. Persán, 74. Tauber. Rozhodčí: Průcha - Novotný, Kouba. Delegát: Rauch. ŽK: 0:1 (Beránek). Diváků: 250.

Roudné: Konečný – Maršík (68. Růžička), Holub (76. Samek), Tušer, Lerch – Vávra, Bartoš (58. Solomakha), Hála, O. Otepka, Zeman (58. Vlk) – Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Kabele, Dudák, Svoboda – Persán (78. Švec), Kroupa (83. Neckář), Novák, Sláma (68. Mravec) – Wagner, Tauber (89. Ješina). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: nikdo – Říha, celý tým

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „My jsme porazili sami sebe. Už v Soběslavi jsme hráli profesorský fotbal a bohužel jsme v tom pokračovali i proti Krumlovu. Jsem zklamaný nejenom výsledkem, ale i herním projevem. Ještě dneska mi to není příjemné. Hosté vycházeli ze zabezpečené obrany a naši rozehrávku velice brzy napadali. To nám dělalo problémy. Kluci si asi mysleli po našich předešlých dobrých výsledcích, že se nic nemůže stát. Ale stalo se. Nešel nám pohyb, tedy vůbec nic. A vznikla další domácí ztráta. Přitom jsme říkali, že je to derby, a to veškeré rozdíly maže. Hráči si to k srdci nevzali. O Soběslavi jsem už mluvil. Možná se bude líp hrát proti klubu odjinud než z regionu. Čekají nás Sedlčany, které jsem viděl v Krumlově. V prvním poločase byly lepší, ale neproměnily šance. Jsou nebezpečné, navíc teď doma ztratily s Jankovem. Budou to chtít napravit. Musíme si s kluky promluvit, takhle to nejde. Každopádně se chceme výkonem i výsledkem v utkání omluvit našim fanouškům a vyhrát.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Hráči Roudného asi byli přemotivovaní. Při vší úctě k nim, navrch jsme měli my a je jsme k ničemu vážnějšímu nepustili. Tedy, Roudné zlobilo ze standardek a jednou jsme i museli vykopávat balon z čáry. Ale tady musím pochválit gólmana Říhu, chytal dobře. Znám ho už od dorostu, kdy jsem ho vedl, potřeboval dozrát. Pro nás pak byl důležitý i vedoucí gól, který nám dodal další chuť do boje. Navíc jsme znepříjemňovali našimi útočníky rozehrávku soupeře. Sláma výborně doplňoval Taubera a společně nedávali bekům Roudného pokoj. Neusnadňovali jim tím rozehrávku a sami se navíc dokázali dostávat do šancí. Musím kluky pochválit, že zápas zvládli. Plnili naše pokyny a rvali se jeden za druhého. I díky tomu jsme získali tyhle důležité body. Snad v tom budeme pokračovat.“


TJ Tatran Sedlčany – SK Jankov 3:3 (2:3), penalty 2:4

Branky: 12. Němec, 25. a 90. Brotánek (obě z pen.) – 7. Mensah, 29. a 31. Sedlic. Rozhodčí: Šimeček - Klupák, Nedvěd. Delegát: Vl. Eibl. ŽK: 4:3 (Kdolský, Stibor, Kvěch, Matoušek - Popelka, Bürger, Komárek). Diváků: 480.

Jankov: Komárek – Bürger, Lošek, Popelka, Zajíc – Smetana (74. Šebelka), Maršán, Fajtl, Sedlic, Mužík (55. Kasík) – Mensah (82. Rytíř).

Nejlepší hráči: celý tým

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Na hřišti se odehrával zajímavý zápas. Pro diváky určitě atraktivní, pro trenéry infarktový. V první třicetiminutovce padlo pět branek. Potom se hra trochu uklidnila, ale i tak nebylo o zajímavé situace nouze. Zápas jsme odmakali jako tým a dokázali jsme k tomu v určitých fázích hry přidat i fotbalovou kvalitu. Vzhledem k vývoji utkání jsme ale, dle mého soudu, jeden bod v Sedlčanech nechali. Do neděle teď odehrajeme další dvě utkání s celky ze samotné špičky tabulky. Což víc než jako strašák beru jako tu nejlepší možnou motivaci k tomu se na tyto soupeře vytáhnout a navázat na výkon z posledního zápasu.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha - FK Hořovicko 3:1 (1:1), 26. Modr, 71. a 87. Junek - 4. Doležal.
SK Petřín Plzeň - FK Olympie Březová 0:0, pen. 4:5
TJ Přeštice - MFK Dobříš 2:1 (2:0), 22. Bešta (pen.), 28. Strejček - 83. Puchmajer.
SK Klatovy 1898 - FC Viktoria Mariánské Lázně 4:1 (1:1), 70. a 81. Požárek, 7. Diviš, 72. Vojtko, 81. Požárek - 32. Štěpán.
SK Rakovník - FC Slavia Karlovy Vary 2:2 (1:1), pen. 2:4, 40. Kalaš, 55. Sklenka - 30. Krlička, 63. Kořistka.


 
 
Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Ján Honza