Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 20. kole KP

 
středa, 11. dubna 2018, 17:38

V souboji o čelo tabulky zaváhal doma Jindřichův Hradec proti Sezimovu Ústí a trenér Černoch dobře ví, že takhle se o první místo nehraje. Toho využila Želeč, splnila povinnost zvítězit v Nové Včelnici a má dvoubodový náskok. Největším překvapením víkendu je výsledek nedělní dohrávky mezi rezervou Táborska a Hlubokou. Domácí posílení o celkem sedm hráčů A mužstva doma schytali potupný debakl 1:5.

Kompletní výsledky 20. kola krajského přeboru


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Sokol Sezimovo Ústí 1:1 (1:1)

Branky: 23. Toman – 9. Irsa. Rozhodčí: Žemlička – Kaštánek, Jarolím. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:2 (Králíček, Votava – Mrúz, Šmíd). Diváků: 80.

J. Hradec: Hulík – Šmíd, Beránek, Völfel, Šenkýř – Kučera, Koutný, Králíček (65. Princ), Votava – Chalupský, Toman. Trenér Marek Černoch.

S. Ústí: Sedloň – Novotný, Vilímek, Podroužek, Mrúz – Hoffmann, Bartáček, A. Kutner, Šmíd, Hladík – Irsa (90. Kolář). Trenér Ladislav Šebek.

Nejlepší hráči: nikdo – Sedloň, Hoffmann

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Přivodili jsme si další zbytečnou ztrátu na domácí půdě a musím říci, že takto se o čelo nehraje. První půle klasická naše písnička, z prvního protiútoku hostů prohráváme, naštěstí se nám podařilo docela brzy vyrovnat, ale to bylo vše. Do konce poločasu se hrál vyrovnaný duel. V tom druhém to bylo už jen na jednu branku, bohužel kombinace, přechodová fáze a hlavně zakončení postrádalo kvalitu hodnou této soutěže. Pokud v tomto boudou hráči pokračovat, neudržíme ani stávající umístnění.“

Ladislav Šebek, místopředseda S. Ústí: „Utkání jsme začali výborně, od první minuty jsme drželi obranný blok, jak jsme si řekli. V druhé půli jsme se začali dostávat pod tlak, který vrcholil mezi 50. a 75. minutou. Bohužel jsme v této fázi utkání ani neměli nikoho na střídání, neboť se potýkáme s marodkou a dorostenci nám odmítli jet na zápas, což jako místopředseda klubu budu razantně řešit, a bude to mít pro dorost hrozné následky. Od 75. minuty jsme zase začali přece jenom být ve hře, ale přesto domácí měli několik tutovek, které jsme přežili. Takticky a herní disciplínou jsme toto utkání zvládli. Bohužel kluci své dobré výkony nedokážou zopakovat, ale to je všechno v jejich hlavách.“


TJ Dražice – TJ Osek 0:2 (0:1)

Branky: 28. Kroupa, 74. Carda. Rozhodčí: Macko - Peterka, Krčín. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:1 (Fořt, Veselý - Říský). Diváků: 80.

Dražice: Volek – Kubásek (69. Schloff), Fořt, Kaše, Bareš – Novotný, J. Štecher, Veselý, Hořejší – Horka, Kromka (46. M. Stuchlík). Hrající trenér Marian Horka.

Osek: Budoš – M. Čapek, Krejčí, Carda, Diviš – Hosnedl (86. Šůs), Hoch, Kroupa, Brabec (88. Voříšek) – Říský, Ježek (84. Sýkora). Hrající trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Novotný, Volek, Horka – Budoš, Hoch, Hosnedl

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic:Ani druhý zápas na domácím hřišti jsme nedokázali vyhrát. Hosté z Oseku dokázali udržet jarní neporazitelnost a odvézt si všechny body. Na potřebný zisk jsme tak opět nedosáhli. Proti nám hrál zdatný soupeř. Z průběhu utkání je patrné, že hosté měli více ze hry. Nás mohou mrzet neproměněné příležitosti v úvodu utkání. Bohužel to je obrázek několika posledních zápasů. Příležitosti ke skórování si nějaké dokážeme vypracovat, ale ten poslední krůček se nám nějak zadrhává. Nezbývá, než věřit v lepší zítřky.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku:Naše sestava byla tentokrát značně okleštěná, ale hráči, kteří nahradili několik absentujících, se jejich rolí plně zhostili. Dobře fungující defenziva si poradila se standardními situacemi domácích a naopak je udržovala ve střehu při našich brejkových situacích. Jen samotný Brabec se dostal do tří zajímavých šancí. Ve 27. minutě po odvráceném rohu vrátil zpět do šestnáctky míč Hoch a Kroupa hlavou lobem překvapil gólmana. Naše aktivita byla odměněna v 74. minutě, kdy opět po rohu a centru Hocha se hlavou prosadil do protipohybu Carda. Za dvě minuty prokázal svoji reakci Budoš, když na brankové čáře zastavil míč odražený od obránce. Výhra v Dražicích je pro nás velice cenná a prodloužila příjemnou jarní sérii.“


TJ Nová Včelnice – Sokol Želeč 0:4 (0:1)

Branky: 32. a 85. Brůžek, 58. Bosnyak, 70. Fiala. Rozhodčí: Krauskopf - Jarolím, Klátil. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Jaroš, Mareš – Kosobud, Holub). Diváků: 200.

N. Včelnice: Holický – Didek, Jaroš, Pivko, Vokuš (46. Mareš) – Petráš, Šlapanský, Tuček, Hornát (46. Vaš) - Blažek, Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, O. Kosobud, Rabiňák - Holub, Fiala, Švec, Kukučka (79. Šindelář) – Brůžek, Bosnyak (71. Novotný). Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Holický – Brůžek, Kosobud

Luboš Cypra, předseda Nové Včelnice:Proti první Želči jsme pozměnili sestavu a třeba stoper Blažek šel do útoku, aby tam podržel míč, což se nám nějaký čas docela dařilo. I tak si ale soupeř vypracoval některé šance, které však pochytal Holický. Když už se zdálo, že jsme nejhorší přežili, přišla nenápadná akce středem hřiště, po které šel soupeř do vedení. Chvíli před přestávkou poslal Holický přesný pas na Pacholíka, který si ho prohodil mezi stopery a běžel sám na brankáře, který jeho pokus na poslední chvíli se štěstím vytěsnil na roh. V poločase jsme prostřídali a nehráli nijak špatně, jenže nedáme ani ty nejvyloženější šance. V 57. minutě po pěkné kombinaci ve vápně hostů předložil Mareš před prázdnou branku Vašovi a ten bohužel přestřelil. K naší smůle jsme hned z protiútoku inkasovali druhý gól a o osudu zápasu bylo vlastně rozhodnuto. Hosté pak ještě přidali další dvě branky, ale to už vlastně nic neřešilo. Myslím si ale, že proti prvnímu týmu jsme nezanechali vůbec špatný dojem a nemáme se za co stydět.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „V první půlhodině jsme mohli po našem tlaku zápas rozhodnout, šancí jsme na to měli více než dostatek. Za jejich neproměnění jsme mohli být potrestáni jak na konci první půle, tak i na začátku druhé. Zápas zlomila naše druhá branka.“


FK Olešník – FC ZVVZ Milevsko 0:2 (0:1)

Branky: 37. Petr, 55. Barda. Rozhodčí: Vican – Žemlička, Kaštánek. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:1 (Fořter, Heller, Nýdl - Vakoč). Diváků: 100.

Olešník: Jirkal – Nýdl, Kalášek, M. Studnička, Šahajda (66. Fořter) – Vařák, Rožboud (16. Dráb, 77. Tomek), Heller (75. Nygmet), Šíma – Rabiňák, Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Milevsko: Pavel Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Sedlák (82. Paták), Marvan, Komárek, Pavel Novotný (90. Alexa) – Barda (86. Koutník), Petr Dvořák (87. Svojše). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: nikdo – Petr Dvořák

Ladislav Táborský, trenér Olešníka: „V sobotu to byl pro celý náš tým den blbec. Vůbec nikomu se nedařilo, nezasloužili jsme si bodovat, ono to vlastně ani nešlo, nebylo z čeho. Milevsko nás kdovíjak nepřehrávalo, to zase ne, ale šlo si za svým cílem a ty tři body jsme jim prostě nemohli sebrat.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Zápas jsme kontrolovali a byli jsme pány na hřišti. Výhra je naprosto zasloužená. Pomohl nám gól ze standardky, ale měli jsme plno dalších vyložených příležitostí, které jsme neproměnili. To je asi jediná kaňka na našem výkonu. V kabině jsme si o poločase říkali, že soupeř bude muset hru otevřít, ale nechtěli jsme zalézt úplně. Naopak jsme stále hrozili a chodili jsme do protiútoků do rozhozené obrany. Hráči si teď věří a pokusíme se sérii prodloužit zase doma.“


SK Otava Katovice – Jiskra Třeboň 3:1 (1:1)

Branky: 1. Miklas, 64. a 83. Zoubek – 21. Kodras. Rozhodčí: Klátil - Dunovský, Novotný. Delegát: Vl. Eibl. ŽK: 1:1 (Rybák – Franěk). Diváků: 183.

Katovice: Švehla – Rybák, Horejš, Schánělec, Blatský – Miklas (87. Hromíř), Cibulka (89. Bláha), Kagui, Repa – Chylík (46. Zoubek), Uher (85. Koutský). Trenér Roman Malý.

Třeboň: Kopecký – Pučejdl (46. Cimerhanzl), Hami, Cahyna, P. Tůma – Matoušek, Kodras, Franěk, Bednář (61. Pancíř) – Průcha (71. T. Tůma), Holzepl. Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Zoubek, Schánělec – Průcha

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Šli jsme hned v první minutě do vedení, ale inkasovaný gól spíše hosty nakopl ke snaze o vyrovnání. My jsme v tu chvíli hráli pasivně a nepřesně a koledovali si o vyrovnání. To nakonec skutečně přišlo. Ve 20. minutě po rychlém brejku Třeboň vyrovnala. Až potom jsme začali zase hrát, ale branku jsme do konce poločasu nevstřelili. O poločase musel odstoupit zraněný Chylík. Ještě nevíme, nakolik jeho zranění bude vážné, podezření na zlomeninu klíční kosti se ale naštěstí nepotvrdilo. Místo Chylíka přišel na hřiště Zoubek a dvěma góly zápas rozhodl. Podali jsme asi nejhorší domácí výkon za celou sezónu, ale paradoxně nám to stačilo k vítězství. Doufáme, že tři body kluky nakopnou a budeme vyhrávat i nadále.“

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně:Utkání jsme nezačali vůbec dobře a hned v první minutě po závaru v šestnáctce jsme špatně zareagovali na brankářem vyražený balon, který domácí usměrnili do branky. Pak jsme převzali iniciativu, byli jsme nebezpečnější, ale z několika možností se ujala pouze akce Bednáře, po jehož ideální přihrávce skóroval Kodras v 21. minutě. Další průběh úvodního dějství nabídl vyrovnanou partii. Druhý poločas jsme zahájili rovněž aktivně, ale bez gólového efektu. V 64. minutě jsme nepohlídali autové vhazování a domácí po našem dvojnásobném zaváhání přidali druhou trefu. Tlačili jsme se dopředu, vypracovali jsme si poměrně dost nadějných situací, avšak znovu se v plné nahotě ukázala naše největší slabina, kterou je mizerná produktivita. Třetí gól padl do otevřené obrany sedm minut před koncem. Náš výkon nebyl špatný, směrem dopředu je naše hra ovšem sterilní, a naopak naše chyby v defenzivě soupeři většinou tvrdě trestají."


Centropen Dačice – SK SIKO Čimelice 1:6 (0:4)

Branky: 66. Jindra – 10., 18., 21. a 28. (pen.) Hegenbart, 52. Nekl, 64. Suchan. Rozhodčí: Tupý - Herzog, Hanes. Delegát: Brož. ŽK: 1:0 (Mašát). Diváků: 30.

Dačice: Zejda – Mašát, Celý, Kněžínek, Máša (71. Svoboda) – Šimánek, Pacek, Jindra, Janák – Smejkal (80. Vacek), Hric. Mužstvo vedl asistent Dušan Lovětínský.

Čimelice: Slavík – Němec, Listopad, Hadáček, Pšenička – Viták, Varhan, Suchan, Nekl Převrátil – Suchan, Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: nikdo – Hegenbart, Suchan, Viták

Milan Točík, předseda Dačic: „Takový výsledek se těžko hodnotí. Začali jsme docela sebevědomě a hráli vyrovnanou partii. Jenže přišly rychlé góly po našich naivních chybách, a to nás položilo. Kluci hned po obdrženém gólu svěsí hlavy a nezvednou se. Prostě rezignují.“

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: V Dačicích se nám povedl vstup do zápasu, kdy jsme dali rychlou branku a tím se ve hře trochu uklidnili. Z pohledu výkonu to ale mělo k ideálu daleko. Dačice směrem dopředu ukázaly, že umí být nebezpečné. Naopak ve hře směrem dozadu nám dávaly hodně prostoru. V zápase jsme si vytvořili i řadu dalších šancí, které jsme někdy ale až trestuhodně zahazovali. To by nás v dalších zápasech mohlo mrzet. Střelecky se dařilo Hegenbartovi. Doufám, že si nechal ještě nějaké góly pro Táborsko.“


FK Protivín – SK Rudolfov 0:0

Rozhodčí: Sebera - Polák, Přibyl. Delegát: Janíček. ŽK: 0:1 (Pouzar). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Ruczkowski, Uhlík, Fiala – Mikulenka (60. Zach), R. Vojta, Zb. Vorel, Říha, Růžička – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Rudolfov: Teringl – Tyrpák, Novotný, Jasenský, Kuna – Prokeš, Šindelář, Pouzar, Pexa (90. Machovec) – Vejvar (78. Janák), Baščevan (61. Sládek). Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Hanus, Uhlík – Šindelář, Jasenský, Kuna, Teringl

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Bojovné utkání, ve kterém mohla vyhrát obě mužstva, kdo z nich měl k tomu blíž, je ale těžké na posouzení. Většinou se hra odehrávala mezi vápny s velkým množstvím nepřesností. Brankové příležitosti likvidovali brankáři, nebo nepřesnost zakončení. Naši kluci se rvali za body, ale neměli jsme na to, abychom přervali soupeře. Z našeho týmu vynikli brankář Hanus a stoper Uhlík.“

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Z posledních zápasů s Protivínem jsme měli příznivou bilanci, snad nejlepší ze všech soupeřů. Chtěli jsme na to navázat a jeli do Protivína s cílem neprohrát. Měli jsme míč častěji na kopačkách, byli o trochu lepší, vytvořili jsme si více brankových příležitostí, ale nakonec jsme mohli v 92. minutě inkasovat po trestném kopu J. Vorla, kdy nás podržel brankář Teringl. Na naší straně měl největší šanci Pexa, který běžel sám na brankáře, ale nedal. Dvakrát střílel Pouzar, Baščevanův centr ze strany zaplul pod břevno, ale Hanus, bývalý brankář Rudolfova, dobře zasáhl. Měli jsme několik standardek, ale neřešili jsme je dobře. Navíc foukal silný vítr a ani terén nebyl ideální. Myslím, že za předvedený výkon jsme si bod zasloužili.“


FC MAS Táborsko B - TJ Hluboká nad Vltavou 1:5 (0:2)

Branky: 80. Linhart - 21. Stráský, 31. Kulík, 67. Antoš, 75. Klusák (vl.), 90. Valenta. Rozhodčí: Dunovský - Peterka, Albert. Delegát: Štuk.  ŽK: 3:1 (Klusák, Linhart, Zavadil - Hájek). Diváků: 80.

Táborsko B: Satrapa – Víteček, Klusák, Zavadil, Jírava – Vysušil – Mischnik (79. Rytíř), Peterka, Blecha, Dudl – Linhart. Trenér Martin Štica.

Hluboká: Brašnička (37. Brůha) – Jonáš, Turek, Legdan, Čermín – Rubick, Němec (77. Křiváček), Kulík, Říha (88. Valenta) – Antoš (84. Lovička), Hájek (73. Adam). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Vysušil – Turek, Stráský, Legdan, Čermín

Martin Štica, trenér Táborska B: „Hosté přijeli s velmi dobrou defenzivní hrou, ke které přidali stoprocentní využívání našich hrubých chyb v obraně, a proto je výsledek takový, jaký je. Nedokázali jsme se dostat do zakončení a výsledek je pro nás dost krutý.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Zápas proti Táborsku nesl jednu velkou neznámou, a to kolik pendlů proti nám soupeř postaví. Bylo tam nakonec 7 hráčů, kteří jsou v širším kádru A mužstva. Před zápasem to vypadalo jako neřešitelný úkol, ale všichni hráči podali maximální výkony a právem se mohli po zápase radovat z velkého úspěchu. Sice nás Táborsko přehrávalo a mělo držení balónu asi 70 procent, ale vyložených šancí jim dobře fungující defenziva moc nedovolila. Na druhé straně jsme po standardních situacích vedli v poločase dva nula a v druhé půli jsme náskok ještě navyšovali. Všem hráčům děkujeme za předvedený výkon a doufáme, že stejný výkon předvedou doma proti Protivínu, kterému máme co vracet z podzimu.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Daniel Pekař