Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště dominovalo první půli a oplatilo Netolicím podzimní porážku

 
úterý, 10. dubna 2018, 14:33

V 16. kole I. B třídy (sk. B) zajížděl vedoucí FK Lažiště na hřiště Netolic, jejichž hráči jako jediní dokázali na podzim v Lažišti bodovat, když vyhráli 2:1. Tudíž jim hosté měli co oplácet. Domácí museli do branky postavit brankáře „béčka“ T. Kabelku, jelikož jarní jednička Plojhar byla v minulém kole vyloučena a Nárovec je stále v trestu. Hosté překvapivě nasadili do základní sestavy exnetolického Hrbka, který měl proti svému mateřskému klubu určitě zvýšenou motivaci.

První zahrozili domácí. Ve 3. minutě pronikl celkem jednoduše do pokutového území rychlonohý Jirkovský, ale tak dlouho váhal se střelou, až o míč přišel. Hosté poprvé ohrozili domácí svatyni v 8. minutě a hned byla z toho branka. Na hranici pokutového území byl faulován Hrbek. K míči si postavil Volmut a tvrdou střelou z 18 metrů překonal Kabelku. Ten pravděpodobně čekal střelu přes zeď, a proto ho střela na jeho stranu asi překvapila.

Gól hosty povzbudil a v tuto chvíli byli lepším týmem. Hned za dvě minuty po vstřelené brance vyslal Hrbek Vokatého, ten posunul na Makoše, který v dobré pozici nechal vyniknout Kabelku. Ve 12. minutě zahrávali domácí Balouškem roh. Přetažený centr si našel Hlavatý, ale hlavičkoval nad Tesařovu branku. V 15. minutě zahrávali hosté další trestný kop. Z něho trefil Sedláček pouze domácí zeď, ale míč se k němu vrátil, zatáhl ho do šestnáctky a přesným centrem pod sebe našel Hrbka. Ten se do něho opřel levačkou a trefil se přesně.

Tento moment hosty uklidnil a hráli, co potřebovali. Trochu se zatáhli na vlastní polovinu a čekali na brejky. První přišel hned v 19. minutě, kdy Hrbek vyslal Sedláčka, který zakončoval těsně vedle pravé tyče. Poté zahrozili domácí. Dlouhý nákop se dostal k Reindlovi, který pohotově zakončil, ale trefil pouze Vávru. Od něho se míč biliárově odrazil do dezorientovaného Bednára, aby nakonec skončil těsně vedle pravé tyče. Ve 26. minutě se na druhé straně uvolnil Vokatý, našel Hrbka, který hlavou těsně minul. Ve 30. minutě zahrával Bednár roh přímo na branku, z klubka hráčů se míč dostal k Mackovi, kterého to zjevně překvapilo a tak zakončil slabou střelou pouze do tyče.

Ve 33. minutě se hosté předvedli pěknou kombinační akcí. Sedláček se uvolnil na levé straně, posunul míč na Volmuta, jenž předložil balon Makošovi, který obešel domácího stopera a postupoval sám na brankáře. V zakončení se trochu unáhlil a trefil pouze dobře postaveného Kabelku, který míč vyrazil a Hrbek při pokusu o dorážku fauloval. Ve 36. minutě přišel třetí gólový moment. Albert si u rohového praporku pohrál se dvěma obránci, přesně odcentroval na Sedláčka, ten sklepl balon na osamoceného Hrbka, který si posunul míč na pravačku a technickou střelou trefil břevno. Míč se odrazil do země a zpět do hřiště. Dle asistenta rozhodčího Heinzla byl celým objemem za brankovou čarou a tak byl stav již 3:0.

Za další dvě minuty si tělem odstavil domácí Vlášek Alberta a postupoval ze strany sám na Tesaře. Než se ale domácí kanonýr odhodlal ke střele, tak ho na poslední chvíli odstavil tvrdě tělem od míče Bednár. Domácí se dožadovali penalty, ale rozhodčí byl jiného názoru. To ještě nebylo v prvním poločase vše. Běžela poslední minuta, kdy poslal kapitán domácích Lukáš míč za hostující obranu. U míče byl první Reindl, a to i před vybíhajícím Tesařem, jehož vysokým obloučkem přehodil. Poté si ještě musel poradit se skákajícím balonem a zaskakujícím Albertem v brance, aby balon pohodlně dopravil do sítě. Po rozehrávce na polovině hřiště rozhodčí Trkovský první poločas ukončil.

Tříbodový zisk zpečetil Sedláček

Druhý poločas začal náporem domácích. Gól do šatny je evidentně povzbudil a hosté najednou nevěděli, co hrát. Naštěstí pro ně byl tlak domácích pouze po šestnáctku. Až přišla 52. minuta, kdy si na přetažený centr Fuxe naběhl Vlášek, ale levačkou trefil pouze břevno. O minutu později odcentroval zprava Jirkovský na Reindla, ale ten v dobré pozici vůbec netrefil míč. Tyto dvě neproměněné šance ukončily domácí tlak a hra se přesunula do středu hřiště s mírnou převahou hostů. V tuto chvíli to byl spíše boj se spoustou osobních soubojů a minimem příležitostí než nějaká podívaná. Za zmínku stojí pouze 60. minuta, kdy Sedláček zahrával rohový kop, na který si naběhl na zadní tyči osamocený Volmut, ale trefil pouze boční síť.

Až závěr utkání přinesl opět nějaké vzrušení. V 74. minutě se Makoš probil do šestnáctky, na její hranici našel Brzobohatého, který vyslal tvrdý projektil na střed branky. Kabelka vyboxoval míč pouze před sebe, který poslal Hrbek z voleje těsně vedle. V 83. založil dlouhým výkopem protiútok Tesař, Makoš prodloužil hlavou na Sedláčka, který opět pouze vyprášil rukavice domácího brankáře. V 86. minutě naposledy zahrozili domácí. Na pravé straně se uvolnil Andres, ideálně uvolnil Havla, ale ten z dobré pozice přestřelil. V samém závěru vybojoval míč Brzobohatý, posunul ho na Volmuta, který vysunul Sedláčka, ten pláchnul domácí obraně a pohodlně poslal míč k levé tyči. Toto byl podnět pro rozhodčího Trkovského rozhodnutý zápas ukončit.

Hosté vyhráli zaslouženě, byť výsledek je pro domácí možná krutý. Bojovali, ale zápasy se rozhodují v pokutových územích a tam byli hosté přesnější a důraznější. U domácích je potřeba vyzdvihnout výkon Šulce a oba ofenzivní pohyblivé hráče Reindla a Jirkovského, kteří byli neustálou hrozbou pro hostující obranu. U hostů dominovali v defenzivě Albert a Macek, kteří přerušili spoustu nadějných útoků domácích a zejména v první půli byla hodně vidět ofenzivní trojice Hrbek, Sedláček a Makoš.


1.FC Netolice – FK Lažiště 1:4 (1:3)

Branky: 45. Reindl - 15. a 36. Hrbek, 8. Volmut, 90. Sedláček. Rozhodčí: Trkovský - Pánek, Heinzl. Delegát: Němeček. ŽK: 3:1 (Kabelka, Rokůsek, Samohejl – Vávra). Diváků: 90.

Netolice: Kabelka – Lukáš, Šulc, Hlavatý, Rokůsek – Fux, Baloušek, Jirkovský (83. Havel), Urban (63. Samohejl) – Vlášek (58. Andres), Reindl.

Lažiště: Tesař – Bednár, Bízek (29. Brzobohatý), Vávra, Albert – Vokatý, Macek, Volmut, Sedláček – Hrbek (83. Turek), Makoš (87. Stupár).

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle