Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vedoucí Lažiště připravilo vacovskému béčku milosrdnou porážku

 
středa, 4. dubna 2018, 07:00

V prvním jarním kole přivítal vedoucí B skupiny I. B třídy mužstvo Vacova B. Postavení v tabulce napovídalo, kdo by měl být favoritem a tím pádem pánem na hřišti. Předpoklady se naplnily a otázkou bylo pouze výše skóre. Hosté sice přijeli bez pendlů, ale za to s „hvězdným“ Vojtou Dykem, který si navlékl kapitánskou pásku.

Začátek zápasu byl opatrný. Hosté se zatáhli před vlastní šestnáctku a čekali, s čím přijdou domácí. Ti sice měli územní převahu, ale přes hostující blok se nemohli dostat k ohrožení branky. Nakopávané míče v pohodě odvraceli vacovští stopeři a finální přihrávka se nedařila. Až v 10. minutě hosté ztratili na polovině hřiště balon, ten se dostal k Volmutovi, který přesným pasem vyslal Sedláčka, jenž utekl hostující obraně a postupoval sám na Láchu. Místo očekávané střely ještě posunul míč doprava na volného Linharta, pro něhož nebyl problém uklidit míč do opuštěné branky.

V 19. minutě zahrával domácí Volmut rohový kop, po něm vznikl před Láchovou brankou závar. Odtud se míč vrátil k Volmutovi, který si míč navedl do vápna, ale z dobré pozice přestřelil. Ve 23. minutě unikl po levé straně Sedláček, odcentroval na volného Linharta, který z voleje trefil přesně, ale v době jeho střely rozhodčí Petričák pískal faul nabíhajícího Makoše a tak gól neplatil.

Ve 30. minutě zahrozili poprvé a naposledy hosté. Centr Čtvrtníka prodloužil Bujok a před dobíhajícím Pšeničkou na poslední chvíli zasáhl gólman Tesař. Vzápětí udeřilo na druhé straně podruhé. Sedláček našel Makoše, který se zbavil obránce a vystřelil. Lácha vyrazil balon pouze přes sebe, kde byl připraven Vokatý, pro kterého nebyl problém doklepnout míč do volného rohu branky. Ve 39. minutě pronikl do vápna domácí kapitán Macek, našel Volmuta, jenž se zasekávačkou uvolnil, ale těsně minul. Do šaten se šlo za stavu 2:0.

Druhý poločas byl ještě jednoznačnější než ten první. Hosté se dostávali na polovinu domácích pouze sporadicky a branku domácích již neohrozili. To před vacovskou brankou bylo neustále horko. Ve 49. minutě odcentroval Vokatý, Makoš těsně minul. O minutu později vyslal Albert přesným pasem Linharta, ale ten přestřelil. V 50. minutě po centru Bednára vychytal Makoše Lácha. Z následného rohu hlavičkoval Bízek z dobré pozice nad branku.

Skóre završil Tomáš Vokatý

V 53. minutě zahrával Volmut roh. Na zadní tyči našel volného Linharta, který zakončoval přesnou hlavičkou k tyči. Po míči se na poslední chvíli vrhl Lácha a míč vyrazil. Dle domácích byl míč jednoznačně za čárou, ale rozhodčí byli jiného názoru, tak se stav utkání nezměnil. V 65. minutě chybovala vacovská obrana při rozehrávce. Míč zachytil Linhart a postupoval sám na brankáře. Místo umístěné střely pouze napálil dobře postaveného Láchu. V 70. minutě vysunul ideálně Volmut Vokatého a ten ukázal, jak se má s takovou příležitostí naložit. Míč poslal kolem nohy brankáře Láchy k bližší tyči a bylo to 3:0.

V 79. minutě odcentroval Makoš na Hrbka, který hlavou prodloužil na Bednára, ale toho opět vychytal Lácha. V 80. minutě dal o sobě vědět Makoš. Navedl si balon a asi z třiceti metrů poslal technickou utaženou střelu na zadní tyč, ale krásná střela se odrazila od břevna těsně před brankovou čáru. Tentokráte Lácha pouze přihlížel. V závěru se ukázali ještě střídající hráči. Nejprve Ostádal ideálně našel Hrbka, jehož hlavička z jasné pozice letěla nad a o chvilku později z druhé strany odcentroval Brzobohatý. Míč si našel Stupár, ale hlavičkoval těsně vedle. Poté rozhodčí utkání ukončil.

Nakonec byly spokojené obě strany. Domácí za tři body, hosté za pro ně přijatelné skóre. Domácí zahráli slušně jako tým. Přesto vyčnívalo „exvodňanské“ duo Volmut, Vokatý a krajní beci Albert a Bednár, kteří dokázali podpořit spoustu ofenzivních akcí. U hostů byl nejlepší brankář Lácha, slušně zahrál stoper Čtvrtník, který kraloval ve vzduchu a vepředu bojoval často osamocený Pšenička.


FK Lažiště – SK Vacov B 3:0 (2:0)

Branky: 31. a 70. Vokatý, 10. Linhart. Rozhodčí: Petričák – M. Mráz, Trněný. Delegát: Urban. ŽK: 2:2 (Bízek, Linhart – Mrázek, Pšenička). Diváků: 60.

Lažiště: Tesař – Bednár, Bízek (71. Turek), Vávra, Albert – Vokatý (76. Hrbek), Macek, Volmut, Sedláček (76. Ostádal) – Linhart (69. Brzobohatý), Makoš (84. Stupár). Trenér Josef Raušer.

Vacov B: Lácha – Mrázek, Čtvrtník, Tesař (61. Mikeš), Novák T. (46. Makas) – Procházka (46. Jírovec), Bujok, Dyk, Čejka, Švihel (71. Mls) – Pšenička (81. O. Novák). Trenér Jan Kopáčik.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle