Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Devítigólová přestřelka a dva hattricky v Ledenicích

 
úterý, 3. dubna 2018, 14:18

Poslední březnový den na sebe v prvním jarním kole narazili tabulkoví sousedé I. B třídy (sk. A). Osmé Ledenice hostily sedmou Kaplici. Mezi soupeři byl pouze jednobodový rozdíl. Na podzim v Kaplici zvítězily Ledenice 3:1.

Jako první zahrozili ve čtvrté minutě Ledeničtí. Centr z levé strany poslal Pavlík, na přetažený balón si naběhl Havelka, ale trefil pouze boční tyč. Vzápětí se o slovo přihlásili i hostující fotbalisté. Divoký po kolmé přihrávce vybíhajícího Maříka zblízka neprostřelil, odraženého míče se ujal Pál, ten se pokusil míč poslat do odkryté branky, ale Mařík byl včas na správném místě a míč do branky nepustil. Přesto se skóre měnilo docela brzy. Na začátku dvanácté minuty se domácí dostali do vedení. Ve vápně Štrbačka zbytečně fauloval Pavlíka a pískala se penalta. K ní se postavil kapitán Michal Bez a dokázal ji proměnit s ledovým klikem – 1:0.

Nedlouho poté mohlo být vyrovnáno. Janura na pravé straně prostrčil míč do vápna nabíhajícímu Micákovi, jeho přízemní střelu dokázal Mařík s notnou dávkou štěstí vytěsnit mimo tři tyče. Kapličtí byli v těchto momentech zápasu aktivnějším týmem. V osmnácté minutě centroval z levé strany Urazil, Pál zakončoval z první, bohužel mimo. Zaslouženého vyrovnání se Spartakovci dočkali v 24 minutě střetnutí. Z dálky napřáhl Štrbačka, povedenou ránu obránci zablokovali, odražený balón Štrbačka vrátil hlavou do vápna, míč si zpracoval Dan Pál, obtočil se kolem svého strážce a umístěnou střelou nedal Maříkovi šanci – 1:1.

Obrat byl dokonán hned v následující minutě. Na levé straně Marek Urazil vystihl přihrávku zkušeného Lamáčka, následně si jej obhodil, pronikl dá vápna, zasekávačkou do středu hřiště si poradil i s dalším obráncem a střelou na bližší tyč dokázal Maříka překonat – 1:2. Domácí poté, co bleskově ztratili svůj jednogólový náskok, zabrali. Z levé strany centroval Pavlík, k hlavičce se dostal Havelka, Kuchař svůj tým podržel a dokázal míč vyškrábnout konečky prstů.

Ani hostům vedení nevydrželo. O náskok přišli krátce po uplynutí půlhodiny hry. Domácí dostali výhodu přímého kopu. K míči se postavil obávaný exekutor Michal Bez a umístěnou střelou opět prokázal, v čem je jeho platnost pro tým – 2:2. Tři minuty před přestávkou přítomní diváci viděli dokonaný druhý obrat ve vývoji skóre v zápase. Po brejkové akci a zpětné přihrávce se k balónu na hranici šestnáctky dostal Michal Bez a přízemní lehce tečovanou střelou poslal balón přesně k tyči – 3:2. Do kabin tak nakonec odcházeli o gól spokojenější Ledeničtí.

Po přestávce se trefovali jen hosté

Nástup do druhé půle se odehrával v hostující režii, k čemuž jistě přispěl i rychlý vyrovnávací gól. Divoký našel na levé straně kapitána Gondeka, ten napřáhl ke střele z větší vzdálenosti, prudkou přízemní ránu Mařík pouze s velkými problémy vyrazil, v pravý čas byl na pravém místě Marek Urazil a ač v krkolomné pozici, tak hlavou dokázal míč dopravit za brankovou čáru – 3:3.

I v dalších minutách měli Kapličtí další brankové příležitosti. Ve 48 minutě Janura našel za domácí obranou nabíhajícího Marka Urazila, který pronikl do vápna, pálil však nad branku. Uběhlo jen několik minut a hosté zahrozili po rohovém kopu. Po centru Marka hlavičkoval těsně mimo zkušený Janura. Kaplická ikona mohla strhnout vedení na stranu svého týmu v polovině druhého dějství. Střídající Vaniš vyslal do úniku Urazila, ten zatáhl balón po levé straně, po přesné přihrávce Janura v gólové pozici minul.

Za aktivitu ve druhém poločase byli nakonec Spartakovci odměněni. Třetí obrat ve skóre se zrodil dvacet minut před koncem. U postranní čáry Pál ubojoval pro sebe míč, posunul jej na Januru, který přesnou přihrávkou našel na levé straně nabíhajícího Marka Urazila, ten se dostal do vápna a přízemní střelou vrátil hostům vedení – 3:4. I další útok hostů skončil gólem. Podruhé v duelu udeřili brankově během jedné minuty. Po rychlém kontru a přesné Urazilově přihrávce zvýšil Petr Janura na 3:5.

Fotbalisté Slavoje se ve druhém poločase do šancí dostávali jen velice sporadicky. Po pravé nefalšované trmě vrmě před kaplickou svatyní zakončoval Svoboda, ale Kuchař byl pozorný a střelu k bližší tyči kryl. Deset minut před přestávkou se neujala ani střele kapitána Beze. Na druhé straně po spolupráci Vaniše s Pálem měl tutovou gólovku Janura, mířil však vysoko nad branku. Půltucet gólů Kapličtí nakonec přece jen dovršili. Trestný kop z levé strany zahrával Divoký, Marek vrátil přetažený centr do ohně a Patrik Micák dal výsledku definitivní podobu – 3:6.

Ledeničtí ještě mohli korigovat v samotném závěru. Trestný kop zahrával zprava Bez, hlavička Havelky skončila nad brankou. Brankově bohaté utkání s několika obraty ve skóre skončilo zaslouženou výhrou Spartakovců po zlepšeném výkonu ve druhém poločase.


TJ Slavoj Ledenice – FK Spartak Kaplice 3:6 (3:2)

Branky: 12. (pen.), 31. a 42. Bez – 25., 47. a 70. Urazil, 24. Pál, 71. Janura, 83. Micák. Rozhodčí: Kollmann – Rous, Skvašík. ŽK: 3:2 (Fencl, Svoboda, Winkler – Daniel, Urazil). Diváků: 100.

Ledenice: Mařík – Princl (81. Haberle), Lamáček, Stránský, Fošum (37. Svoboda) – Winkler, Kadlec, Bez, Havelka – Pavlík (68. Babka), Fencl.

Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Čutka, Gondek, Daniel (66. Vaniš) – Divoký, Micák (86. Kališ), Marek, Urazil (74. Aibl) – Janura, Pál.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec