Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trhové Sviny zdramatizovaly duel s vedoucími Bernarticemi

 
úterý, 3. dubna 2018, 07:24

Po dlouhé zimní přestávce se konečně začaly hrát zápasy krajských 1. tříd. Domácí fotbalisty však nečekal nijak jednoduchý soupeř. V podzimní části sice Bernartičtí z hřiště svého protivníka, nováčka soutěže, všechny body po zajímavém průběhu utkání získali, ale po zcela vyrovnaném průběhu hry. Ani tento duel neztratil na zajímavosti. V diametrálně odlišné hře mužstev v obou poločasech, kdy domácí dominovali v první části utkání a hosté naopak ve druhé, nakonec utkání skončilo jednogólovým vítězstvím domácích.

Po suverénně odehraném prvním poločasu domácími, když soupeři nasázeli čtyři, aniž by inkasovali, se zdálo být utkání rozhodnuté. Avšak ve druhé půli již hráli domácí spíše údržbu výsledku, přestala se jim dařit kombinace a hostující bránu už v podstatě neohrozili. Málem se jim to nevyplatilo, když hosté utkání nevzdali. Začali totiž na rozdíl od první půle hrát aktivní, nátlakový fotbal a nakonec utkání zdramatizovali natolik, že se k vyrovnání skóre neměli daleko. V hektickém závěru přece jen domácí uhájili jednobrankové vítězství.

Bernartičtí začali utkání aktivněji a tato iniciativa se jim nakonec v průběhu prvního poločasu bohatě vyplatila. V 5. minutě zahrával Staněk z pravé strany trestný kop, dobře zahraný míč nakonec po Trantinově hlavičce odvrátil hostující gólman Brůha do bezpečí. V 11. minutě byl faulován Rakovan. Míč si k exekuci trestného kopu postavil Adam Staněk a nádhernou střelou z 20 metrů kolem zdi k levé tyči nedal hostujícímu brankáři šanci na úspěšný zákrok - 1:0.

V 16. minutě pálil jen těsně vedle Rakovan. První přesná střela hostů na domácí svatyni od Koláře v 17. minutě skončila v rukavicích Tomáše Fučíka. Podobně jako střelecký pokus o dvě minuty později z kopačky Perfolla. Ve 25. minutě se domácí dočkali druhého úspěchu. Po pravé straně unikl soupeřově obraně Rakovan a jeho centr do ohně proměnil atakovaný Karel Trantina, když se trefil přesně k přední tyči dobře reagujícího brankáře Brůhy - 2:0.

Domácí i nadále pokračovali v aktivní hře, po akci stopera Nováka ve 32. minutě netrefil dobře míč Rakovan a jeho střelecký pokus brankář v pohodě zneškodnil. Hostující David Brůha předvedl ve 34. minutě parádní sólo přes polovinu hřiště. Dostal se přes několik domácích hráčů a udělal i kličku vyběhnutému bernartickému gólmanovi. Zakončil však již ze značného úhlu z levé strany jen do boční sítě. Ve 40. minutě zahrávaný trestný kop Staňkem z pravé strany hlavičkoval stoper Jakub Novák k vzdálenější tyči a domácí vedli tříbrankovým rozdílem - 3:0.

To ale nebylo do konce půle ze strany Bernartic zdaleka vše. Ve 44. minutě byl v pokutovém území faulován Trantina. Rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil dobře hrající Adam Staněk (na snímku) a nezaváhal - 4:0. V poslední minutě mohl ještě náskok navýšit Trantina po přihrávce od Rakovana, avšak jeho technická střela skončila jen těsně nad břevnem Brůhovy brány. Domácí po parádně odehraném prvním poločasu šli do kabin se čtyřgólovým náskokem!

Svinenští ovládli hru a snižovali

Druhý poločas se odehrával již ve zcela jiné režii než ten první. Domácí vědomi si náskoku, nikam nespěchali a hosté to nezabalili. V 54. minutě střílel hostující Hruška nad bránu. V 57. minutě Staněk z pravé strany vypálil k bližší tyči, avšak Karel Brůha (na snímku) míč lapil. Pokutový kop byl odpískán i na druhé straně v 64. minutě po faulu na Gažáka. Exekutor Aleš Perfoll se nemýlil a snížil stav utkání na - 4:1.

Po další zhruba čtvrthodince přišlo pro bernartické fotbalisty druhé varování, po dobré kombinační akci pronikl do pokutového území domácích z levé strany Jiří Macák a v 76. minutě střelou z úhlu na zadní tyč rozvlnil síť za zády bernartického gólmana podruhé - 4:2.

Domácí se v těchto okamžicích začali strachovat o výsledek. V 82. minutě zachránil na brankové čáře míč směřující do opuštěné brány stoper Novák odkopem na roh. Kontaktního gólu se hosté přece jen dočkali v 87. minutě, když po Kolářem zahrávaném rohovém kopu z pravé strany si na přední tyč naběhl nikým neatakovaný Martin Valut a přesnou střelou k bližší tyči propálil vše, co mu stálo v cestě - 4:3. Touha hostů po vyrovnání po první půli již téměř ztraceného utkání pokračovala. Závěr nakonec domácí odbránili úspěšně a jednobrankový náskok již udrželi.

Příští víkend zajíždějí Bernartičtí do Lomu u Tábora, kde se střetnou s největším soupeřem. Ten své ambice na vítězství ve skupině na konci soutěže dává nepokrytě najevo. Utkání se hraje v neděli 8. dubna od 16:30 hodin a nabídne jistě zajímavý souboj obou nejvýše postavených mužstev ve výsledkové tabulce.


Sokol Bernartice – Spartak Trhové Sviny 4:3 (4:0)

Branky: 11. a 44. (pen.) Staněk, 25. Trantina, 40. Jakub Novák – 64. Perfoll (11), 76. Macák, 87. Valut. Rozhodčí: Nedvěd – Kříž ml., Krejník. ŽK: 2:3 (85. Trantina, 89. Tomáš Češka – 14. Jar. Petr, 78. Valter, 90. Valut). Diváků: 80.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Stan. Češka (28. Mir. Suchopár), Jakub Novák, Mrkáček (72. Martin Buriánek), Tomáš Češka – Kukrál (46. Kloboučník), Daniel Smrčina – Staněk (90. Růžek), Trantina, Ťupa – Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

T. Sviny: K. Brůha – Valut, Jar. Petr (28. Smoleň), Chromčák, Perfoll (85. Jan Novák) – Ondřej Kolář (K), Hruška (67. Borek), D. Brůha, Kodras – Macák, L. Gažák (63. Valter). Trenér Martin Písko.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák