Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rostislav Grossmann: Smekám klobouk před hráči na hřišti, kteří to tam odjezdili

 
neděle, 1. dubna 2018, 18:08

V přímých aktérech utkání 21. kola Fortuna ČFL mezi Benátkami nad Jizerou a Pískem nejspíše ještě doznívají dojmy z pro Jihočechy radostného a nutno říct, že zaslouženého rozuzlení. Žlutomodří po prakticky celozápasovém oslabení a neproměněné penaltě dokázali dvěma góly v závěru otočit vývoj pátečního střetnutí a v Benátkách vyhrát 2:1.

Kromě hráčů, kteří celý zápas odbojovali, byl důležitou postavou duelu také hostující trenér Rostislav Grossmann, jehož předzápasové plány se zbortily už ve 2. minutě hry. „Začátek utkání byl z naší strany strašidelný. Zaspali jsme hned při první situaci po rohu. Následovala penalta, červená karta, gól, naše neproměněná penalta. Co horšího nás na začátek mohlo potkat? Nebylo to hezký, ale naštěstí jsme měli dost času, abychom se zápasem něco udělali," Popsal nepříjemný úvod měření sil ve středočeských Benátkách nad Jizerou Rostislav Grossmann.

Písecký lodivod přišel téměř okamžitě o obránce Aleše Hanzlíka, který uviděl červenou kartu za hru rukou v pokutovém území. Pro někoho možná překvapivě ale nepřišlo žádné střídání - žádný další obránce. Do zadních řad se stáhl Martin Held a Písečtí až do přestávky hráli s tím, co bylo na hřišti od začátku. Střídání přišlo až před startem druhého poločasu, kdy místo Aleše Kočího přišel Václav Hrachovec.

Také po změně stran hosté nepřestávali doufat v úspěch. „O půli jsme si řekli, že to tady zadarmo nenecháme. Kluci dřeli, dřeli a dřeli a čekali jsme na jednu standardku, brejk, na nějakou jednu situaci, která nakonec přišla - a ne jenom jedna. Řekl bych, že domácí ve druhé půli odešli fyzicky, přestože jsme o deseti hráli my. Tlačili jsme je, až ty góly přišly. Byli jsme trpěliví a v závěru jsme zápas otočili. Smekám klobouk před hráči na hřišti, kteří to tam odjezdili," Popsal Rostislav Grossmann události druhého poločasu a nezapomněl pochválit své hráče.

„Řekli jsme si, že nesmíme dostat druhý gól. Ten by to zlomil a asi bychom odjeli s prázdnou. My jsme hráli pozorně, čekali jsme a odměna přišla. Benátky udělaly chybu, že zalezly a chtěly vyhrát 1:0. Když jsme vyrovnali, měli už strašně málo času. Začali to zkoušet na vítězný gól. Při snaze o útočení to otevřeli a dostali druhý,“ popsal písecký trenér důležitý a rozhodující minuty zápasu.

A-mužstvo FC Písek připravilo vlastním fanouškům, kteří do Benátek přicestovali, krásný velkopáteční zážitek a ukázali, že chtějí bojovat za žlutomodré barvy.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle