Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V divizním derby se radovala Soběslav. V závěru plály emoce

 
sobota, 31. března 2018, 20:08

V druhém regionálním derby našich zástupců v divizi se střetly Soběslav a Roudné. Přes 350 diváků vidělo zajímavé okamžiky především ve druhém poločase, kdy malšané vyrovnali, ale spartakovci strhli vedení opět na svou stranu čtvrt hodiny před koncem po rohu. Na další změnu stavu ve vypjatém konci už nedošlo.

Oba jihočeské týmy na jaře neprohrály a shodně nasbíraly po sedmi bodech. Šlo tedy o souboj dvou nejúspěšnějších mužstev divizních odvet a také o to, kdo pocítí první hořkost porážky. Sestava domácích byla stejná jako v minulém derby v Č. Krumlově, Roudenským se uzdravil Hála a trest vypršel O. Otepkovi.

Na začátku sobotního deštivého derby se dlouho nic vážnějšího na hřišti nedělo. Až ve 24. minutě zahrozili hosté průnikem Vávry po levém křídle, který zakončil ranou vedle. Zanedlouho vyzkoušel Kuníkovu pozornost Píša. Domácí odpověděli brejkem Vaňka zakončeným vysoko nad. Ve 30. minutě nezachytila obrana Roudného dlouhý odkop brankáře Kuníka, míče se zmocnil Dvořák, pelášil sám na Konečného a nesobecky ještě přihrával na zadní tyč, kam zabíhal Filip Vaněk a nezadržitelně skóroval – 1:0.

Po přestávce malšané výrazně přidali na otáčkách a ovládli hřiště. Již v 51. minutě bylo vyrovnáno. Odkop domácích poslal O. Otepka hlavou do volného prostoru před šestnáctkou, stopeři zareagovali pozdě, čehož využil obránce Daniel Lerch a střelou podél brankáře vyrovnal – 1:1. I v dalších minutách byli nebezpečnější hosté, ale dvakrát nedotáhli slibnou šanci do konce.

V 70. minutě se dostali ke slovu domácí a hned z toho byla příležitost z kategorie stoprocentních. Vaněk se řítil sám na soupeřovu branku, přehodil až na hranici šestnáctky vybíhajícího Konečného, ale míč se zastavil na břevně. Odražený míč neusměrnil do sítě Dvořák. Za pět minut vybojoval roh Hromada. Přetažený centr vrátil před branku Boháč a Karel Chotovinský zády k brance poslal míč pod břevno – 2:1.

V 80. minutě mohli domácí svůj náskok pojistit. Vaněk zahrál přímý kop z rohu šestnáctky, míč skončil na tyči, při dorážce kopl M. Otepka Žaldu a penalta byla na světě. Že to není zrovna nejlepší disciplína spartakovců potvrdil Vaněk, jemuž ji Konečný bravurně zlikvidoval. Pět minut před koncem musel předčasně do sprch M. Otepka a Roudenští dohrávali poslední minuty v oslabení. Soběslav proměnila i třetí domácí utkání ve vítězství.

Ohlasy po derby

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „S prvním poločasem jsem byl spokojený. Takticky jsme zvládli uhlídat šikovné a nebezpečné hráče Roudného. Je na nich vidět, že prošli drilem Dynama. Navíc je vede zkušený Rudolf Otepka. I po přestávce jsme podávali zodpovědný výkon, ale jednou jsme polevili a hosti toho využili k vyrovnání. Po rohu jsme se prosadili podruhé, Roudné už víc nestihlo, možná i díky skvělé divácké atmosféře fanoušků.“

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Na začátku jsme měli optickou převahu, ale gól dali domácí. Varovali nás i předtím, že kluci to nevzali na vědomí. Takže přišel trest a prohrávali jsme. Ale předtím mohl dát gól Vávra, nedal. Propadli jsme podruhé vlastními chybami. Přitom se nám vrátili do sestavy Ondra Otepka a Honza Hála. Čekali jsme od něj víc. Minimálně remíza by byla spravedlivější, pro nás to je ztráta. Domácí to urvali srdcem.“


FK Spartak Soběslav – Malše Roudné 2:1 (1:0)

Góly: 30. Vaněk, 75. Chotovinský - 52. Lerch. Rozhodčí: J. Cihlář - Simbartl, Kastl. Delegát: Peteřík. ŽK: 3:4 (Bouchal, Janoušek, Kuník – Hála, Píša, M. Otepka, Lerch). ČK: 0:1 (85. M. Otepka). Diváků: 358.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Boháč, Suchan, Hromada – Bouchal (82. Uličný) – Žalda (87. Janoušek), M. Mazouch, Nohava, Vaněk (90. Wimmer) – Dvořák (75. Šmídmajer). Trenér Radek Hajič.

Roudné: Konečný – Maršík (82. Solomakha), M. Otepka, Holub, Lerch – Vávra (62. Bartoš), Tušer, Hála, O. Otepka, Zeman – Píša (82. Vlk). Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: celý tým, Kuník – Konečný


Napsal(a) Michal Průcha, Milan Šíma | Foto Jan Škrle