Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenérská rošáda v Čížové. Po odchodu Jindry bude hrajícím trenérem Janda

 
čtvrtek, 29. března 2018, 12:52

AKTUALIZOVÁNO - Sotva se fotbalové jaro rozjelo, proběhla první trenérská změna. Po dvou odehraných zápasech druhé poloviny ČFL došlo na výměnu u třetiligového nováčka v Čížové.

„Ve fotbalovém klubu TJ Sokol Čížová proběhla tento týden změna na postu trenéra A mužstva. Dosavadní trenér Aleš Jindra se rozhodl dále nepokračovat. Vedením týmu byl pověřen Zdeněk Staroba, asistovat mu bude dosavadní kapitán Petr Janda, který se v nové roli představí již v sobotním zápase v Dobrovici,“ zaslala prohlášení dnes ráno Tereza Kolpeková, sekretářka klubu. Věc má ale jeden háček. Zdeněk Staroba zastřeší trenérský post jen na papíře.

Trenér Aleš Jindra, který do Čížové dojížděl z Plzně, si tak domácí prostředí po návratu ze strakonického azylu užil jen v jednom zápase. V sobotním střetnutí proti Benátkám přišel jihočeský nováček o možnost přiblížit se dalším ohroženým týmům, když prohrál 0:3. „Moc jsme chtěli po dlouhé době potěšit naše diváky u nás doma, ale bohužel se to nepovedlo. První poločas byl oboustranně opatrný, moc se nevedlo ani jednomu z týmů. Chyběly i akce, ze kterých by se mohly urodit šance. Navíc se zranil konstruktivní Havel, který nám potom chyběl. To byla jedna z důležitých situací., které hodně výsledek ovlivnily. Museli jsme po pauze přeskupit sestavu a už to nebylo ono. Toho využil soupeř, jeho hra se zlepšila a dokázal naše chyby potrestat. Bohužel, pro nás to byl klíčový zápas při pokusu o setrvání v soutěži,“ znělo poslední hodnocení Aleše Jindry, který se v pondělí rozhodl u týmu předčasně skončit.

Čížová bude mít v probíhajícím sezoně již třetího trenéra. Odstartovala s Radimem Kokešem, jemuž pomáhal u kormidla Zdeněk Staroba. Po šesti kolech a zisku jediného bodu se vedení klubu rozhodlo angažovat Aleše Jindru. Ve 13 zápasech pod jeho vedením nasbírala Čížová devět bodů.

Do konce sezony se ujme trenérské taktovky exslávista Petr Janda. Jeho asistentem bude Michal Polodna. Zdeněk Staroba bude nadále působit v klubu jako poradce.  Možnost jeho návratu na trenérskou lavičku zatím není na pořadu dne. „V úterý jsme se s panem Vávrou dohodli, že z časových a pracovních důvodů bych teď trénování nestíhal, takže do konce sezony povede mužstvo Petr Janda. Protože nemá požadovanou trenérskou licenci, zastřeším to já,“ řekl nám k trenérské výměně Zdeněk Staroba (na snímku) z Příbrami, který už při oslavách postupu z divize varoval hráče na náročnost a kvalitu soutěže. Jeho slova se naplnila, třetí nejvyšší soutěž je nad síly posledního divizního vítěze skupiny A.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle