Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Jihočeské kvarteto doprovázely pozápasové penalty

 
středa, 28. března 2018, 13:25

Jihočeši si uplynulý víkend oblíbili nerozhodné výsledky a k tomu následný penaltový rozstřel. Jenže se zahráváním penalt jsou jihočeští fotbalisté na štíru. V Roudném rozhodovala až devátá série, hosté první dvě jedenáctky zahodili, ale malšané toho nevyužili. Ještě hůře dopadli v derby Soběslavští. Ze čtyř penalt dali jen jednu, takže na pátou ani nedošlo, neboť slavojáci dali tři. Výborně si vedli Jankovští, ale těm zase nepřál asistent rozhodčího… Snad to půjde příště bez pokutových kopů.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 18. KOLE DIVIZE A  


Malše Roudné – FK Olympia Březová 0:0, penalty 6:7

Rozhodčí: Braun – Kvaček, Němec. Delegát: Mrázek. ŽK: 1:1 (Vávra – D. Martinec). Diváků: 150.

Roudné: Konečný – Maršík, M. Otepka, Holub, Lerch – Tušer, Vávra (90. Vogl), Zeman – Bartoš (70. Růžička), Vlk (87. Samek), Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: Holub, M. Otepka

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Když to vezmu v konečném účtování, tak to dopadlo pro nás negativně. Soupeř byl sice těžký, silový, ale věřil jsem klukům, že to psychicky zvládnou. Že navážou na předchozí úspěchy. Jenže Březová se asi poučila ze Soběslavi, kde vedla a nakonec stejně prohrála. U nás zpevnila defenzivu a nikam se moc nehrnula. My jsme měli velikou šanci hned v první minutě, ale Bartošovi při zakončení chyběla chladná hlava. Navíc jsme potom hráli stereotypně, chyběl moment překvapení. Změna nastala, když na hřiště přišel Růžička. Hned snad po pěti vteřinách ve hře měl šanci, ale gólman ho vychytal. Pak jsme měli sérii rohů a on se znovu prosazoval na přední tyči. Ale těsně vedle. Byl to specifický zápas, nevyšel nám. No a penalty, to je loterie, to se ví. Ale musíme na tom zapracovat, nedaří se nám při nich. Škoda těch bodů, které jsme přitom ztratili.“


FK Slavoj Český Krumlov – FK Spartak Soběslav 2:2 (1:1), penalty 3:1

Branky: 15. Beránek, 85. Tauber – 42. a 56. Dvořák. Rozhodčí: Vrchota – Kouba, L. Eibl. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:3 (Tůma – Chotovinský, Boháč, Nohava). Diváků: 183.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Kabele, Dudák, Mravec – Sláma (77. Švec), Novák, Tůma (71. Kroupa), Persán (71. Strapek) – Tauber, Wagner. Trenér Václav Domin.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Boháč (31. Maršík), Suchan, Hromada – Bouchal – Žalda, M. Mazouch (72. Šmídmajer), Nohava, Vaněk – Dvořák (82. Uličný). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: celý tým, Beránek, Novák, Dudák – Hromada

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Hned v úvodu jsme měli řadu šancí, kterými jsme mohli jít do vedení, jenže třeba Tauber trefil jenom tyčku. Až po čtvrthodině se prosadil Beránek. Náskok jsme si málem udrželi až do konce poločasu, ale před jeho koncem soupeř vyrovnal. Podle mého názoru rukou, ale rozhodčí to uznal. Po přestávce hosté stav otočili, ale díky Tauberovi, který šel vytrvale za míčem, jsme po chybě gólmana vyrovnali. A penalty potom patřily nám. Musím říct, že Soběslav prokázala svoji kvalitu, byl to nepříjemný soupeř.“

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Bezprostředně po zápase jsem byl samozřejmě zklamaný, nicméně vzhledem k průběhu zápasu si myslím, že i bod má svoji váhu. Třicet minut jsme vyloženě prohospodařili, a musím přiznat, že kdyby Krumlov vedl dva, tři nula bylo by po zápase. Pro mě nehorázná nezodpovědnost. Do konce poločasu jsme šťastně vyrovnali, a ve druhém zápas otočili. Nakonec přišly na řadu penalty, v nichž jsme vyhořeli. Musíme si z tohoto zápasu odnést ponaučení. A že jich nebylo málo. Věřím, že v sobotu proti Roudnému to bude jiný zápas se šťastným koncem pro nás.“


SK Klatovy 1898 – SK Jankov 2:2 (2:2), penalty 5:4

Branky: 8. Požárek, 33. Janda – 14. Kasík, 45. Popelka. Rozhodčí: Aubrecht – Melničuk, Tvrdík. Delegát: Havránek. ŽK: 2:2 (Janda, Žáček – Maršán, Bürger). ČK: 1:1 (82. Mészáros – Popelka). Diváků: 150.

Jankov: Pavelec – Bürger, Lošek, Popelka, Zajíc – Šebelka, Fajtl (3. Smetana), Maršán (90. Mensah), Sedlic, Beránek (90. Kočer) – Kasík (63. Mužík). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Maršán

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Zápas pro nás nezačal vůbec dobře, vynucené střídání Fajtla ve 2. minutě a lehce obdržený gól v 8. minutě. To pro nás byla studená sprcha. Do zápasu jsme se ale dokázali vrátit a postupně jsme se vyrovnali i se stylem hry Klatov. Zajímavé šance nakonec byly na obou stranách, ale vzhledem k tomu, že jsme dvakrát dotahovali je pro nás bod určitě plusový. Teď je potřeba se co nejlépe připravit na následující dny, kdy nás čeká série dalších zápasů a z těch se pokusit vytěžit co nejvíce bodů.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha – FC Slavia Karlovy Vary 2:2 (1:2), pen. 3:4, 25. Kraus, 57. Glasnovič - 15. Psohlavec, 34. Staněk.
TJ Přeštice – FC Viktoria Mariánské Lázně 2:1 (0:0), 53. a 63. Bešta - 87. Drahorád.
SK Senco Doubravka – MFK Dobříš 3:2 (1:1), 20. Sýs, 62. Novák, 77. Ungr - 4. Maryška, 73. Karas.
TJ Tatran Sedlčany – SK Rakovník 2:2 (2:2), pen. 5:3, 7. Soldát, 20. Haas - 14. Gašpárek, 26. Schwendt.
SK Petřín Plzeň – FK Hořovicko odloženo


 
 
Napsal(a) Michal Průcha, Milan Šíma | Foto Miloslav Kusbach (video SK Jankov)
 


 
Reklama