Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Martin Held: Nálada je dobrá a na hřišti to tak snad vypadá

 
pondělí, 26. března 2018, 16:30

Fotbalisté FC Písek odehráli v sobotu třetí jarní mistrovské utkání České fotbalové ligy. V domácím prostředí přivítali sebevědomý Slavoj Vyšehrad, který chtěl u Otavy vylovit všechny tři body. Ty však zůstaly v Písku, když svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna předvedli velmi povedený výkon, který podpořili dvěma přesnými trefami a čistým kontem.

Jednou z důležitých postav zápasu 20. kola ČFL byl Martin Held, který v prvním poločase působil po boku Filipa Řezáče v útoku. Gól sice nedal, ale svou aktivitou neustále zaměstnával soupeřovu obranu.

Vydařený vítězný duel po jeho skončení zhodnotil: „My jsme hlavně chtěli odčinit prohru v Benešově, kde se nám zápas výsledkově, ale v některých aspektech také herně, nepovedl – nebylo to ono. Proti Vyšehradu jsme do utkání chtěli vletět, což si myslím, že se nám podařilo. Hned ze začátku jsme měli spoustu šancí. Já jsem měl dvě střely a i Tomáš Froněk a Filip Řezáč se mohli prosadit. Úvod se nám povedl a také jsme z něho vytěžili vedoucí gól. O půli jsme si řekli, že nechceme zalézt, a že musíme být i nadále aktivní, což jsme splnili. Vypracovali jsme si další šance, i když i Vyšehrad v jednu chvíli hrozil. Při závaru v našem pokutovém území nás podržel gólman Kamil Hajdušek a my jsme pak z brejku dali druhý gól. Jsme rádi, že se nám zápas takto vydařil, že jsme ho vybojovali a věřím, že se divákům líbil a bavil je.“

Martin Held byl proti Šemíkům z Vyšehradu hodně vidět. Během první pětačtyřicetiminutovky se dostal k několika nebezpečným střelám, kterým nechybělo mnoho, ale ke gólovým oslavám nevedly. „Pokud se nemýlím, měl jsem dvě střely levou nohou. Pak jednu střelu pravou, která už byla skoro v bráně, ale brankář ji skvěle chytil. Jsem ale především rád, že se nám podařilo zvítězit,“ postavil Martin Held tři body nad osobní úspěch.

Útočník se čtrnáctkou na dresu si během utkání vyzkoušel dvě rozdílné role. V úvodní polovině byl členem útočné dvojice, po změně stran se však musel stáhnout. „Hráli jsme na dva útočníky, což mi určitě svědčí více. Myslím si, že se mi v útoku dařilo, ale po vynuceném střídání Martina Voráčka o přestávce jsem se přesunul na kraj. Určitě bych hrál radši nahoře, ale z kraje mi to také nevadí. I tak jsem se dostával do šancí a pro tým je to takto v pořádku,“ vysvětlit poločasové přeskupení řad Martin Held.

Zdá se, že písečtí třetiligoví fotbalisté hodili uplynulý podzim za hlavu a v týmu to začíná šlapat. Venkovní zápas v Benešově sice body nepřinesl, ale domácí vystoupení proti Vltavínu a Vyšehradu byla úspěšná. „Máme nového trenéra a po podzimu bylo kolem nás docela haló. Za sebe musím říct, že už jsme nějaký čas pohromadě a jako parta fungujeme dobře – dost se to srovnalo. Vyříkali jsme si několik věcí z podzimu a držíme spolu. Nálada je dobrá a na hřišti to tak snad vypadá,“ potvrdil Martin Held, který do Písku přestoupil v létě roku 2016 z Dynama České Budějovice.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle