Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko úřadovalo při standardkách. Sokolov zdolalo vysoko 5:1

 
sobota, 24. března 2018, 23:37

Bezmála šest stovek diváků bylo dnes svědky první letošní výhry táborského týmu. Hráčům nejspíš prospělo teplejší počasí a celkem pětkrát dokázali zvednout diváky ze sedadel.

První se o slovo přihlásil již ve čtvrté minutě zápasu navrátilec do sestavy Aleš Nešický, který z přímého kopu překonal brankáře a poslal hned z kraje Táborsko do vedení 1:0. Další nával adrenalinu na sebe ovšem nenechal dlouho čekat. V osmé minutě si na centr ze standardky naskočil Martin Kučera a mířil přímo za Bolkova záda.

Domácí hráči byli jasně aktivnější a vyvarovali se předchozích chyb, které je stály v minulých zápasech tolik potřebné body, a válcovali soupeře jednou šancí za druhou. Ovšem nejvíc jim štěstí přálo při standardních situacích, jak dokázal ve 28. minutě kapitán Jakub Navrátil, který tentokrát hlavičkou o zem uklidil míč do soupeřovy brány potřetí.

Druhý poločas byl spíše přehlídkou žlutých karet a faulů ze strany hostí než férovým fotbalovým zápasem. Bylo očividné, že hráči Baníku Sokolov ztrácejí mírně nervy a snaží se probojovat k Tomově brance zuby nehty. V 69. minutě trefili hosté poprvé Tomovu bránu, ovšem domácí dávali najevo své rozhořčení, protože podle některých k rohovému kopu, který předcházel Čihákově gólu, nemělo vůbec dojít. Ovšem rozhodčí má vždycky pravdu a Táborským nezbývalo, než se se vzniklou situací smířit a snažit se ještě navýšit gólový náskok.

V 74. minutě se opět hlásili domácí o slovo, když byla nařízena penalta a Zbyněk Musiol bez zaváhání poslal míč doprostřed brány, s čímž v levém rohu ležící brankář úplně nepočítal. Domácí převzali jasnou kontrolu nad hrou a jejich cílem bylo už jen podržet Západočechy na jejich půlce hřiště. Poslední třešničkou na dortu pak byla rychlá akce, na jejímž konci byla dorážka Jakuba Kopřivy, který využil zmatku před Bolkovou bránou a vstřelil poslední gól celého zápasu.

Hodnocení trenéra FCT Romana Nádvorníka: „My jsme měli výborný start do dnešního zápasu, během prvních osmi minut jsme střelili dva góly. Krásně se trefil Nešický ze standartní situace a později jsme z další standardky dokázali dát druhý gól. Po takových situacích se hned lépe hraje a podle toho vypadal i celý první poločas. Měli jsme dobré kombinace, hráli jsme to, co jsme chtěli a kontrolovali jsme hru. Třetí gól pak definitivně, dle mého názoru, rozhodl zápas. Myslím si, že druhý poločas jsme trochu polevili a dostali jsme zbytečný gól. Ve finále jsme mohli vyhrát ještě větším rozdílem, ale i tak to byl pro nás úplně snový zápas a já pevně doufám, že nás to nakopne do těch dalších tří, které máme teď před sebou. Pokud je zvládneme tak, jako jsme zvládli ten dnešní, tak vidina záchrany už by byla přece jen hmatatelná. Máme před sebou těžké jaro a každý zápas bude bitva.“


FC MAS Táborsko - FK Baník Sokolov 5:1 (3:0)

Branky: 4. Nešický, 8. Kučera, 28. Navrátil, 74. Musiol (pen.), 82. Kopřiva - 69. Čihák. Rozhodčí: Vojkovský – Pochylý, Petřík. ŽK: 1:3 (Kopřiva - Přeučil, Čihák, Kosak). Diváků: 581.

Táborsko: Toma – N'Gimbi, Navrátil, Šandera, Prošek – Kučera, Nešický, Kopřiva (90. Vozihnoj), Mršić (90. Schramhauser) – Vandas, Musiol (82. Linhart). Trenér Roman Nádvorník.

Sokolov: Bolek – Mejdr, O. Ševčík, Mráz, Čermák (34. Končal) – Čihák, J. Dvořák II. (34. Strada) – Kosak, Glaser, Vávra (81. Fišer) – Přeučil. Trenér Pavel Horváth.

Napsal(a) Vendula Švehlová | Foto Jan Škrle, Karolina Kabíčková (video)