Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav sestřelila Sedlčany ze vzduchu

 
středa, 21. března 2018, 07:08

První cíl náročného záchranářského jara v divizi má nováček Soběslav úspěšně za sebou. V úvodních dvou domácích zápasech vytěžil stoprocentní zisk a potěšující je také ofenzivní síla mužstva, které nastřílelo dohromady osm gólů a několikrát muselo dohánět náskok soupeřů.

Spartakovci vykročili úspěšně do druhé poloviny historické účasti v celostátní soutěži. „Chtěli jsme z úvodních dvou domácích zápasů vydolovat plný bodový zisk, což se podařilo, a proto můžeme být zatím spokojeni,“ těší vítězný vstup trenéra Radka Hajiče, jehož tým vyhrál dvakrát poměrem 4:2.

V domácím střetnutí proti Sedlčanům stálo před soběslavskými fotbalisty několik překážek. Všechny ale s bravurou zvládli. „Na těžkém terénu a za neustálého sněžení se vítězství se Sedlčany nerodilo lehce, hosté dobře bránili a vyráželi do rychlých protiútoků. My jsme hráli aktivně, byli více na míči, a troufnu si říci, že jsme byli po celý zápas lepším mužstvem. Bohužel jsme dostali opět dva smolné góly, vždy po doražené střele,“ lituje dvou protiútoků, které Středočeši vždy nadvakrát dokázali zakončit. Mezitím stačil Tomáš Mazouch hlavou vyrovnat, ale po půl hodině musel po faulu soupeře nuceně střídat.

Tři góly hlavou

Poločasový stav 1:2 naštěstí nevydržel dlouho. Převaha a ofenzivní síla byla na straně domácích. Sedlčany se jen zoufale bránily. Vaněk hlavou vyrovnal a zmatek před soupeřovou brankou zakončil opět hlavou bek Hromada. Čtvrtou branku obstaral jako posledně dorážkou Dvořák. „Naštěstí pro nás jsme na góly soupeře vždy dokázali odpovědět. Druhá půle už byla jednoznačně v naší režii. Jak herně, tak fyzicky jsme Sedlčany přehráli, dali tři pěkné branky, břevno, tyč a ještě některé naše šance chytil hostující brankář,“ ohlíží se za dalším parádním obratem Radek Hajič.

Složení soběslavské jedenáctky se oproti utkání s Březovou nezměnilo. Sestava Kuník – Chotovinský, Suchan, Boháč, Hromada (89. Maršík) – Žalda, Bouchal, M. Mazouch, Vaněk (87. Šmídmajer) – T. Mazouch (37. Dvořák), Nohava (85. Uličný) byla opět vítězná. „Musím mužstvo pochválit a věřím v bodový zisk i v sobotu v Českém Krumlově,“ dodává Radek Hajič, že se ani z prvního letošního divizního derby nechtějí vracet s prázdnou.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto FK Spartak Soběslav (video)