Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sportovci v Lišově dostanou nový areál za sedmnáct milionů

 
úterý, 20. března 2018, 11:49

Už příští sezonu se budou v Lišově hrát fotbalové zápasy na novém. Za sedmnáct milionů korun zde zmodernizují místní sportovní areál, který je v dezolátním stavu. Vybudují zde atletický ovál, fotbalové hřiště pro malý fotbal s umělým trávníkem, závlahu na stávajícím velkém fotbalovém hřišti a novou tribunu pro diváky.

Sportovní areál se dočká nové čtyř set metrů dlouhé atletické oválné trati s dvěma přilehlými sprinterskými rovinkami. „Stávající trať je zarostlá, nerovná a prašná. Pohyb na ní začíná být pro sportovce nebezpečným,“ uvedl Jiří Hart, předseda výboru Sportovního klubu Lišov, který je realizátorem investice.

V severní části oválu je počítáno s novým malým fotbalovým hřištěm s umělým trávníkem, kde se bude hrát malý fotbal. Kvalitu trávníku na velkém fotbalovém hřišti zajistí fotbalistům nová závlaha.

Na změny se mohou těšit nejenom sportovci, ale i diváci. Stávající tribunu nahradí nová, kam se vejde více návštěvníků. V zastřešené části tribuny budou plastové sedačky pro sto padesát osob. Hasiči se v areálu dočkají nové zpevněné plochy pro požární cvičení. Počítá se i s osvětlením celého areálu, oplocením a přivedením vodovodu.

„Letos budou možná muset naši sportovci využívat jiná sportoviště v okolí, stavební práce zde začnou hned, jak vybereme dodavatele. Dokončení očekáváme do konce letošního roku,“ přiblížil Jiří Hart.

V budoucnu chce sportovní klub na tuto investici navázat rekonstrukcí stávající budovy v areálu sportoviště. Z té chce vytvořit zázemí pro sportovce s šatnami.  „Podařilo se nám pro město na tuto investici získat desetimilionovou dotaci od Ministerstva školství. Podobné dotace na modernizaci i výstavbu sportovišť bude ministerstvo rozdělovat i letos,“ uvedl David Kubeš ze společnosti G-Project.

Sportovní klub Lišov ve sportovním areálu pravidelně trénuje děti, mládež i dospělé. Areál využívá i místní sbor dobrovolných hasičů, tělovýchovná jednota a dále slouží pro hodiny tělesné výchovy Základní škole a Mateřské škole Lišov a Střednímu odbornému učilišti v Lišově.

Tisková zpráva