Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov vstoupil do jara porážkou v Sokolově

 
neděle, 18. března 2018, 18:59

Krumlovští fotbalisté cestovali za prvním utkáním jara na západ Čech. Hřiště v Březové bylo nezpůsobilé a tak se utkání odehrálo na umělém trávníku Baníku Sokolov. Lákadlem zápasu měla být premiéra Pavla Horvátha v domácím dresu, ale na tu si budou muset příznivci Březové ještě nějaký týden počkat.

„Horváth sice nastoupil, ale Dominik,“ odpověděl na náš dotaz trenér Slavoje Václav Domin. „Foukal silný vítr a byla tuhá zima. Připomínalo nám to turnaj Hlubocké zimní ligy,“ uvedl Domin, že se jeho svěřenci museli vyrovnat i s nevlídným počasím.

Březovou sledoval krumlovský kouč v utkání se Soběslaví v Třeboni. „Oproti předcházejícímu zápasu udělala tři změny v sestavě,“ všiml si. Trenéři Domin s Černým stále nemohli počítat s Klivandou, Slámou a Tůmou. Na přestup z Kaplice byl získán druhý gólman Říha.

Domácí zasadili Slavoji první úder ve 37. minutě. Potvrdilo se, že každý soupeř musí být připraven na standardní situace v podání Březové. „Hrozili především ze standardek a po jedné z nich šli také do vedení,“ řekl Domin. Odražený míč od tyče uklidil do sítě domácí Kašpar.

Ve druhém poločase zelenobílí přidali, ale na obranu Západočechů nevyzráli. „Tlačili jsme se dopředu, ale musím přiznat, že jsme si tentokrát žádnou vážnější příležitost nevypracovali,“ uznal Domin. Naděje Jihočechů uhasil v 71. minutě nejzkušenější hráč domácí David Vaněček (Horváthův asistent v Sokolově), který dostal dlouhý míč za beky a přeloboval vybíhajícího brankáře Hňupa.

O zisk prvních jarních bodů se pokusí Č. Krumlov v opožděné domácí premiéře (zápas s Dobříší byl odložen) příští sobotu (10:30) v krajském derby s rozjetou Soběslaví.


FK Olympie Březová – FK Slavoj Český Krumlov 2:0 (1:0)

Góly: 37. Kašpar, 71. Vaněček. Rozhodčí: Šimeček – Kyncl, Nedvěd. Delegát: Lhoták. ŽK: 0:1 (Persán). Diváků: 200.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Kabele, Dudák, Mravec (26. Strapek) – Wagner, Kroupa, Švec, Persán – Novák – Tauber. Trenér Václav Domin.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle