Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Víkendový fotbal: Druholigisté se poprvé představí v domácím prostředí

 
čtvrtek, 15. března 2018, 21:51

Po FNL, ČFL a divizi vstoupí do letošní mistrovské sezony také krajský přebor. Na začátek slibuje atraktivní boje. Opožděnou premiéru sehrají Čížová, Č. Krumlov a Jankov, které měly v úvodním kole odloženo. Start nejvyšší krajské soutěže ovlivní i počasí. Na víkend nevěstí nic příjemného. Zápas Rudolfova s N. Včelnicí byl přesunut na umělý trávník v Hluboké.

Fotbalisté Dynama musí bezpodmínečně odčinit zbytečnou porážku z Hradce Králové, kde prohráli gólem v nastavení. Soupeřem jim bude pražská Olympie. Pod vedením nového kouče Motti Ivanira z Izraele má hlavní cíl záchranu druhé ligy. „Nebude to lehký zápas, což jsme se přesvědčili už u nich. Jsou agresivní, bojují o každý míč. Ale musíme držet míč, dostat je pod tlak, posílat centry do vápna, střílet a góly přijdou. Olympie určitě bude zalezlá a bude čekat na brejky. Na to si musíme dát pozor,“ upozorňuje na klubovém webu Dynama záložník Jakub Pešek.

Táborsko má na začátek soutěže velice těžký los. Po Příbrami se utká s ambiciózní Opavou, která předvedla svou sílu minule v Sokolově (3:0). Slezané touží pod taktovkou Romana Skuhravého po postupu mezi elitu. Vyrovnaný kádr nejlépe dokumentuje skutečnost, že v minulém utkání zůstal na lavičce náhradníků špílmachr Pavel Zavadil. Podle slov stratéga Skuhravého v sobotu určitě nastoupí, neboť Jursa bude stát pro čtyři žluté karty. Sílu lídra soutěže si uvědomuje i trenér Roman Nádvorník. „Opava je fotbalově někde jinde než my,“ uznává táborský kouč s tím, že následují důležité zápasy se Sokolovem a u posledního Frýdku-Místku.

Čížová načne jaro u „šemíků“

V ČFL míří oba jihočeské celky na hřiště soupeřů. Čížová zahájí opožděné jaro na Vyšehradě. „Šemíci“ podávají nevyrovnané výkony a jihočeský nováček není bez šancí na bodový zisk. Trenér Aleš Jindra, který jako asistent Dušana Uhrina ml. slavil v roce 2009 mistrovský titul v Rumunsku s Kluží, by měl do základní sestavy postavit všechny čtyři zimní posily z juniorek prvoligových klubů: obránce Dominika Pedra (Vysočina Jihlava), Filipa Vacovského a záložníky Bohumila Havla s Lukášem Mudrou (všichni Viktoria Plzeň). Písek vyrazí po penaltové výhře s Vltavínem do Benešova. Středočeši výrazně okysličili kádr o kreativní mladíky (Engelmann, Rys, Laňka, Kozel junior, Haitl a další) a svěřence kouče Grossmanna tam nečeká lehké střetnutí.

V divizi bude mít podruhé výhodu domácího hřiště Soběslav. Po azylu v Třeboni přivítá Sedlčany, kde nově hájí branku Milan Vančát ze Sokola Sedlice, Capouchův nástupce. „Doma se musí vyhrávat, takže musíme zvládnout i druhý zápas a pak se budeme těšit na derby v Č. Krumlově,“ věří ve vítězství zadák Spartaku Jan Suchan. Do jankovské Precis arény přijede jediný pražský zástupce ve skupině A. Čtvrtá Aritma s budějovickým stoperem Danielem Frnochem bude těžký oříškem. „Doufám, že v domácím prostředí zvítězíme. Na podzim jsme si odvezli 3 góly. Tak snad jim na cestu taky nějaký přidělíme,“ tipuje na webu SKJ kapitán David Maršán. Premiéru na domácí střídačce bude mít nový kormidelník Petr Kadlec. Roudné má před sebou zápas v Dobříši, Č. Krumlov bude asistovat u očekávaného debutu Pavla Horvátha za Březovou. Zápas se uskuteční na umělce v Sokolově.

Krajský přebor vtrhne do jara čtyřmi sobotními a nedělními duely. Tahákem je souboj druhého J. Hradce s třetím Olešníkem (posily Rožboud, Kalášek), zajímavý náboj bude mít i střetnutí Čimelic s Katovicemi. Domácí SIKO ještě usilovně jedná o příchodu dvou hráčů. Na rudolfovském hřišti se nedá hrát, Matoušův tým si to rozdá o důležité body s předposlední N. Včelnicí na hlubocké umělce. „Nechceme hrát o záchranu. Musíme zvládnout začátek a rychle se posunout do vyšších pater tabulky,“ uvádí hlavní plány do odvet kouč Rudolfova. Vedoucí Želeč bude obhajovat pozici lídra na Hluboké, poslední Dačice se pokusí vykřesat jiskřičku naděje v Oseku.


KAM O VÍKENDU ZA FOTBALEM?


Sobota 17. března 2018

FNL
15:00 FC MAS Táborsko – SFC Opava

ČFL
10:15 FK Slavoj Vyšehrad – Sokol Čížová

Divize A
15:00 FK Spartak Soběslav – TJ Tatran Sedlčany
15:00 MFK Dobříš – Malše Roudné

Ondrášovka krajský přebor
10:30 FK J. Hradec 1910 – FK Olešník
14:30 SK SIKO Čimelice – SK Otava Katovice
14:30 TJ Osek – Centropen Dačice
14:30 Sokol Sezimovo Ústí – FK Protivín

Příprava
10:15 Vltavan Loučovice – FK Chelčice (UMT Hluboká)
12:00 SK Dobrá Voda – Sokol Neplachov (UMT Hluboká)
14:00 Hydčice – Junior Strakonice (Hrádek u Sušice)
14:00 FC ZVVZ Milevsko B – ZD Kovářov (UMT Milevsko)
14:00 SK Čkyně – 1.FC Boston Kluky (UMT Strakonice)
15:30 Malše Roudné U16 – Tatran Lomnice n. Luž. (UMT Roudné)
15:30 Alko Semice – FK Olympie Týn n. Vlt.
16:00 SK Lhenice – Sokol Chvalšiny (UMT Hluboká)
17:15 FC Chýnov - FK Meteor Tábor (UMT Soukeník)


Neděle 18. března 2018

FNL
17:00 SK Dynamo ČB – FK Olympia Praha

ČFL
15:00 SK Benešov – FC Písek

Divize A
15:00 SK Jankov – SK Aritma Praha
15:30 FK Olympie Březová – FK Slavoj Č. Krumlov

Ondrášovka krajský přebor
10:00 SK Rudolfov – TJ Nová Včelnice (UMT Hluboká)
10:30 Jiskra Třeboň – TJ Dražice
14:30 TJ Hluboká nad Vltavou – Sokol Želeč
14:30 FC ZVVZ Milevsko – FC MAS Táborsko B

Příprava
11:00 FK Stará Hlína – SK Včelná (UMT Stará Hlína)
12:00 FC Velešín – Sokol Kamenný Újezd (UMT Hluboká)

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama