Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav hodlá v cestě za záchranou zvýšit hlad po gólech

 
pátek, 9. března 2018, 18:18

Fotbal v Soběslavi se v posledních letech zařadil mezi špičku kraje, letos si poprvé zvyká na celostátní soutěž. Podzimní vystoupení završil sérií porážek a umístěním na 14. příčce. Na jaře musí přidat, aby setrval v divizi i příští sezonu. „Bude záležet na každém bodíku,“ ví moc dobře kouč Spartaku Radek Hajič.

Nováček začal s prvními tréninky již v prvním lednovém týdnu. Připravoval se v domácích podmínkách a na herní soustředění se vydal do Ústí nad Orlicí. „Zimní přípravu jsme začali standardně. Proběhla vcelku podle plánu a musím říct, že jsem byl hodně spokojený s tréninkovou morálkou. V pořádku proběhlo i soustředění. Na to těžké jaro jsme připraveni,“ je oprávněně spokojený Hajič.

Spartakovci podstoupili přes zimu sedm přátelských zápasů, povzbuzením byly výhry nad třetiligovým Ústím nad Orlicí (3:2) a přeborovým lídrem Želčí (5:2). Ve vítězné generálce s Olešníkem padaly branky až po přestávce (4:1). „Co se týká herního projevu, zlepšil se Suchan. Možná mu psychicky pomohly i jisté výkony Bouchala, který nastupoval před ním. Stejně tak se do formy dostali i Hromada, Vaněk, Nohava. Ten dostal na hřišti víc volnosti. Ale abych nevyzvedl jenom je, zlepšení bylo vidět i na ostatních. A věřím, že se na jaře znovu ukážou i naši střelci. Mám z našich kluků dobrý pocit, makali všichni."

K úspěšnému tažení za záchranou mají pomoct zimní posily. Ze Slovenska přišel útočník Erik Uličný, který tu má práci. Po dlouhých letech v Rakousku se vrátil někdejší odchovanec Petr Bouchal. Hostování prodloužil Filip Vaněk, jenž byl krátce na testech v Táborsku. O slovo se hlásí teprve 16letý mladíček Václav Wimmer. Kabinu kvůli pracovnímu vytížení na čas opustili Robert Fischer a Lukáš Neruda.

Divize je náročnou soutěží, v níž se trestá každá chyba a neproměněná šance. O tom se Soběslavští přesvědčili ve druhé půlce podzimu, kdy prohráli šestkrát po sobě. Teď by rádi znovu nastartovali vítěznou šňůru. „My teď musíme chytit začátek. A to nebude snadné. Sice hrajeme dvě utkání doma, i když ten první bude na umělce v Třeboni a soupeřem bude třetí Březová. Ještě že už za ni nenastoupí Pavel Horváth. To je další velké jméno, které zvýší divizní atraktivitu a přivede víc diváků,“ naráží na příchod Horvátha, který je trenérem Sokolova ve 2. lize.

Cíl Soběslavi je jasný, minimální rozdíly v tabulce napovídají, že se bude rozhodovat do posledního kola (loni se v něm udrželi Č. Krumlov s Jankovem). „Soutěž je hodně vyrovnaná a sestupové starosti má tak osm až deset týmů. Bude záležet na každém bodíku. Musíme zvýšit hlad po gólech, který nás v posledních podzimních zápasech opustil,“ věří v dobrý konec trenér Radek Hajič.

FK SPARTAK SOBĚSLAV PŘED JAREM 2018


ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Erik Uličný (FK Soľ, Slovensko), Václav Wimmer (z hostování v Dynamu ČB), Filip Vaněk (prodloužení host. z Dynama ČB), Petr Bouchal (SC Koller Nondorf, Rakousko)
Odešli: Robert Fischer a Lukáš Neruda (oba přerušení činnosti)


SOUPISKA

Brankáři: Martin Kuník, Jan Hnilička

Obránci: Jan Boháč, Lukáš Podráský, Karel Chotovinský, Michal Hromada, Jan Suchan, David Maršík, Filip Vaněk

Záložníci: Milan Mazouch, Tomáš Mazouch, Vojtěch Žalda, Petr Janoušek, Pavel Nohava, Petr Bouchal, Václav Wimmer

Útočníci: Martin Dvořák, Jiří Šmídmajer, Erik Uličný


REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Radek Hajič. Asistent trenéra: Vladimír Hanzal. Trenér brankářů: Marek Nývlt. Vedoucí mužstva: Michal Lemberka. Kustod: Stanislav Štosek.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto FK Spartak Soběslav