Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová jde do boje o záchranu. Bude to obtížná mise, uvědomuje si kouč Jindra

 
čtvrtek, 8. března 2018, 07:24

Sokol Čížová vstoupí sobotním střetnutím do druhé poloviny třetí nejvyšší soutěže, v níž je premiérovým účastníkem. S příchodem tří hráčů z ligových juniorek a zkvalitněním sestavy nevzdává boj o udržení. Úvodní duel se stejně ohroženým Benešovem může hodně napovědět.

Mužstvo začalo zimní přípravu v polovině ledna. Ne všechno se podařilo naplnit podle plánu. „Zimní přípravu musím brát trochu s odstupem. Zjistil jsem, že Čížová je celkem specifická. O běh klubu se stará minimum lidí. Ale i tak to funguje, i když mají práce nad hlavu. Bohužel jsem taky shledal, že nemůžu po hráčích požadovat to, co bych chtěl. Že musím snížit nároky, které jsem měl třeba na tréninkovou účast. Kluci dojíždějí z Prahy, je to náročné,“ hodnotil trenér Aleš Jindra přípravu, během níž sehráli pět zápasů.

„Neodtrénovali jsme toho tolik, kolik bychom měli a nedařilo se nám ani v přípravných utkáních. Až na ten poslední s Královým Dvorem, který jsme vyhráli. Ten ukázal, že už si na sebe hráči přece jenom víc zvykají a lepší se souhra,“ přinesla vzpruhu výhra v generálce.

V čížovském kádru došlo k několika změnám. „Odešli Stojka, Chytrý, Fenyk už na podzim. Otazník je nad Heldem, který chce odejít do Přeštic, moc toho nenatrénoval. Grobár se vrátil do Písku, ale pokud by se nedostal do kádru, možná by nás znovu posílil. Bodeček za nás vůbec nenastoupil, teď chce odejít. Budeme ale požadovat finanční náhradu,“ nastínil odchody.

Čtyři juniorské posily

Základní sestavu jihočeského nováčka přichází vyztužit tři hráči, kteří pravidelně nastupovali v Juniorské lize. „Zůstávají u nás všichni Plzeňáci, kteří by měli zkvalitnit kádr. Předvedli se ve velice dobrém světle a měli by být přínosem. Tým teď bude daleko vyrovnanější, pokud by vypadl někdo z klíčových hráčů, existuje více možností doplnění sestavy,“ potěšilo Jindru zkvalitnění a rozšíření kádru. Na jaře budou v Čížové hostovat záložníci Lukáš Mudra a Bohumil Havel (oba FC Viktoria Plzeň), obránci Filip Vacovský (FC Viktoria Plzeň) a Dominik Pedro (FC Vysočina Jihlava).

Zda budou Čížovští pokračovat ve strakonickém azylu i na jaře, či se vrátí na vlastní trávník, určí řídící komise. „O tom se rozhodne ve čtvrtek. Samozřejmě bychom rádi nastupovali doma v Čížové. Ale bůhví, jestli se vůbec bude první jarní kolo hrát,“ zmínil skutečnost, že trávníky nebudou po sněhové nadílce a následném oteplení v ideálním stavu.

Sokol přezimoval na předposlední příčce. Pokud nesestoupí z 2. ligy žádný český tým, opustí ČFL jen dva týmy. „Pochopitelně bych byl rád, kdyby se nám podařilo třetí ligu zachránit. Bude to ale hrozně obtížná mise. Doufám, že nevyjde naprázdno,“ věřil v jarní zlepšení.

Prvním soupeřem Čížové bude soused v tabulce, šestnáctý Benešov, který v zimě kvalitně posílil. „Má před námi osmibodový náskok a my budeme mít možnost ho snížit na pět. To by bylo veliké povzbuzení. Víme ale, že Středočeši posílili nejenom hráčský kádr, ale i funkcionářské zázemí. O to víc budou nebezpeční. Přišel tam třeba pan Rogoz, kterého na jihu Čech určitě znáte,“ zaznamenal změny v Benešově Aleš Jindra, který bude v ofenzivě spoléhat na bývalé plejery pražských S Jandu s Jiroušem.

Na podzim prohrála Čížová v Benešově 0:1, má mu tedy co oplácet.


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle, koláž JF