Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Přípravy na jaro finišují. Osek prodloužil vítěznou sérii

 
neděle, 4. března 2018, 16:59

AKTUALIZOVÁNO - Zimní příprava fotbalových klubů je u konce. Posledními testy prošly celky třetí ligy a divize. Nadcházející víkend se vrhnou do generálek účastníci jihočeského krajského přeboru. Fotbalové jaro klepe na dveře.

Páté střetnutí zimní přípravy bylo pro Osek opět vítězné. V sestavě Budoš – Hanák, Krejčí, Carda, Benda – Brabec, Hoch, Říský, Hosnedl – Maroušek, Ježek, střídali Hromek, Sýkora, Diviš, Kroupa, Sládek porazili Blatnou 6:3. I přes porážku byla Blatná vyrovnaným soupeře, zápasu si odskočila ze soustředění. Třemi góly se po přestávce blýskl Jakub Říský a rozšířil svůj zimní střelecký účet na úctyhodných 14 gólů!

Pořádný propadák prožily Čimelice. S píseckým dorostem utržily potupnou „sedmičku“. „Ani se neptejte. Kluci neběhali, byli jako po flámu,“ sdělili nám vedoucí mužstva SIKA Josef Ťupa. Čimeličtí sice vedli gólem Říhy, ale pak už stříleli jen domácí mladíci v čele s Blažkem a Gažíkem. „Soupeř naše chyby nedokázal brankově potrestat a my jsme naopak byli produktivní,“ uvedl trenér písecké devatenáctky Jaroslav Polášek, jehož asistentem je nově Filip Škoch.

Nucené volno měly Dražice, neboť utkání se Speřicemi v Humpolci musely odříct. „Pro velkou nemocnost jsme museli sjednaný přátelák zrušit, takže hrajeme až příští neděli proti Meteoru Čekanice,“ informoval naší redakci vedoucí mužstva Dražic Lubomír Kolář.

Milevsko prohrálo v Dobříši s divizním MFK, Rudolfov zúročil převahu ve druhé půli s Bavorovicemi v pětigólový obrat. Jankov šel třikrát do vedení v generálce s Katovicemi, ale doplatil na chyby v obraně. „Nevyhráli jsme, přestože jsme měli jasně zvítězit, ale dopřáli jsme Katovicím takové dary v našich zadních řadách, které se jen tak nevidí,“ litoval zbytečně inkasovaných gólů asistent trenéra Jankova Petr Maxa. Podrobnosti přineseme.

Předposlední domácí střetnutí sehrála Třeboň se Ševětínem a už od prvních minut si vytvářela jednu šanci za druhou. Festival šancí orámovala dvě nastřelená břevna. Jiskra ve složení Skála (46. Kopecký) – Pučejdl, Hami, Cahyna (60. Veselý), Pancíř – Matoušek, Bednář, Tůma, Koktavý – Holzepl, Průcha se prosadili v koncovce ve druhé půli, kdy byl u všech gól aktivní Holzepl. Ševětín sice srovnal po rohu extřeboňským Petrem Novotným, ale tlak domácích neustál. „Škoda dalších šancí, ale herně to nebylo špatné. Příště nás v generálce prověří Hrdějovice,“ řekl třeboňský manažer František Švaňa.

Jihočeši zůstali v Kamenici před branami finále

Na umělém trávníku v Kamenici nad Lipou proběhl v sobotu třetí ročník turnaje O pohár starosty města. Soupeři účastníků jihočeského KP byly celky z I. A třídy Vysočiny. Sezimoústecký Sokol prohrál s domácími smolně až na penalty, Želeč nečekaně padla se Žirovnicí. Na obě táborská mužstva zbyl jen souboj o třetí příčku, v němž jasně dominovala Želeč. Výsledky turnaje: Slovan Kamenice n. Lipou – Sokol Sezimovo Ústí 3:3, penalty pro Kamenici, Kutner 2, Nikl. Sokol Želeč – Slavoj Žirovnice 1:2 (1:1), Novotný. O 3. místo: Želeč – S. Ústí 6:0 (5:0), Rabiňák, Kukučka 2, M. Pavelka, J. Pavelka. Finále: Kamenice – Žirovnice 4:1 (1:1)

Přípravné derby ovládl po obrátce Rudolfov

Karel Franěk, činovník Bavorovic: „První poločas jsme odehráli solidně. Pohlídali jsme si klíčové hráče Rudolfova a stačili jsme i fyzicky. Po přestávce Rudolfov rychle vyrovnal a přidal i třetí gól. Ten nás zlomil a odešli jsme psychicky. A tím pádem přestaly sloužit i nohy. Soupeř nás začal rozebírat a přidával góly. Hrálo se nahoru dolů, šancí spousta. Zápas splnil účel. Rudolfov si zastřílel, my jsme si zaběhali. Víme kde přidat, ale moc času už na to nemáme.“

Petr Hlubocký, činovník Rudolfova: „Ze začátku to bylo vyrovnané. Měli jsme sice pět nebo šest tutovek, ale dali jsme jenom jednu branku. Bavorovice nám stačily a občas i zahrozily. Ovšem druhý poločas se odehrával prakticky na jednu branku. Bavorovicím docházely síly a my jsme na hřišti vládli. Byl to takový bezstarostný fotbal. Oba týmy hrály v kombinovaných sestavách, byl to takový otevřený den obran. Ale těch šancí, co jsme neproměnili, to byla hrůza. V tom se musíme hodně zlepšit.“

FC Mariner Bavorovice – SK Rudolfov 2:6 (2:1)

Góly: Šafránek (pen.), vlastní – Sládek 2, Ryneš, Pouzar (pen.), Novotný, Kuna. Rozhodčí: Tůma.


Výsledky přípravných zápasů


TJ Nová Včelnice – USV Karlstein 3:1 (1:0)
Góly: V. Hornát, Blažek, Tuček - Štolba. UMT Horní Žďár. Hráno v pátek.

FC Písek – TJ Tatran Sedlčany 9:0 (3:0)
Góly: Řezáč 3, Holý, Froněk, Grobár, Pinc, Voráček, Kočí. UMT Písek. Více zde.

SK Otava Katovice – SK Jankov 3:3 (2:2)
Góly: 30. a 73. Uher, 42. Bláha - 14. a 64. Kasík, 39. Šebelka. UMT Strakonice.

FC Písek U19 – SK SIKO Čimelice 7:1 (3:1)
Góly: 27., 33. a 64. Blažek, 63. a 70. Gažík, 25. Petřík, 80. Němeček (pen.) - 19. Říha.  UMT Písek. 

Jiskra Třeboň – SK Ševětín 4:1 (1:0)
Góly: 7. a 59. Průcha, 71. Pancíř, 87. Holzepl – 57. P. Novotný. UMT Třeboň.

SK Benešov – Malše Roudné 4:1 (2:0)
Góly: Essomba, Rataj, Artemuk, Brejcha – Holub. UMT Benešov. Více zde.

FK Spartak Soběslav – FK Olešník 4:1 (0:0)
Góly: 53. a 75. Uličný, 63. T. Mazouch, 72. M. Mazouch – 84. Dudek. UMT Stará Hlína. Více zde.

TJ Blatná - TJ Osek 3:6 (1:1)
Góly: Říský 3, Hoch 2, Brabec - Nový, Peleška, Stulík. UMT Strakonice.

FK Junior Strakonice – Šumavan Vimperk 4:0 (1:0)
Góly: 23. a 89. Máška, 80. Kočí, 87. M. Kostka. UMT Strakonice.

MFK Dobříš – FC ZVVZ Milevsko 3:1 (1:0)
Gól ZVVZ: Sedlák. UMT Dobříš.

SK Lhenice – Union St. Oswald 4:4 (2:2)
Góly: Iliev 3, Tůma – Weingartler 2, Radinger, Jakub Janoušek. UMT Prachatice.

TJ Dražice – TJ Dálnice Speřice zrušeno

SK Votice - Sokol Planá n. Lužnicí 2:0 (2:0)

FC Mariner Bavorovice – SK Rudolfov 2:6 (2:1)
Góly: Šafránek (pen.), vlastní – Sládek 2, Ryneš, Pouzar (pen.), Novotný, Kuna.

Spartak Trhové Sviny – Sokol Olešnice 5:3 (1:0)
Góly: Macák, Šemro, K. Brůha, Lavička, Kolář - Horelica 2, Lenk. UMT Stará Hlína.

Sokol Čížová – FK Králův Dvůr 2:1 (1:1)
Góly Čížové: Jirouš (pen.), Nečas. UMT Motorlet Praha. Více zde.

FC MAS Táborsko B – FC Chýnov zrušeno

FC Stará Říše – FK J. Hradec 1910 3:2 (0:1)
Góly JH: Toman 2. UMT Jihlava.

TJ Nová Včelnice – Sokol Suchdol nad Luž. 3:1 (2:0)
Góly NV: Didek 2, Petráš. UMT Kamenice n. L.

Malše Roudné B – Vltavan Loučovice 4:3 (2:1)
Góly: Šolc, Vogl, Kubeš, Kössl - Toth, Matulík, Fejtek. UMT Roudné.

SK Slavia Č. Budějovice – Slavoj Hrdějovice 2:0 (0:0)
Góly: Holý, Kohout. UMT Stará Hlína.

Sokol Bernartice - Lokomotiva Č. Budějovice 1:0 (0:0)
Gól: 65. Adam Rakovan. UMT Milevsko.

SK Zlatá Koruna – FK Dolní Dvořiště 3:5
Góly: Rychtář 2, Fuciman - Kotlár, Sulzer 2, Zeman. UMT Hluboká.


Chybí vám tu výsledek vašeho mužstva? Rádi ho zveřejníme! Nahlásit ho můžete na mail jcfotbal@seznam.cz nebo formou sms na 608 870 510.

Napsal(a) Michal Průcha, Milan Šíma | Foto Jan Škrle (4), Daniel Pekař, SK Benešov