Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Cíl Táborska pro jarní část sezóny je jasný: postavit tribunu a zachránit se!

 
středa, 28. února 2018, 21:28

V úterý proběhla v sídle klubu FC MAS Táborsko v Kvapilově ulici tisková konference za účasti statutárního ředitele klubu Ing. Tomáše Samce, trenéra A-týmu Romana Nádvorníka a kapitána A-týmu Jakuba Navrátila. Za účasti novinářů a fanoušků probíhalo nejen zhodnocení přípravy týmu na jarní kolo soutěže, ale byly představeny i nové posily a vize klubu pro letošní rok.

Tomáš Samec se vyjádřil hned na začátek k podzimnímu úspěchu týmu a hlavně zdůraznil jasné vize klubu pro jaro: postavit novou tribunu a udržet táborský fotbal v druhé lize. Trenér i kapitán A-týmu se shodli, že zimní příprava byla náročná nejen fyzicky, ale i díky počasí, oba však doufají, že se tréninky a přípravná utkání projeví v mistrovských zápasech a ponesou své ovoce.

„Čeká nás velice těžký začátek jara, vylosovali jsme si nejtěžší možné soupeře a bude jen na nás, jak se s tím popereme. Hrajeme s mladými nezkušenými hráči a já doufám, že vedle těch starších kluků vyrostou a ukážou, co v nich je. Na podzim s námi také už nikdo nepočítal, a přesto jsme se v soutěži dokázali udržet a svoje místo jsme si vybojovali. Přípravná utkání jsou úplně jiná než ta mistrovská a my doufáme, že se projeví těžká zimní příprava a kluci zabodují,“ vyjádřil se trenér Roman Nádvorník k nepříliš úspěšným přípravným utkáním.

V kabině se během zimní přestávky prostřídalo několik hráčů na testy, ale rozhodovalo se až na poslední chvíli. Na přestup přišli do týmu Šandera, Vandas, Valenta a Ngimbi, Linhart pak posílí tým z pozice hostujícího hráče.

Jedinou nezodpovězenou otázkou zůstává datum prvního mistrovského zápasu. Podle Tomáše Samce se bude definitivně rozhodovat ve čtvrtek, kdy bude záležet nejen na počasí, ale hlavně na stavu hřiště.


Kádr A-týmu FC MAS Táborsko

Během zimní přestávky se v kabině odehrálo několik změn. Do jarních bojů Táborsko vyrazí s kádrem, který se skládá celkem ze třiadvaceti hráčů.

Soupiska jaro 2018:

Brankáři: Michal TOMA, Adam ZADRAŽIL

Obránci: Jakub NAVRÁTIL, Petr ZAVADIL, Martin NGIMBI, Daniel SOUČEK, David KLUSÁK, Václav DUDL

Záložníci: Jan PETERKA, Aleš NEŠICKÝ, Martin KUČERA, Filip BLECHA, Václav PROŠEK, Leoš VOZIHNOJ, František MYSLIVEČEK, Vojtěch ŠANDERA, Jakub KOPŘIVA, Patrik SCHRAMHAUSER, Matej MRSIČ

Útočníci: Tomáš VALENTA, Zbyněk MUSIOL, Pavel VANDAS, Zdeněk LINHART


Příchody:
Patrik SCHRAMHAUSER (posun z dorostu FCT), Martin Matondo NGIMBI (přestup Vlašim), Tomáš VALENTA (přestup Slavia Praha), Pavel VANDAS (přestup Jirny), Václav DUDL (hostování Sparta Praha), Vojtěch ŠANDERA (přestup Žižkov), Zdeněk LINHART (hostování Slavia Praha)

Odchody:
Filip VYSUŠIL (konec ze zdr. důvodu), BONG Won Che, Jean Claudie ESSOMBA, Jan ŠTOHANZL (všichni konec smlouvy), Lukáš VESELÝ (konec hostování), Michal MÁCHA a Vojtěch KOSTKA (hostování Loko Vltavín), Michal HELL (hostování Králův Dvůr), Marek NOVÁK (hostování v jednání)


 
 
Napsal(a) Vendula Švehlová | Foto Karolina Kabíčková