Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mráz jsme si užili, směje se autor šesti branek Jakub Říský

 
středa, 28. února 2018, 09:35

Osečtí fotbalisté pálí v zimních přípravných zápasech ostošest. O jejich mimořádné produktivitě se v neděli odpoledne přesvědčili i Vimperští, kteří utržili na strakonické umělce potupných deset gólů. Šest nastřílel sám útočník Jakub Říský (27 let) a postaral se o střelecký rekord zimy. Celkem už má na kontě jedenáct branek.

Tedy, musím přiznat, že vám to střílí. Naposledy to odskákal Vimperk deseti góly. Vy sám jste jich zaznamenal šest. Je možné si zapamatovat, jak jste je zaznamenal? Moje paměť už často vynechává.
Ano tedka nám to tam padá a jsme za to rád., Jen si to pak přenést z přípravy i do soutěže, tam to budeme na jaře potřebovat. Všechny góly si zatím velmi dobře pamatuji. Od neděle to není zase tak dávno. Jeden gól se mi podařilo dát z dálky, jinak ostatní byly z pokutového území.

Vaši soupeři váš celek asi vůbec nemají rádi. Váš průměr na zápas je přes sedm ´branek, pokud se nemýlím. Změnili jste něco ve stylu hry?
Žádná změna neproběhla. Spíše máme střeleckou formu a daří se nám kombinace po stranách.  Co po nás trenér chce a dokážeme z toho dát hodně branek.

Zřejmě také došlo k obměně kádru, nějaká jména nám v sestavě chybí.
Někdo se ještě nezapojil do přípravy, tak asi proto vám v sestavě chybí. Jinak k žádné velké obměně nedošlo, jen nějaká jména se vymění.

Stejně tak jsem už dlouho neregistroval jméno vašeho bratra Davida. Víte, kde teď slouží?
Brácha hrál naposledy rok a půl v Rakousku. Na podzim si udělal něco s kolenem a nyní se zotavuje po jeho operaci. Už ale začíná postupně trénovat a to koleno posilovat. Tak snad bude v pořádku a bude moct co nejdříve začít hrát. Ještě ale neví, kde bude pokračovat, takže se uvidí.

Ale zpátky k Oseku. Říká se, že těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Vy to zatím máte naopak. Nechali jste se nějaké ostré pro soutěž? Ostatně tam se budete muset na jaře pochlapit.
Snad ano. Opravdu to budeme potřebovat, abychom si tu pohodu, kterou tedka máme, přenesli do soutěže a nemuseli se strachovat o záchranu do posledního kola. Hrát chceme spíše ve středu tabulky a fotbalem se bavit.

V současnosti je asi hodně obtížné vůbec se přinutit jít na hřiště. Jak snášíte mrazy vy?
Mrazy jsou ted opravdu velké a v neděli večer, kdy jsme hráli proti Vimperku, jsme si ten mráz užili víc než dost. Museli jsme hodně běhat, abychom se zahřáli, tak možná proto nám to tak šlo. Hůře na tom byli ti, kdo se tam byli podívat a stáli v tom mrazu dvě hodiny. Mně osobně  se hraje v mrazu lépe, než ve velkém vedru, jen tyhle mrazy už jsou dost velké.

O víkendu už by mělo být tepleji, tak už snad nebudete tolik trpět. Ostatně koho budete trápit tentokrát?
To už by neměly být takový mrazy, tak se snad přijde podívat na zápas i více lidí. Hrajeme v sobotu pro mě dost speciální zápas proti Blatné, která mě vychovala. Prošel jsem tam všemi kategoriemi, než jsem v šestnácti letech odešel do Strakonic.

Do začátku soutěže ještě zbývá trochu času, co ještě ve hře vašeho týmu zlepšit?
Trenér by řekl, že je pořád co zlepšovat. Takže tyhle výsledky co v přípravě zatím máme, ještě moc neznamenají a neukázaly nám toho moc.  Uvidíme, kdo nás více prověří, jestli to bude ještě v přípravě nebo až v soutěži. Jsme ale rádi a zatím si užíváme gólové hody.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama