Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

HZL: Boršov byl pět minut od finále, novoveský obrat s SKP

 
neděle, 25. února 2018, 19:50

Pod hlubockým zámkem byly v neděli na pořadu dva zápasy Zimní ligy ve skupině B. Boršov si mohl v případě remízy s předstihem zajistit první místo, ale s Netolicemi nezvládl závěr, v němž dvakrát inkasoval. Dorost SKP protrhl střeleckou smůlu, vytvořil si dvougólový náskok, avšak Nová Ves dokázala třemi góly výsledek otočit a získat premiérové body.

188 minut musel čekat dorostenci SKP na první vstřelený gól v Zimní lize. Postaral se o něj Kryštof Krátký v 8. minutě duelu s Novou Vsí, tedy dvou mužstev, která doposud nebodovala. A když po čtvrthodině přidal kapitán Denis Čipera druhý gól, vypadalo to, že SKP směřuje za vítězstvím. Jenže N. Ves Kleinem brankou do šatny snížila a pak dvakrát střílel přesně kapitán Jiří Vlček, syn dlouholetého trenéra budějovické mládeže v Dynamu. V posledních minutách vsítili dorostenci třetí gól, ale pro ofsajd neplatil.

Mužstvo Nové Vsi dirigoval z lavičky matador Jiří Anderle st., neboť trenér Karel Švarc marodí. „Nastoupili jsme v improvizované sestavě, protože nás skolila chřipka a různá zranění, takže jsme dávali dohromady horko těžko dvanáct lidí, ale chtěli jsme k zápasu přistoupit zodpovědně, protože příprava bude vrcholit a po dvou zápasech, které se nám nepovedli, jsme chtěli vyhrát,“ uvedl Anderle (55), bývalý hráč Dynama.

Zatímco ve střetnutí SKP s N. Vsí šlo o černého Petra, mezi neporaženým Boršovem s Netolicemi se rozhodovalo o místence do finále turnaje. A ani tentokrát poločasový náskok 2:1 na soupeře nestačil…

Boršov předchozí tři zápasy vyhrál a k vítězství ve skupině B mu stačil i bod. Potřebnou remízu držel v nervózním utkání, v němž padly za poslední roky rekordní čtyři žluté karty, až do 85. minuty, kdy dal netolický Rokůsek na 3:2. Za dvě minuty Jirkovský proměnil penaltu a před posledním kolem patřičně zamotal situaci ohledně postupujícího do finále. Boršov má totiž dohráno a bude muset čekat na klopýtnutí Netolic a K. Újezda. V případě jejich výher určí vítěze minitabulka tří devítibodových mužstev, z nichž by při vyrovnané bilanci vzájemných zápasů (Boršov – K. Újezd 2:0, K. Újezd – Netolice 4:2, Boršov – Netolice 2:4) rozhodovalo skóre!


Nedělní výsledky 4. kola HZL


SKP ČB dor. – FK N. Ves-Brloh 2:3 (2:1)

Góly: 8. Krátký, 17. Čipera – 39. Klein, 47. a 75. Vlček. Rozhodčí: Jarolím – Ovčáček, Vejčík. ŽK: 0:1 (Vlček). Diváků: 20.

SKP: Formánek – Moudrý, Čipera, Volák, Dudáček, Cempírek, Jurásek, Krátký, Moravec, Pešek, Faktor. Střídali Štěch, Babec.

N. Ves: Poula – R. Postl, Cába, Klein, Březina, Pouzar, Vlček, Anderle ml., T. Hüttner, J. Postl, Kříž. Střídali Tlamsa, M. Hüttner.


1.FC Netolice – FK Boršov n. Vlt. 4:2 (1:2)

Góly: 29. a 87. (pen.) Jirkovský, 49. Dvořák, 85. Rokůsek – 41. Řežáb, 44. Havlíček. Rozhodčí: Ovčáček – Jarolím, Průchová. ŽK: 1:3 (Jirkovský – Gruber, Kofroň, Filištein). Diváků: 50.

Netolice: Plojhar – Lukáš, Urban, Hlavatý, Dvořák, Šulc, Daniel Andres, Jirkovský, Fux, Rokůsek, Vlášek. Střídali David Andres, Skála, D. Reindl, Rybáček.

Boršov: Vosejpka – Fessl, Havlíček, Kofroň, Lísal, Anderle, Staněk, Gruber, Soukup, Řežáb, Pokorný. Střídali Filištein, Šimeček.


Tabulka skupiny B

1. FK Boršov n. Vlt. 4 3 0 1 9:6 9
2. Sokol Kam. Újezd 3 2 0 1 9:5 6
3. 1.FC Netolice 3 2 0 1 8:6 6
4. FK N. Ves-Brloh 3 1 0 2 6:11 3
5. SKP ČB dor. 3 0 0 3 2:6 0

Program příštího 5. kola
Sobota 3. 3. 10,30 Č. Krumlov - Protivín (dohrávka v ČK), 12,00 K. Újezd – SKP
Neděle 4. 3. 12,00 N. Ves – Netolice, 14,00 Čt. Dvory – Protivín, 16,00 Hluboká – Lom

Napsal(a) Petr Vlasák, redakce | Foto Petr Vlasák