Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Osmigólová přestřelka Dobré Vody s Kaplicí skončila smírně

 
pondělí, 19. února 2018, 15:23

Na umělé trávě ve Staré Hlíně poměřila své síly v rámci zimní přípravy Dobrá Voda s Kaplicí. Trenéři obou týmů si museli vypořádat s některými absencemi, příležitost ukázat se, tak dostali jiní.

V sedmé minutě se do první vážnější příležitosti dostal kaplický Divoký, z pravé strany však branku přestřelil. Od úvodních minut měli míč častěji na svých kopačkách Spartakovci, ale byli první, kdo inkasovali. V desáté minutě se chyby v rozehrávce dopustil Čutka, následně ve vápně nedovoleně zastavil pronikajícího Šteyera a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil navrátilec z Hrdějovic Ctibor Novotný a Dobrá Voda se ujala vedení – 1:0. Uběhly jen dvě minuty a bylo vyrovnáno. Gondek před vápnem nabil Patriku Micákovi a na přízemní ránu k tyči gólman Dejmal nedosáhl – 1:1.

O chvíli později se stejný hráč dostal za vápnem k míči po špatném odkopu soupeře, následovala opět střela po zemi, na kterou byl gólman Dobré Vody krátký, tentokráte jej však zachránila tyč. V osmnácté minutě se pro změnu po brejkové situaci dostávali do šance Dobrovodští, proti Šteyerovi zasáhl včasným vyběhnutím brankář Kuchař. Dále však byli o poznání nebezpečnější Kapličtí. V devatenácté minutě Divoký uličkou oslovil Urazila, ten v gólové pozici branku minul. Nedlouho poté se ovšem aktivnější spartakovci gólu přece jenom dočkali. Divoký před vápnem přiťukl míč Danu Pálovi a po umístěné střele k pravé tyči Kapličtí vedli – 1:2.

Na druhé straně se ke střele odhodlal Novotný, Kuchař byl pozorný. V dalším průběhu mohl vedení hostů dvakrát navýšit Urazil. Nejprve zakončoval hlavou po rohovém kopu Divokého, mířil těsně mimo. Poté měl gólovku po přihrávce od Pála, ale Dejmala prostřelit nedokázal. Pak podržel svůj tým gólman Kuchař, když si poradil se střelou Rosy a o pár minut později i s ranou Novotného.

Závěr poločasu pak patřil kaplickým fotbalistům. Po levé straně zatáhl míč do vápna Urazil, přízemní centr z tečoval na vlastní branku Červený, Dejmal reflexivně zasáhl. Krátce na to si poradil i s povedenou střelou Malického. A těsně před pauzou pálil ze šestnácti metrů mimo bránu Divoký. I v nástupu do druhého poločasu se šance počítaly na straně spartakovců. Ve 48 minutě po akci Gondeka nedorazil míč do brány Daniel ani Urazil. Netrvalo však dlouho a hosté svůj náskok navýšili. Míč po ose Daniel Urazil doputoval až ke vzdálenější tyči, kde byl Dan Pál, jenž skluzem dopravil míč do sítě – 1:3.

V 59 minutě se podařilo Dobrovodským snížit, když z levé strany pronikl do vápna rychlonohý Petr Šteyer a střelou po zemi překonal Kuchaře – 2:3. Poté měli gól na svých kopačkách pro změnu Kapličtí, když Micák uvolnil do gólové šance Daniela, Dejmala však znovu zachránila branková konstrukce. A přišel trest. Po nedorozumění stoperů se lacino k míči dostal Petr Šteyer a dokázal překonat i Kuchaře, rázem bylo srovnáno – 3:3. Za další tři minuty Dobrovodští dokonali obrat ve vývoji skóre. Po autovém vhazování byli důraznější před brankou, Martin Volf sice ještě neskóroval, ale Pavel Choboda se již nemýlil – 4:3.

Domácí podruhé v zápase vedli a stejně jako v prvním případě se neradovali dlouho. Hned v následující minutě Micák našel na pravé straně Daniela, ten přesnou přihrávkou našel ve vápně Pála, střelu z otočky Dejmal ještě stačil vyrazit, ale na dorážku Jakuba Vaniše již nedosáhl – 4:4.

V poslední desetiminutovce mohli Kapličtí strhnout vedení zpět na svou stranu, ale své šance nevyužili. Dvě měl Dan Pál, ale v obou případech ztroskotal na brankáři Dejmalovi. Těsně před závěrem pak po rohovém kopu Divokého hlavičkoval mimo branku Gondek. Zápas tak nakonec skončil divokou remízou 4:4. Kapličtí měli v zápase podstatně více fotbalových akcí než soupeř, z čehož plynul i vyšší počet brankových příležitostí.      


SK Dobrá Voda – FK Spartak Kaplice 4:4 (1:2)

Góly: 59. a 67. Šteyer, 10. Novotný (pen.), 70. Choboda – 21. a 51. Pál, 12. Micák, 71. Vaniš. Rozhodčí: K. Kříž ml.

D. Voda: Dejmal – Peterek, Červený, Choboda, Jirák, Lašák, Rosa, Novotný, P. Volf, Hostek, Šteyer, střídali: M. Volf, Granov.

Kaplice: Kuchař – Kališ, Čutka, Malický, Gondek, Kebl, Divoký, Micák, Daniel, Urazil, Pál, střídali: Vaniš, Dostál.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec