Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písecká devatenáctka porazila Olešník

 
pondělí, 19. února 2018, 14:10

Starší dorost Písku změřil v přípravě síly s dalším zástupcem dospělého fotbalu, kterým byl tým Olešníku, jež hraje nejvyšší krajskou soutěž - Ondrášovka krajský přebor.

Trenér FC Písek U19 Jaroslav Polášek okomentoval přípravné utkání s Olešníkem takto: „První poločas, to byl aktivní fotbal a příležitosti byly na obou stranách. Do vedení jsme se dostali po centru Jiskry a naše přečíslení v pokutovém území zužitkoval volejem Petřík. Před půlí jsme mohli vedení navýšit, ale z malého vápna dal Gažík těsně nad. Po obrátce jsme měli míč pod kontrolou, ale naše velké šance jsme nedokázali proměnit. Až v sedmdesáté minutě Blažek vystihl rozehrávku soupeře a navýšil naše vedení na 2:0. Potom jsme si vybrali několik minut, kdy jsme nehráli organizovaně a zkušený soupeř toho využil a snížil na 2:1. Začali jsme opět kontrolovat míč a pět minut před koncem Sigmund potvrdil naši výhru na 3:1. S předvedenou hrou týmu jsme spokojeni, na druhou stranu jsme se nedokázali v zakončení více prosadit střelecky.“

Ladislav Táborský, trenér Olešníku, zhodnotil zápas v Písku těmito slovy: „Sestavu jsme lepili jenom s obrovskými problémy, protože řada hráčů marodí, například Dudek nebo Nýdl. Navíc se nám během hry zranili Rožboud s Hellerem. A to právě Sláva potřebuje hodně hrát, aby se dostal zpátky do herní pohody. No, snad se dají brzy dohromady. Musím uznat, že písečtí dorostenci mají kvalitní tým, byli běhaví, jejich hra měla hlavu a patu. I díky to pro nás byla kvalitní příprava. V nejbližší době se snažíme absolvovat co nejvíc utkání. Na čtvrtek pořád hledáme soupeře, pak hrajeme v Prachaticích s Lažištěm, čeká nás ještě Soběslav a Týn. Snad už budeme mít i někoho na střídání. Proti píseckým dorostencům to byl jedině můj asistent Roman Chlumecký, ale tomu se na plac moc nechtělo. S úsměvem se vymluvil na to, že je třeba, aby kluci nabírali fyzičku, tak ať to dohrajou.“ (smích)


FC Písek U19 - FK Olešník 3:1 (1:0)

Branky: 16. Petřík, 70. Blažek, 85. Sigmund – 65. Šahajda.

Písek: Váverka - Němeček (46. Řežábek), Říha, Mikeš, Jiskra - Mařík (60. Petřík), Sládek (80. Gažík) - Petřík (46. Hnídek), Blažek, Sigmund - Gažík (46. Hrala).

Olešník: Jirkal – Fořter, Tressl, Nygmet, Šahajda – Dráb, Rožboud, Heller, Šíma – Rabiňák, J. Studnička (M. Studnička).

Napsal(a) (pbr), Milan Šíma | Foto Jan Škrle