Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo posílilo na jaro - noví hráči jsou Sajčič a Batioja

 
čtvrtek, 8. února 2018, 17:52

A-tým Dynama České Budějovice se necelý měsíc před startem jarní části sezony Fortuna národní ligy rozrostl o další dva fotbalisty. Novými hráči klubu se totiž stali ofenzivně ladění Lazar Sajčič a Augusto Batioja. Na zkoušce v Dynamu je navíc také prachatický rodák Milan Nitrianský!

Kádr Dynama doznává před startem jarní části sezony značných změn. Již na začátku přípravy se k týmu připojili Jan Vondra, Erik Puchel a Filip Hašek. Tato trojice se pak v úvodu února rozrostla o další dva fotbalisty. Smlouvy v budějovickém klubu podepsali útočník Lazar Sajčič a ofenzivně laděný středopolař Augusto Batioja.

Lazar Sajčič se narodil v tehdejší Jugoslávii v Bělehradu 24. září 1996. Svou fotbalovou kariéru zahájil ve slavném Partizanu, odkud si odskočil na hostování do Teleoptiku a také do FK Sinđelić Bělehrad. První srbskou ligu si pak zahrál za FK Jagodina a naposledy za Borac Čačak. V jednadvaceti letech má na svém kontě 37 startů v nejvyšší srbské soutěži, zaznamenal také dva góly. V dobrém světle se ukázal také v přípravných zápasech Dynama a s klubem podepsal smlouvu do léta 2021.

Zkušenosti s českým fotbalem má již další posila Dynama Augusto Batioja (*4. května 1990). Ekvádorský křídelník začal s fotbalem ve své rodné zemi, od roku 2009 je ale v Evropě, kde dlouhé roky hrál shodou okolností také srbskou ligu hned za několik klubů. V nejvyšší soutěži Srbska odehrál 86 zápasů, v nichž nastřílel 11 branek. Od roku 2015 byl v České republice, kde sbíral starty za Vysočinu Jihlava. V jejím dresu nastoupil do 40 zápasů a vstřelil 1 gól. Také Augusto Batioja v přípravě potvrdil, že by mohl pro Dynamo být dobrou posilou a s vedením klubu se dohodl na smlouvě do léta 2019.

Kádr Dynama ještě nění uzavřený a klub se na přestupovém trhu poohlíží po dalších posilách. S týmem se aktuálně připravuje rodák z Prachatic a bývalý dlouholetý hráč Dynama Milan Nitrianský (27 let), který v roce 2011 přestoupil z Dynama do Slavie Praha. Následně si zahrál za italské Avellino, Příbram, Slovan Liberec, Bohemians a naposledy také za skotský prvoligový Partick Thistle. V zimě ale ve Skotsku skončil a nyní usiluje o místo v Dynamu.

Do startu jarní části Fortuna národní ligy chybí necelý měsíc a vedení klubu se stále ještě rozhlíží na přestupovém trhu. Přijít by mohl ještě jeden ofenzivně laděný fotbalista, vše je ale zatím otázkou jednání a nic není uzavřené.

Naopak jisté je, kdo v Dynamu působit na jaře nebude. Aktivní kariéru ukončil Petr Benát a zranění kolene vyřadilo ze hry Jindřicha Kadulu. Toho čeká operace a v druhé polovině sezony týmu určitě nepomůže. Na vlastní žádost pak v týmu skončil také záložník Jakub Moravec, který ukončil své hostování ze Sparty a vrátil se do Prahy. Po konci podzimu už v týmu skončili Daniel Turyna a Jan Hála. Jisté je, že ještě před startem jara bude muset být kádr Dynama zúžený. Aktuálně čítá dvaadvacet hráčů do pole a tři brankáře.

Napsal(a) Aleš Strouha/SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle