Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Reprezentace žen do 17 let se připravovala v Třeboni

 
středa, 7. února 2018, 10:15

Reprezentaci žen do 17 let na prvním letošním soustředění v Třeboni ve dnech 30. ledna až 4. února sehrála dva přípravné zápasy s RFA Jihočeského kraje U15 a SK Dynamo Č. Budějovice U14.

Svěřenkyně trenéra Milana Matejky nejprve změřily síly s Regionální fotbalovou akademií Jihočeského kraje U15. Děvčata se brankově neprosadila a prohrála 0:3.

„Utkání s krajskou akademií Jihočeského kraje ukázalo, kde jsou zásadní rozdíly herního projevu. Nemyslím tím fyzicky, kdy síla a rychlost jsou na straně kluků. Výrazný rozdíl byl mezi hráči a hráčkami, kterým chybí tréninkový proces akademií a mají o několik hodin týdně tréninku méně. S technickými dovednostmi soupeře jsme se nemohli rovnat. Děvčata zaslouží pochvalu za bojovnost i snahu po celé utkání nedat klukům nic zadarmo a hlavně ve druhém poločase jsme předvedli dobrý výkon. Ke vstřelení branky několikrát chyběla přesnost ve finální fázi, kterou musíme zlepšit, pokud chceme být v mezinárodní konkurenci úspěšní,“ řekl k duelu trenér Matejka.

RFA Jihočeského kraje U15 – Česká republika WU17 3:0 (1:0)

ČR 1. pol.: Pučová – Machutková, Lišková, Jelínková, Pušková A. - Sonntagová, Pochmanová – Dvořáková, Cvrčková, Marcinková – Fojtíková
ČR 2. pol.: Bidlová – Pušková T., Buryánová, Sováková A., Novotná – Holá, Illešová – Ajazi, Cvrčková (60. Sonntagová), Prošková - Šubrtová


Ve druhém přípravném utkání nastoupila reprezentace žen do 17 let proti Dynamu České Budějovice U14. Češky zlepšily svůj výkon a remizovaly se soupeřem 1:1. O jedinou branku české reprezentace se hned v úvodu postarala Novotná. „Proti čtvrtečnímu utkání jsme se herně výrazně zlepšili, častěji drželi míč, a přestože jsme se nevyhnuli jednoduchým ztrátám, dokázali jsme si vytvořit dvanáct výborných brankových příležitostí. Bohužel Simona Novotná proměnila pouze tu první a tak se děvčata radovala ze vstřelené branky jen jednou, což byla malá odměna za předvedený výkon,“ hodnotil utkání trenér Milan Matejka.

SK Dynamo České Budějovice U14 – Česká republika WU17 1:1 (1:1)

Branka ČR: 3. Novotná

ČR: Lukášová – Sováková A., Fojtíková Pušková A., Buryánová, Šubrtová, Dvořáková, Novotná, Illéšová, Pochmanová, Jelínková – hokejové střídání: Sonntagová, Cvrčková, Ajazi, Holá, Machutková, Pušková T., Bidlová, Hladíková, Lišková, Marcinková, Prošková.

Napsal(a) fotbal.cz
 


 
Reklama