Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Juniorce Dynama v přípravě na Vysočině došly po přestávce síly

 
středa, 31. ledna 2018, 18:43

Ke středečnímu přípravnému utkání odcestovali hráči českobudějovické juniorky do Jihlavy na Vysočinu, na hřiště čtvrtého týmu moravské skupiny juniorské ligy.

Trenéři Vlček a Lengyel měli k dispozici své čtyři kmenové hráče Luksche, Tomka, Lindáka a Matouška, dalšími členy týmu byli dorostenci devatenáctky a osmnáctky, kteří stále nastupují v dorosteneckých soutěžích. Červený, autor jediné branky Jihočechů, tam bude působit dokonce ještě celé tři sezony.

Větší zkušenost pochopitelně na straně domácích, ale černobílí mladíci odpovídali větším nasazením a bojovností. Hra v prvním poločasu byla poměrně vyrovnaná, i když mírnou převahu si vytvořili jihlavští reprezentanti. Přesto šli do vedení hosté, když po akci Kalouska a Cepáka uspěl u zadní tyče Červený. Ale trefili se i Jihlavští a pět minut před koncem poločasu stačili vyrovnat.

Ve druhém dějství oba celky prostřídaly, ale Jihočeši neměli ani zdaleka tolik možností jako jejich hostitelé. Na lavičce byli jenom Vávra s Kortišem. Hlavně díky tomu fotbalistům Dynama rychleji docházely síly a Jihlava toho dokázala využít. Skórovala ještě třikrát.

Převaha Jihlavy byla v závěru celkem znatelná, ofenzivní hráči si dokázali vyhovět a dobrým pohybem si vytvářeli prostor pro střelecké příležitosti. I trenér domácích se vyjádřil v podobném duchu: „S výsledkem i předvedenou hrou jsme oproti minulým zápasům byli spokojeni, kluci dodrželi taktiku, co jsme si řekli. Byli jsme přesnější než soupeř, kromě čtyř gólů jsme měli i další šance,“ řekl kouč juniorky Jihlavy Pavel Procházka.

Roman Lengyel, trenér juniorky Dynama ČB: „Naši mladí kluci získávají cenné zkušenosti a na vlastní kůži můžou vyzkoušet, co je čeká na jaře. Můžeme být spokojeni s jejich nasazením i bojovností, se kterou se na jihlavském hřišti představili. Po přestávce získávali domácí v průběhu času větší prostor, což ovlivnily hlavně lepší možnosti ve střídání. Nás tolik nebylo, takže únava přišla rychleji.“


FC Vysočina Jihlava U21 – SK Dynamo Č. Budějovice U21 4:1 (1:1)

Góly: Svoboda 3, Fikar – Červený.

SK Dynamo: Luksch – Cepák, Štifter, Kočí, Dolejšek – Kalousek, Kubata, Tomek, Červený – Lindák, Matoušek. Střídali Vávra, Kortiš. Trenéři Jiří Vlček, Roman Lengyel.

Napsal(a) Milan Šíma, Dalibor Mašek | Foto Dalibor Mašek
 


 
Reklama