Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Příprava: Třeboň se rozstřílela po přestávce. Rudolfov porazil Č. Krumlov gólem v závěru

 
sobota, 27. ledna 2018, 14:24

PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZOVÁNO – V dopoledních přípravných zápasech na umělých trávnících měla stoprocentní úspěšnost domácí mužstva. Třeboňský útočník Martin Průcha odehrál s Bavorovicemi první poločas a pak spěchal k prezidentským volbám. Zaskočil za něj Martin Podsclan a podílel se na třech gólech. Rekordní výsledek padl na Hluboké. Ciprovi hoši uštědřili dvoucifernou porážku Nemanicím. V podvečer porazilo Roudné na umělce v Písku Čížovou.

Třeboň se při řádící chřipce musela obejít bez několika stálic (mj. Kodras, Franěk, Divoký), naopak příjemně po náročných trénincích překvapili ostatní hráči. Po obrátce Bavorovice jasně přehráli. „Už v první půli jsme měli čtyř vyložené šance, ale prosadili jsme se až po přestávce. Jako první skóroval po rohu Cahyna a pak už to jelo. Kluci nás výkonem potěšili,“ poznamenal manažer a vedoucí mužstva Třeboně František Švaňa. V třeboňské sestavě to zkoušeli Hruška z D. Bukovska a Koktavý z Veselí. Střídající Podsclan hýřil aktivitou, jeden gól dal a na dva přihrál.

V prvním ze dvou dnešních zápasů Písku dostali příležitost hráči širšího kádru. S divizním nováčkem Soběslaví vyhráli 5:1, v obou poločasech se trefil navrátilec z Čížové Miroslav Grobár, ale tak jednoznačné to na hřišti zase nebylo. Spartak v sestavě Hnilička – Hromada, Boháč, Suchan, Vaněk – Žalda, Bouchal, M. Mazouch, Nohava, T. Mazouch – Dvořák (střídali Šmídmajer, Uličný, Chotovinský, Peltán, Maršík, Wimmer) nastřelil dvě tyče. „Těsně před poločasem mohl vyrovnat Vaněk a v druhé půli mohl korigovat po rohu hlavou Šmídmajer,“ informoval nás soběslavský činovník Michal Lemberka.

Přeborové Čimelice se v první přípravě utkaly s dorosteneckou devatenáctkou Táborska. Na sezimoústecké umělce padl jediný gól už v prvním dějství a postaral se o něj domácí útočník Michal Kubec. „My jsme přijeli pouze v jedenácti, řada hráčů marodí nebo se doléčuje. Vrátil se nám jen Hadáček,“ uvedl vedoucí čimelického mužstva Josef Ťupa, že měli k dispozici jen minimum hráčů.

Do sestav Rudolfova a Č. Krumlova také promluvila marodka. Na hlubocké umělce se dlouho hrálo bez gólů, a když už střetnutí směřovalo k remíze, podnikl Rudolfov rychlý protiútok zakončený vítěznou brankou Petra Hasenöhrla, jenž je v klubu na zkoušce ze Slavie ČB. „Ani jeden tým nebyl kompletní. Krumlov měl mírnou převahu, nastřelil dvakrát tyč, my jsme se prosadili po brejku v 88. minutě. Byla to pro nás dobrá příprava,“ hodnotil duel rudolfovský kouč Otakar Matouš.

Pořádnou facku dostal ve druhém utkání Písek. Po vyrovnané hře prohrál v silnějším složení se Štěchovicemi 0:3. Hosté byli nebezpečnější, první dva góly dali po standardkách. Zajímavou konfrontací dvou krajů byl souboj podzimního vítěze jihočeského KP s druhým týmem z KP Vysočina. Zároveň se střetla nejlepší ofenziva s nejlepší defenzivou. Humpolec inkasoval za celý podzim jen pětkrát. Dnes dostal od půlmistra Želče čtyři góly.

Za řízení rozhodčího Korandy se zrodil nejvyšší výsledek v podzámčí. Hluboká skolila protivníka z A třídy 10:2. „Hráli jsme to z první, soupeř nestíhal,“ podotkl vedoucí domácího týmu František Šůna. Na vysokém vítězství Hlubockých s Nemanicemi se podíleli jen tři střelci. Čtyřikrát mířil do černého Pavel Hájek, hattrick dali Tomáš Adam a Roman Pořádek, posila ze Lhenic, která má nahradit Taubera. „Dalších minimálně deset šancí jsme ještě neproměnili. Po celý zápas jsme měli převahu,“ dodal hlubocký sekretář Petr Řehoř.

Divizní Malše vstoupila do přípravných zápasů těsnou výhrou nad Čížovou. Na písecké umělce o ní rozhodl dorážkou Bartoš. Smolař Petr Janda, nejzkušenější plejer, nejprve nedal penaltu a pak po nešťastném dopadu na zem skončil s otřesem mozku v nemocnici. „Podali jsme velmi dobrý výkon,“ chválil si roudenský činovník Miloslav Varady. „Nás tradičně provázala špatná koncovka,“ posteskl si funkcionář Čížové Vladimír Vávra. Více z utkání ještě přineseme.


Výsledky přípravných zápasů


Jiskra Třeboň – FC Mariner Bavorovice 6:0 (0:0),
Góly: Holzepl 3, Cahyna, Pancíř, Podsclan. UMT Třeboň.

FC Písek – FK Spartak Soběslav 5:1 (2:1)
Góly: Grobár 2, M. Held, Kasík, Blažek – Nohava. UMT Písek. Více zde

SK Dynamo ČB - 1.FK Příbram 2:1 (0:0)
Góly: 56. Švantner, 69. Javorek – 81. Květ. UMT Složiště. Více zde

FC MAS Táborsko U19 – SK SIKO Čimelice 1:0 (1:0)
Gól: 28. Kubec. UMT Sezimovo Ústí. Více zde

FK Slavoj Č. Krumlov – SK Rudolfov 0:1 (0:0)
Gól: 88. Hasenöhrl. UMT Hluboká.

FC Písek – TJ Štěchovice 0:3 (0:1)
Góly: 40. Batka, 56. Příhoda, 61. Sulík. UMT Písek. Více zde

Sokol Želeč – AFC Humpolec 4:1 (2:0)
Góly Sokola: Brůžek 2, Kukačka, Bosnyak. UMT Sezimovo Ústí.

TJ Hluboká n. Vlt. – SK Nemanice 10:2 (5:1)
Góly: Hájek 4, T. Adam 3, Pořádek 3 – Jelínek, Záveský. UMT Hluboká.

Sokol Čížová – Malše Roudné 0:1 (0:1)
Gól: 19. Bartoš. Domácí nedali již v 6. min. penaltu. UMT Písek. Více zde


Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle