Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strunkovice se vyrovnaly s letními odchody. Umístění odpovídá možnostem

 
pondělí, 22. ledna 2018, 07:14

Mužstvo strunkovického Blaníku skončilo poslední sezony vždy v prostředku I. B třídy (sk B). V létě muselo zareagovat na odchody některých hráčů vhodným doplněním kádru a přezimování na osmé příčce považují v klubu za odpovídající. „Výsledky jsme měli jako na houpačce, zisk 21 bodů je celkem slušný,“ říká v hodnocení strunkovický funkcionář a jeden z trenérů Petr Kortus (32).

Mužstva I. tříd si ještě užívají volna. Kdy začnete se zimní přípravou u vás?
S přípravou začneme ve čtvrtek 8. února.

Jak a kde se budete přes zimu připravovat?
Příprava bude probíhat dvakrát v týdnu, využijeme umělých trávníků v Prachaticích a ve Strakonicích. Síly postupně změříme s rezervou Hluboké nad Vltavou, s Nepomukem, se Sedlecem. Absolvujeme třídenní soustředění v Kašperských Horách, kde je domluven přátelák s Hrádkem u Sušice a Novou Vsí. Poté máme Vimperk a generálku v Bělčicích.

Po podzimu vám patří sedmé místo. Nepokukovali jste po vyšších patrech? 
Ze začátku snad i ano. Postupem času už ne (smích). Ty výsledky byly jako na houpačce. Vstupovali jsme do podzimní části s několika zraněnými, byl tam karetní trest. Navíc během léta nám odešli někteří hráči a my začínali podzim s hodně obměněným kádrem. Jsme rádi, že se nám povedlo je plnohodnotně nahradit. Zisk 21 bodů je celkem slušný.

S vedoucí trojicí jste neuhráli ani bod. Byla nad vaše síly?
Ano. Čkyně nám dala doma bůra, Sousedovice o týden později gólů šest. Tyto dva zápasy nám nevyšly a těžko říct, jestli bylo na víc... Myslím, že ne. V Lažišti jsme odehráli slušnej zápas, určitě jsme tam nebyli lepším týmem, ale smolně jsme inkasovali až před koncem.

Koho ze strunkovického týmu pochválíte za první polovinu sezony?
Samozřejmě, že celý tým. Pokud přece jen někoho, tak přesto, že je část podzimu limitovala zranění, Roman Žurek a Tomáš Škopek.

Jak se kádr promění během zimní přestávky?
V současnosti dotahujeme ze zahraničí příchod stopera. Odejít by měl na zkoušku do vyšší soutěže jeden z našich obránců.

V červnu budete pořádat tradiční exhibici ve Strunkovicích. Na co se můžeme těšit?
Tak určitě na HC Motor doplněný o některé hráče, například z KHL. Tým dává pokaždé dohromady generální manažer Standa Bednařík. Druhý výběr bude skládat Honza Berger. Osu kádru už máme, jsou tam bývalí i současní fotbalisti, umělci, ale i hokejisti - v jednání je i ten úplně nejznámější (smích). Jasno ale bude až tak v dubnu, takže cokoliv slibovat by bylo v tuto dobu předčasné. Každopádně letos, v sobotu 23. června, ve sportovním areálu u Blanice.

Vy jste byl po několik let činovníkem i na OFS Prachatice, ale předčasně jste skončil. Co vás k tomu vedlo?
Hodně lidí se mě na to ptalo. Před pěti lety jsem byl osloven, jestli bych se nechal zvolit jako člen VV a pomohl v některé z komisí. Mám fotbal rád, do dvaceti let jsem ho hrál, dál už na to nebylo. Dřevák no (smích). Myslel jsem si, že můžu být užitečný alespoň takhle. Vše bylo dobrý, než jsem si dovolil říct na některé věci svůj názor. Je tam dotyčný, který mě v podstatě vyštval. Začal mi dělat naschvály, říkat, že jsem tam nasazen, abych proti němu udělal puč a další paranoidní nesmysly. Nejednalo se jen o mne, on takhle napadá spoustu lidí. Neustále se ohání podporou všech klubů z okresu, ale ono to s tou podporou není zas tak žhavé. V neposlední řadě mi také vadil jeho celkový amatérský přístup. Letos v září už byla situace tak vyhrocená, že jsem se rozhodl tam skončit. Dotyčný všude vykřikuje jak je férovej, volá do novin jaký je rebel, přitom to nikoho nezajímá. Jakmile by měl říci kritiku komukoliv napřímo, tak to neudělá. To se radši vždycky schová. Je tím už známý. Dál to nechci rozebírat. Podotýkám, že s ostatními členy výkonného výboru jsem vycházel vždycky dobře a vážím si jejich práce. Byla to zajímavá zkušenost.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle