Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Náročná příprava se podepsala na vysoké porážce Táborska

sobota, 20. ledna 2018, 18:26

V posledním střetnutí základní skupiny Tipsport ligy na Vyšehradě čekal na Táborsko duel s druholigovým rivalem Varnsdorfem. Po vyrovnaném prvním poločasu došly Jihočechům síly a soupeř ze Šluknovského výběžku v nejsevernější části Česka toho náležitě využil.

„Do zápasu s Varnsdorfem jdeme z plné přípravy. Tento týden jsme běhali a posilovali. Jsme hodně zvědaví, jak se to na mužstvu projeví, ale samozřejmě v tom zápase chceme vyhrát a předvést dobrý fotbal. V tomto týdnu dorazil na testy Lukáš Kühnel z Mladé Boleslavi,“ řekl před utkáním trenér Roman Nádvorník, který 20letého záložníka boleslavské juniorky postavil od první minuty.

První poločas vysoké porážce Táborských nenasvědčoval. Ve vyrovnané bitvě zahrozila v úvodních dvaceti minutách obě mužstva. Severočeši nastřelili břevno, velká šance Táborska skončila v náruči brankáře. Skóre se měnilo ve 27. minutě, kdy táborští obránci nestačili rychle zareagovat na odražený míč.

Jihočeši se prosadili ve 30. minutě. K vyrovnání přišli hodně lacino. Po dlouhém nákopu zaváhal před šestnáctkou brankář Varnsdorfu, Vandas po střetu s ním rychle vstal a poslal míč do opuštěné svatyně. V závěru poločasu zazvonil Varnsdorf na tyč, možnost Táborska skončila jen rohem.

Po změně stran dělaly rychlé protiútoky Táborsku velké starosti. Už po dvou minutách si Toma stačil sáhnout na oblouček soupeře, ale míč přesto skončil v síti. V 60. minutě přidali svěřenci trenéra Zdenka Frťaly další gól, když obránci v černočervených dresech jen přihlíželi střele z prostoru penalty. Za tři minuty dostal ideální míč za beky Da Silva a tváří tvář brankáři zvolil technické přehození.

Vzápětí mohli Táborští korigovat, ale veliká příležitost skončila vedle tyče. Na snížení došlo v 69. minutě po úniku Linharta a jeho milimetrovém centru hlavičkoval do prázdné branky Valenta. Závěr ale patřil Varnsdorfu, jehož hráči se dvakrát ocitli zcela sami před Tomou a nezadržitelně skórovali. Ve druhém střetnutí porazili první Bohemians pražskou Olympii 2:0 (2:0).

Konečná tabulka skupiny A

1. Bohemians Praha 3 3 0 0 7:1 9
2. FK Varsndorf 3 2 0 1 9:5 6
3. FC MAS Táborsko 3 1 0 2 4:9 3
4. FK Olympia Praha 3 0 0 3 1:6 0

FC MAS Táborsko – FK Varnsdorf 2:6 (1:1)

Góly: Vandas, Valenta - Rudnytskyy 2, Dordić, Durdevič, da Silva, Kozma. Rozhodčí: Berka – Kotalík, Pečenka.

Táborsko: Toma – Prošek, Zavadil, Písačka, Dudl – Kučera – Vandas, Kühnel, Mysliveček, Mrsić – Musiol. Na střídání Navrátil, Valenta, Stevanovič, Peterka, Kopřiva, Linhart, L. Novák (NB).


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Karolína Kabíčková (+video)