Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetiligový Písek zahájil přípravu. Chce napravit rozpačitý podzim

 
pondělí, 8. ledna 2018, 19:13

V pondělí 8. ledna krátce před čtvrtou hodinou odpolední předstoupili před hráče, kteří se budou ucházet o místo v třetiligové sestavě FC Písek, členové výkonného výboru klubu Milan Nousek st., Leoš Gornický a Jaroslav Hrdlička.

Milan Nousek st. nejprve přivítal realizační tým a hráče, kteří se v kabině sešli v hojném počtu. Kromě fotbalistů, kteří byli součástí podzimních bojů v ČFL, se do přípravy zapojí navrátilci z hostování včetně Jakuba Rondzika, Davida Přibyla či Jiřího Kinkora, starší dorostenci Filip Blažek, Adam Kasík, Daniel Petřík a Karel Kulík a nováček Tomáš Skála, který přišel na zkoušku z plzeňské Viktorie. Minimálně do prvních tréninků naopak nezasáhne Miroslav Slepička, ten je na testech v FK Příbram.

„Zaregistrovali jste, že ke konci roku došlo k výrazné změně v realizačním týmu. Uvolnili jsme trenéra Prášila, který dostal nabídku z druholigového Hradce Králové, a angažovali jsme do funkce hlavního trenéra - a nejen na nadcházející jarní část - dosavadního trenéra staršího dorostu U19 Rostislava Grossmanna," seznámil hráče s nejvýraznější událostí přelomu roků Milan Nousek st.

Realizační tým jinak zůstává beze změn. Vedoucím týmu je Pavel Mádl, asistentem trenéra Milan Nousek ml., druhým asistentem Miroslav Grobár st., trenérem brankářů Radek Charvát, fyzioterapeutkou Pavla Sajtlová a kustodem Pavel Kačírek.

Vylepšit postavení v tabulce

Postavení píseckého celku v tabulce ČFL po podzimu se neshoduje s cíly, které byly před sezonou vyřčeny a tak se úvodní slovo členů výkonného výboru dotklo i nutnosti zlepšit výsledky.

„Chtěl bych vám do nadcházejícího období popřát hodně sportovního zdraví, abyste podávali co nejlepší výkony a přesvědčili trenéry o tom, že na třetí ligu máte. Že na ni máte v duchu cílů, které jsme si dali před sezonou. Není to deváté místo, na kterém jsme po podzimu, ale pozice mezi prvními třemi celky soutěže," zdůraznil Milan Nousek st., k němuž se připojil také Leoš Gornický: „S podzimní části spokojení nejsme. Vynasnažte se, abyste si znovu pod novým trenérem získali tu reputaci, s níž jsme do sezony vstupovali. My se snažíme vytvářet vám co nejlepší podmínky. Musíte podzim hodit za hlavu a dokázat, že jsme vybrali dobré hráče, kteří chtějí pro Písek něco udělat. Doufejme, že na konci sezony si budeme moct říct, že se nám něco podařilo a něco jsme dokázali."

Hlavní trenér Rostislav Grossmann si vzal slovo až za zavřenými dveřmi. Své nové svěřence pak od půl páté poprvé poznával také na hřišti během úvodní společné tréninkové jednotky.

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle