Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko zahájilo zimní přípravu. Mezi nováčky je i Zdeněk Linhart

čtvrtek, 4. ledna 2018, 19:56

Fotbalisté FC MAS Táborsko ve čtvrtek odstartovali přípravu na jarní část Fortuna národní ligy. V kabině se táborskému kouči Romanu Nádvorníkovi hlásilo několik nových a staronových tváří. „Na úvodní trénink zimní přípravy dorazilo šest nových hráčů,“ prozradil vedoucí táborského mužstva Petr Kolář.

Z avizovaných nováčků, které přivítal šéf klubu Tomáš Samec, nedorazil pouze Ondřej Brejcha (23) z Dukly Praha. O místo v táborském kádru se poperou Tomáš Valenta (21) z pražské Slavie, který už v Táborsku hostoval na jaře 2016 a minulý podzim strávil v třetiligových Zápech, podruhé oblékne táborský dres také útočník Zdeněk Linhart (23). Exbudějovický odchovanec, jehož mateřským klubem je pražská Slavie, od té doby prošel hostovačkami v Bohemians Praha 1905, 1.FK Příbram a Sigmě Olomouc.

Podruhé přichází na zkoušku 22letý Pavel Vandas z třetiligových Jiren, z Baníku Ostrava slovenský levonohý bek či záložník Ondrej Jakubov (20). Rodák ze slovenského Trebišova zatím nastupoval v juniorce, ve Slezsku hrál i za Vítkovice a Karvinou, na rok si odskočil do Zlína. Blízko by to měl z rodné Soběslavi Filip Vaněk, budějovický krajní obránce či záložník, který odehrál podzim za mateřský Spartak v divizi. „Z béčka jsme si vytáhli talentovaného Patrika Schramhausera, jemuž se na podzim dařilo a potřebuje se otrkat a rozkoukat. Testovat budeme ještě další tři hráče. Dnes se vesměs představili záložníci,“ doplnil k zimním změnám Petr Kolář.

Mladíci do Vltavínu

Táborsko po skončení podzimu opustila trojice hráčů. „Štohanzl odešel do Rakouska, Veselý se vrátil do Slavie a po krátkém působení skončil Jean Claude Essamba,“ nastínil k očekávaným odchodům, k nimž se přidají mladíci Kostka, Mácha a M. Novák. „Studují v Praze a na jaře budou hostovat v třetiligovém Loko Vltavín,“ dodal Petr Kolář, který z časových důvodů skončil ve funkci vedoucího mužstva u B-týmu.

Zimní přípravu v domácích podmínkách si táborští fotbalisté zpestří účastí na zimní Tipsport lize. Ve skupině A budou mít za soupeře Bohemians 1905, FK Olympia a FK Varnsdorf. Všechna utkání se hrají na umělce Slavoje Vyšehrad. První přípravné utkání absolvují v úterý 9. ledna v tréninkovém centru mládeže na Strahově se Spartou Praha (11 hod.). Za krátkou zimní přestávku sehrají jedenáct přípravných zápasů (seznam zde). Zajedou si nejenom do Prahy, ale i do Roudnice, Teplic a rakouského Lince. Generálku by měli sehrát zatím na neurčeném místě s Vlašimí. Fotbalové jaro se ozve už 3. března domácím střetnutím se Sokolovem.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle