Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Šlágr Vodňanské ligy prvního s druhým ovládl suverén posledních let

 
pátek, 29. prosince 2017, 21:44

Šesté kolo STATOM základní části přineslo očekávaný duel o první místo, který ovládlo DG303, když zdolalo Chill přesvědčivě 5:0. FC Mexico dál suverénně míří do Design Elektro FINAL4, tentokrát si poradilo s Vodňanskou drůbeží. Do vyřazovací fáze míří i nováček TK Rumpál Prachatice, který přestřílel Sokolskou louku. 5 Samyc si připsalo první vítězství, když zdolalo Oranjes, kteří tím pádem přišli o šanci na FINAL4. A dál pokračuje mizérie kaprů, tentokrát podlehli Seš-losti. Vodňanská liga má mezi svátky pauzu a 7. kolo se odehraje až v sobotu 6. ledna 2018.

STATOM základní část 2017/2018: 6. kolo


FC Kapr – Seš-lost 2:8 (1:3)

Branky: Valta, Brůžek Jak. – Hrachovec P. 2, Moudrý 2, Hubáček F. 2, Gažík, Šabršula. ŽK: Konvička – Hubáček F. Penalty: 0:3.
FC Kapr: Iral-Filip, Kašpar, Valta, Konvička, Brůžek Jak.
Seš-lost: Dušek-Kvapil, Funda, Gažík, Želízko, Hrachovec P., Moudrý, Šabršula, Polanský M., Hubáček F.

Od začátku mladíci Kaprům solidně zatápěli a zaslouženě se ujali vedení. Kapři se nemohli dlouho dostat do hry, ale vzadu je podržel párkrát brankář Iral. I díky němu nebylo rozhodnuto do poločasu. Ve druhé části to tam mladíkům již začalo padat a oprávněně si došli pro další výhru. Pro Kapry to byla však pátá porážka v řadě.

Oranjes – 5 Samyc 3:5 (3:3)

Branky: Zlatohlávek, Vondráček, Kouba – Mahák 2, Šulc S., Andres Dan., Šulc J. ŽK: Vondráček – Andres Dan. Penalty: 1:1.
Oranjes: Huneš-Masák, Hroneš, Zlatohlávek, Polanský T., Petřík, Vondráček, Madar, Kouba, Brych, Hanžl
5 Samyc: Plojhar-Trněný, Šulc S., Tesař J., Andres Dan., Mahák, Prenner, Šulc J.

V úvodu zápasu byla menší převaha na straně Oranjes. Však zlom přišel za stavu 3:1 pro Oranjes. V závěru první půle Samyce zabraly a dokázaly vyrovnat. Do druhého poločasu vstoupily ještě aktivněji a soupeře zaskočily. Hráčům Oranjes se přestalo dařit v útoku a spíše trefovali konstrukci branky. Naopak na druhé straně se Samycím povedlo dvakrát skórovat a pohlídat si hlavně závěr. Pro Samyce to byly první letošní body, které si nadělily akorát na Vánoce.

TK Rumpál – Sokolská louka 6:3 (4:0)

Branky: Málek, Babka, Wimberský, Cais, Šandera, vlastní (Profant) – Faktor, Liška M., Schánělec. ŽK: Málek, Rosa, Cais – Machnyk, Hnat. Penalty: 2:2.
TK Rumpál: Opatovský-Boháč, Wimberský, Ryšánek, Málek, Babka, Šandera, Rosa, Cais
Sok. louka: Babický-Brůžek Jin., Faktor, Machnyk, Liška M., Profant, Kapusta, Hnat, Novák P., Schánělec

Rumpál diktoval tempo utkání již od prvních minut. Technická stránka hry dělala obraně Sokolíků velké problémy. Do pauzy odcházeli Rumpálisti spokojeni s vedením 4:0. Druhá část už nebyla z jejich strany tolik aktivní směrem dopředu a do zakončení se tak začali dostávat i Sokolíci. Ke zvratu ale nedošlo a nováček TK Rumpál po další přesvědčivé výhře nejspíš nakoukne v premiérové sezóně i do FINAL4.

Vodňanská drůbež – FC Mexico 2:6 (1:1)

Branky: Novák P., Křenek – Richter 2, Žurek J., Žurek R., Šimčík, Jirkovský. ŽK: Varyš R. – Šimčík. Penalty: 2:2.
Vod. drůbež: Novák P.-Varyš R., Šácha, Rokůsek, Baloušek, Valenta, Krejčí Jak., Křenek
FC Mexico: Turek M.-Šimčik, Žurek R., Mottl, Jirkovský, Kochma O., Žurek J., Richter

Do utkání sice vstoupila lépe Drůbež, avšak prosadit se nedokázala. Mexicu se rychle povedlo vyrovnat se soupeřem a vstřelilo vedoucí branku. Závěr poločasu patřil Mexicu, ale po špatně rozehraném rohu se trefil přes celé hřiště brankář Novák. Ve druhé části se Mexicu začalo dařit proměňovat šance a skóre se navyšovalo. Nakonec v těžkém souboji uspělo a FINAL4 by si nemělo nechat ujít ani letos.

Chill – DG303 0:5 (0:4)

Branky: Vorel J. 3, Bečvář, Hrachovec V. Bez karet. Penalty: 1:2.
Chill: Janda-Benedikt O., Benedikt L., Veselý, Rusín, Varyš J., Malík, Šteier, Färber, Kinský
DG303: Liška Z.-Sládek, Hájek, Bakula, Hrachovec V., Srkal, Kukla, Volmut, Vorel J., Rauscher, Bečvář, Vorel Z.

Očekávaný souboj dvou doposud stoprocentních týmů přišel na řadu až jako poslední. DG co by favorit prokazoval již od začátku svoje zkušenosti a čekal na chyby soupeře. O výsledku utkání dokázalo rozhodnout už v první půli. Druhá část byla ze strany úřadujícího mistra klidnější a tolik se nehnal do útočení. Chillu se nedařilo v zakončení. Zápas kola tak ovládlo zaslouženě DG303 a s jistotou by mělo mít zajištěnou účast ve FINAL4. I přes jasnou porážku byl Chill pro DG nepříjemným soupeřem.

Utkání řídil rozhodčí Lukáš Říha.

Napsal(a) Petr Koutský | Foto Vanesa Hrbková