Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vacov sází na vlastní líheň. V zimě ho doplní dorostenci

 
sobota, 23. prosince 2017, 14:14

SK Vacov patří mezi tradiční účastníky oblastní I. A třídy. Za podzimních čtrnáct zápasů nashromáždil 18 bodů a skončil na jedenácté příčce. Především na domácím trávníku potvrzoval, že je jen těžko k poražení.

Vacov přezimuje v polovině soutěže v relativním klidu. Při velké vyrovnanosti týmů dělí mužstvo ze Šumavy od sestupových pozic jen pět bodů, naproti tomu od čtvrté příčky tři. „Ke spokojenosti nám schází šest bodů a postavení v klidnějším středu tabulky,“ hodnotí trenér Stanislav Klas. A co vacovského kormidelníka během podzimu nejvíc trápilo a naopak potěšilo? „Nejvíce nás trápila nevyrovnanost výkonů, tréninková morálka a úzký kádr. Potěšilo nás zapojení dorostenců, kteří ukázali, že budou do budoucna přínosem.“

Až na střetnutí ve Vodňanech, v němž Vacovští propadli po všech stránkách a prohráli vysoko 0:7, sehráli se všemi protivníky vyrovnané partie. „Nejvydařenější zápas ve Strakonicích, kde jsme sice remizovali, ale předvedená hra byla dle našich představ. Nejhorší, prohra doma s Loko ČB, kde jsme ve druhém poločase propadli úplně ve všem,“ uvádí k nejpovedenějšímu a nejhoršímu zápasu podzimu Klas.

Všechny podzimní utkání odehráli Filip Zitta, Vojtěch Uhlíř, Aleš Mach a Pavel Klas. Po pěti gólech nastříleli Jaroslav Ketzer, Radovan Mach a Filip Zitta. „Nebudu vyzdvihovat jednotlivce, každý se snažil odvést na hřišti maximum a máme to postavené především na týmovosti a bojovnosti,“ odpovídá na otázku, kdo patřil mezi největší opory mužstva.

V boji o postup do krajského přeboru dává vacovský kouč největší šance trojici z Českobudějovicka. „Tabulka je dost vyrovnaná a na úroveň i fotbalová. Aspirantů na postup je víc, myslím, že se o něj poperou Bavorovice, Slavia a Týn,“ označuje hlavní favority na první příčku.

Poprvé se vacovští fotbalisté sejdou na konci ledna, kdy vstoupí do zimní přípravy. „Začínáme 30. 1. 2018 a budeme trénovat v domácím prostředí třikrát týdně. Sehrajeme pět přátelských zápasů, Hrádek, Žichovice, Čimelice, Čkyně a modelové A versus B tým,“ jmenuje zápasový program Klas. Dobře ví, na čem musí v zimě zapracovat. „Prakticky na všem, fyzičce, ke konci soutěže nám docházel dech a herních situací, jak obraných, tak útočných. Dost branek dostáváme a málo dáváme.“

Obsazení ve vacovské kabině se v zimní pauze nezmění. „Nevím, že by někdo odcházel a žádnou posilu také nehledáme, budeme se snažit doplnit kádr končícími dorostenci,“ říká, že budou nadále sázet na vlastní odchovance.

Na jaře by Vacov rád zopakoval podzimní bodový zisk a tím se vyhnul případným starostem se záchranou. „Uhrát minimálně stejný počet bodů jako na podzim a bavit lidi fotbalem. Jinak všem přeji krásné a klidné vánoce a šťastný nový rok,“ uzavírá Stanislav Klas.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Zdeněk Formánek, Petr Vlasák