Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Poslední Dačice boj o udržení nevzdávají

 
úterý, 19. prosince 2017, 23:18

Nejhorší podzim během svého účinkování v krajském přeboru od roku 2012 mají za sebou fotbalisté Centropenu Dačice. Od druhého kola dlouhých třináct zápasů po sobě nevyhráli a až v derniéře vykřesali jiskřičku naděje vítězstvím nad Milevskem. Přezimování na chvostu se ziskem pouhých sedmi bodů, dva dvouciferné debakly s Dražicemi a v Olešníku dávají tušit, že ke spokojenosti mají u Dyje na míle daleko. O záchranu se ale chtějí na jaře ještě porvat. „Hodně napoví úvod jara,“ soudí předseda Centropenu Milan Točík.

Hodnocení podzimní poloviny asi nebude z vaší strany lichotivé, že?
První polovina soutěže se nám hodnotí velmi složitě. Bohužel se jen těžko hledají pozitiva a převažuje negativní hodnocení, které je vzhledem k našemu umístění pochopitelné.

Tři měsíce jste nevyhráli, nebylo to skličující?
Vzhledem k tomu, že jsme postupně prohrávali stále vyššími rozdíly, je jasné, že odpověď zní ano. Je těžké, když se vám nepovedou dva důležité zápasy a pak se nemůžete zmátořit, jelikož si uvědomujete zoufalost situace.

Venku se vám nepodařilo získat ani bod. Čím to podle vás bylo?
To je náš velký problém. Nevím, čím to přesně je, ale někdy mi přijde, že tým odjíždí ven s poraženeckou náladou. Možná chybí více zkušených hráčů, kteří by se s venkovními zápasy lépe poprali.

Výhra s Milevskem vám dala naději porvat se o záchranu. Myslíte, že v případě prohry by bylo o vašem osudu rozhodnuto?
Přesně, jak říkáte. Výhra s Milevskem nám dala šanci porvat se o záchranu. Je to i důležitý impuls do zimní přípravy, ve které se pokusíme udělat vše, abychom se připravili na jarní část. Ovšem i přes výhru proti Milevsku je záchrana daleko.

Která porážka nejvíc mrzela?
Jednoznačně ta proti Nové Včelnici, kde jsme na začátku byli nebezpečnějším týmem, a Jindra mohl vstřelit dva góly, které by naprosto pozměnily zbytek průběhu. Samotný hráč si to poté hodně vyčítal, neboť prohra 1:2 nemusela vůbec být. Blízko bodu jsme byli i v Rudolfově, když jsme si dali vlastní branku v nastaveném čase. Musíme ale přiznat, že bod by byl nezasloužený.

Nejpovedenější zápas si jistě vybavíte.
Asi utkání proti Oseku, kdy jsme druhý poločas soupeře zatlačili a předváděli hru, se kterou bychom rozhodně poslední nebyli. Povedený zápas byl i s Hlubokou, v němž jsme remizovali 4:4.

O koho se mohl tým opřít v těžkých chvílích?
To je opravdu těžko říct. Tato polovina sezóny byla hodně nepovedená a výsledky mluví za to, že stále dobrou výkonnost si moc nikdo nedržel. Přísnější měřítko však jednoznačně snese dvojice Točík a Celý. Zapomenout ale nesmíme ani na brankáře, kteří, ač pustili hodně branek, byli vždy těmi lepšími na hřišti.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
Řekl bych, že kvalita soutěže je už několik sezón podobná. Vždy se najdou týmy, které danou sezónu vyčnívají a naopak, které ztrácejí. My nyní bohužel patříme do té druhé skupiny.

Co říkáte konečné tabulce po podzimní části. Překvapilo vás něco?
Popravdě ano. Překvapila mě naše nelichotivá situace. Nečekali jsme zázraky, ale rozhodně nikdo z klubu nemohl čekat, že na nás bude dlouhodobá deka a budeme na posledním místě s několikabodovým rozdílem. Naopak čelo tabulky je zcela zasloužené, Hradec i Želeč ukazují, že mají vysokou kvalitu, kterou si drží po celý podzim.

Kdo patřil, podle vás, k největším osobnostem soutěže?
Těžko říct. Každý tým má své osobnosti a je velmi těžké někoho jmenovat. Proto se této otázky spíše zdržím.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude probíhat?
Zimní přípravu zahájíme v první polovině ledna. Probíhat bude v domácích podmínkách a dle možností, které budeme mít (studium a práce hráčů). Doufáme, že se dokážeme na druhou část sezóny dobře připravit a budeme konkurence schopným celkem. Zúčastníme se zimního turnaje v Kamenici, další přípravné zápasy jsou stále v jednání.

Dojde v kádru k nějakým změnám?
Zimní pauza je dlouhá a uvidíme, co vše se v týmu stane. Nyní nejsem schopen říct, o jaké změny se bude jednat. Chceme ale udělat vše pro to, abychom se v soutěži zachránili.

Cíl do jara máte jasný, pokusit se krajský přebor udržet.
Máte pravdu. Jsme však realisté a víme, v jak náročné situaci se nacházíme. Hodně bude záležet na úvodu jarní části, která dost napoví.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák