Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Po hokeji na futsal: Rudolfov přivítá v semifinále poháru giganta z Chrudimi

 
úterý, 28. listopadu 2017, 11:29

Ve středu 29. listopadu se v českobudějovické sportovní hale představí nejlepší tým z futsalových palubovek a účastník evropských soutěží. Domácí PCO Rudolfov hostí v semifinále Poháru FAČR Era-Pack Chrudim.

Rudolfov je prvním jihočeským klubem, který bojuje o místenku do finále domácího poháru. Vloni mu vystavilo stop ve čtvrtfinále Benago, letos dokráčel mezi nejlepší čtveřici.

V osmifinále deklasoval lídra 2. ligy západ FC GMM Jablonec (9:4) a o velikou senzaci se postaral skalpem prvoligového Svarogu Teplice (5:4). Rudolfov se rázem skloňoval v celostátním měříku ve všech pádech. V přímém přenosu losování semifinále na stanici ČT sport mu předseda futsalu Otakar Mestek vytáhl z osudí toho nejtěžšího možného protivníka - Era-Pack Chrudim. Třináctinásobný mistr ČR sbírá tituly jak na běžím pásu a devětkrát k tomu přidal double po vítězství v poháru. Na tuto tradici chce pravidelný účastník Poháru UEFA, v němž hrají nejlepší evropské celky, navázat i letos.

Chrudim ztratila v aktuálním ročníku 12členné první ligy pouze jednou remízou, jinak nemá konkurenci. Statečně jí naposledy vzdorovaly Litoměřice 1:4 (1:1), které vydržely se silami jen poločas, pak je Era-Pack přehrál fyzicky. „Teď budeme mít pár dní na odpočinek a přípravu na semifinále poháru, kde doufáme v další vítězství,“ řekl po výhře nad Litoměřicemi hrající kouč Felipe Conde.

Do nominace národního týmu proti Německu (3. 12. v Plzni) se dostala pětice chrudimských hráčů. Kapitán Lukáš Rešetár, David Drozd, Tomáš Koudelka, Matěj Slováček a Roman Mareš. Ve skvělé formě hraje Brazilec Max, nejlepší střelec mužstva, branku střeží Dmitrij Litviněnko, ukrajinský reprezentant.

Posila z Popradu

Rudolfov už jednoho pohárového triumfu dosáhl. Vloni v konkurenčním sálovém fotbalu nechal za sebou i věhlasný Chemcomex Praha (nejlepší tým sálovky), který porazil 4:2, a čeká ho účast v turnaji Evropského poháru ve Španělsku. Zápas s nejlepším futsalovým týmem u nás si kvůli důstojné atmosféře přeložil z domácí vrbenské haly do budějovické Všesportovní haly na Dlouhé louce.

Sestava Jihočechů bude téměř stejná jako proti Teplicím: Beránek – Sláma, Pouzar, Pomeje, Peterek, Hrbáč, Hačka, Jasanský, Vaněček. Na Chrudim si pozvali jednu posilu z ciziny. „Ze slovenského Popradu dorazí Jakub Hric,“ hlásí duše týmu Radim Pouzar. „Chrudim je velkým favoritem, to je jasné. My si chceme zápas užít a bojovat až do konce,“ uvádí Pouzar.

O dobrou náladu v hledišti sportovní haly se postarají trubači z Vimperka. Semifinálové utkání začíná ve 20 hodin, tedy krátce po hokejovém střetnutí na blízkém zimním stadionu mezi HC Motor ČB a HC Stadion Litoměřice (17,30). Vstupné je 50,- Kč.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama