Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Překvapení se nekonalo. Favorit zabral po přestávce: Milevsko vs. Želeč 3:3

 
neděle, 12. listopadu 2017, 14:49

Na milevském umělém trávníku se v nedělní dohrávce schylovalo k velkému překvapení. Domácí vzduchotechnici, kteří devět zápasů po sobě nevyhráli a propadli se do sestupového pásma, hostili vedoucí Želeč. Po prvním poločase drželi slibný náskok 3:1. Lídr zmobilizoval po obrátce všechny síly a odvrátil porážku.

Želečský Sokol byl před utkáním velkým favoritem, ale vzduchotechnici se jeho kvalit nezalekli a od začátku mu byli vyrovnaným soupeřem. „Hrálo se nahoru dolů, šance byly na obou stranách a remíza je asi spravedlivá,“ uvedl vedoucí mužstva FC ZVVZ Michal Skalický.

Favorit šel do vedení v 11. minutě po trefě kapitána Brůžka, který na zadní tyči dorážel Pavličkem prodlouženou standardku Rabiňáka. Odpověď domácích přišla vzápětí. Komárkův trestný kop poslal zblízka hlavou za Blažkova záda Jan Marvan. Za chvilku podnikli domácí rychlý protiútok Koutníkem, přihrávku převzal nabíhající Sedlák a servíroval zakončujícímu Marvanovi na malé vápno. Akce jako z učebnice.

Zaskočenou Želeč ještě usadil třetím gólem Josef Komárek, který z přímého kopu z hranice vápna potrestal faul na Koutníka. Vzduchotechnici šli do kabin s dvougólovým náskokem v kapse, ale bylo jim jasné, že hosté neprodají kůži lacino.

Vydařené standardky

Želči přestávka prospěla, přidala a už po pěti minutách se vrátila zpátky do hry snižujícím Milanem Barteskou z trestného kopu. A po hodině hry srovnal po Barteskově rohu hlavou Michal Brůžek, míč doslova procedil mezi nohami brankáře Dvořáka, a zaznamenal jubilejní padesátý gól letošního půlmistra. Ten opět ukázal svou nejsilnější zbraň. Všechny góly dal po standardních situacích.

„Kdyby nám někdo řekl před zápasem, že uhrajeme bod, tak bychom ho brali, ale po průběhu a slibném vedení je to spíš ztráta,“ dodal k remíze 3:3 Michal Skalický, který označil celý podzim za hodně nevydařený.

Bratrský souboj kapitána Milevska Jiřího Kosobuda (33) s mladším Ondřejem (30) v barvách Želče, kam se přesunul loňské léto, skončil nerozhodně.


FC ZVVZ Milevsko – Sokol Želeč 3:3 (3:1)

Branky: 12. a 14. Marvan, 22. Komárek – 11. a 66. Brůžek, 50. Barteska. Rozhodčí: Reisner - Lovětínský, Vican. Delegát: Kureš. ŽK: 3:5 (Vakoč, Petr, J. Kosobud – Pavličko, Kukučka, Novotný, Brůžek, Holub). Diváků: 50. Hráno na UMT.

Milevsko: Pavel Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Petr, P. Novotný – Sedlák (85. Paták), Marvan, Komárek, Málek – Koutník, Barda. Trenér Miroslav Strnad.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, O. Kosobud, Rabiňák – Holub, Brůžek (78. Šindelář), Fiala (63. Bosnyak), Kukučka – Barteska (83. Stránský) – Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Marvan – Brůžek, Holub

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle