Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči ve 13. kole KP

 
středa, 8. listopadu 2017, 17:51

Osek a Dačice schytaly ve 13. kole další debakly. S Dačicemi už je to na pováženou, Osek se nevyrovnanými výkony dostává do pozice mužstva ohroženého sestupem. Želeč je díky výhře 3:1 v derby nad Sezimovým Ústím dál na čele soutěže, pronásleduje ji Jindřichův Hradec.

Kompletní výsledky 13. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou - TJ Osek 6:0 (4:0)

Branky: 3., 14., 59., a 70. Tauber, 32. Říha, 36. Stráský. Rozhodčí: Kotalík - Přibyl, Lovětínský. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:3 (Čermín, Tauber, Říha – Krejčí, Kuneš, Kroupa). Diváků: 100. Hráno na UMT.

Hluboká: Vachuta – Turek, Antoš (70. Lovička), Legdan, Čermín – Jonáš (64. Valenta), Stráský (60. Rubick), Říha, Němec (70. T. Adam) – P. Hájek, Tauber (70. Křiváček). Trenér František Cipro.

Osek: Hulínko – Brabec, Krejčí, Kroupa, Kuneš (46. Maroušek) – Benda, Hoch, J. Hájek (75. Novák), Hosnedl – Říský, Carda. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Tauber, Říha, Legdan, Hájek – Brabec

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Zápas s Osekem se nám povedl. Hráči na soupeře byli dobře připraveni a vlétli na něj hned na začátku. Dali jsme brzo gól a pak jsme soupeře přehrávali. Mohli jsme dát i více gólů. Přesto je třeba pochválit celý tým, který se ke konci podzimu zvedá a podává dobré výkony.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku:Domácí skórovali už ve druhé minutě, když jsme nedokázali uhlídat po standardní situaci hlavičkujícího Taubera. Hráči Hluboké byli pohyblivější, herně lepší a když ve 32. minutě zvýšili po krásné akci na jeden dotek na 3:0, bylo prakticky rozhodnuto. Druhý poločas dohráli domácí v klidu a když se neujaly hlavičky Kroupy a Říského, odvezli jsme si další venkovní nářez.“


SK Rudolfov - SK Otava Katovice 1:3 (1:1)

Branky: 35. Vejvar – 22. Repa (11) 50. Hrbáč (vlastní), 57. Miklas. Rozhodčí: Hoch - Dunovský, Jarolím. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:2 (Ryneš - Repa, Hajdušek). Diváků: 121.

Rudolfov: Teringl – Dvořák (32. Sládek), Ryneš, O. Hajný, Prokeš – Kovačičín, Šindelář, Hrbáč, Janák (56. Gerstner) – Vejvar, Pouzar. Trenér Otakar Matouš.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Schánělec, Rejšek – Miklas, Kagui, Cibulka, Repa (89. Koutský) – Požárek (86. Hromíř), Blatský (65. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Teringl, O. Hajný – Hajdušek, Miklas

Petr Hlubocký, manažer Rudolfova: „Chtěli jsme potvrdit kvalitní výkon z Oseku, ale nezdařilo se. Chyběli nám Kuna, který je po operaci, a Baščevan. Soupeř byl kvalitní, a to také přineslo odpovídající kvalitu předváděné hry. Bohužel, na rozdíl od hostů, jsme nedokázali naše šance proměnit.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: Podruhé za sebou se nám podařilo na Rudolfově vyhrát, takže jsme spokojení. Před rokem to bylo 5:0 pro nás, tentokrát se ale hrál vyrovnaný zápas nadstandardní úrovně. Obě mužstva jsou útočně laděná a chtěla vyhrát. Výsledek mohl být klidně opačný, domácí své šance neproměnili. Švehla nás v brance dvakrát výrazně podržel. Máme nyní o dva body více než za loňský podzim, a ještě nás čekají dva plánované zápasy doma. Je důležité, že po nepovedeném začátku a pěti prohrách nyní vyhráváme, po třech bodech to tam do tabulky skáče rychle.“


SK SIKO Čimelice - FC ZVVZ Milevsko 2:1 (2:0)

Branky: 8. Suchan, 19. Řezáč – 50. Paták. Rozhodčí: Tupý - Krčín, Klátil. Delegát: Brož. ŽK: 1:2 (Viták – Marvan, Barda). Diváků: 100.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Bednařík, Viták, Řezáč – Převrátil, Rambous, Varhan (69. Pávec), Nekl (88. Pavlíček) – Suchan (53. Nosek), Hegenbart (90. Němec). Trenér Tomáš Smrčina.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, P. Novotný (79. Skalický) – Sedlák (46. Paták), Marvan, Komárek, Málek – Koutník, Barda. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Slavík, Hegenbart, Bednařík, Převrátil - Barda, Komárek

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Do utkání se nám povedlo vstoupit dobře a po pěkné nahrávce Varhana nás poslal do vedení Suchan. Dobrý vstup do utkání potvrdil tečovanou střelou Řezáč a poslal nás do vedení 2:0. To bylo bohužel z naší strany vše a Milevsko nás začalo přehrávat a vytvořilo si řadu šancí, kdy nás podržel výborně chytající Slavík a jen díky němu jsme o půli vedli 2:0. Hned na začátku druhé půle Milevsko snížilo, ještě víc nás zamklo na vlastní půli a prakticky nás nepouštělo do hry. Je otázka, jestli jsme odešli fyzicky nebo jestli jsme se tak báli o výsledek. Tak jako tak byla naše hra hodně špatná a 3 body jsme získali jen díky střelecké neproduktivitě Milevska a brankáři Slavíkovi. Utkání s Milevskem bylo z naší strany herně nejhorší za celý podzim. Musím říct, že takhle nás doma nepřehrála ani vedoucí Želeč.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Dnes prohrál lepší tým. V první půlce jsme udělali dvě  chyby, za které jsme draze zaplatili. Ve zbytku utkání už jsme byli jasně lepším a aktivnějším mužstvem. Vytvořili jsme si spoustu šancí, ale bohužel už je opravdu do nebe volající, co my nedáme. Naopak z každé naší chyby dostaneme gól. Druhá půle se hrála vyloženě na jednu branku. Střídání bylo vynucené, protože Lukáš Sedlák musel z osobních důvodů odjet. Čimelicím docházely síly, byli jsme aktivnější a pohyblivější, drželi jsme balon a nutili je běhat bez míče, to vždycky bere hodně sil. Ale co je nám to platné. Už je to několikátý zápas s podobným scénářem, nicméně na to se nikdo ptát nebude. Jedeme domů s prázdnou.“


TJ Nová Včelnice - Jiskra Třeboň 1:1 (1:0)

Branky: 10. Tuček – 76. Kodras. Rozhodčí: Polák - Reisner, Herzog. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Blažek, Mareš – Divoký, Tůma). ČK: 1:0 (86. Jaroš). Diváků: 200.

N. Včelnice: Holický – O. Šlapanský (46. Berounský), Blažek, L. Šlapanský, Průša – Petráš (71. Vokuš), Jaroš, Vaš, (46. Hornát), Tuček (61. Nebeský), Mareš – Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Třeboň: J. Skála – Kodras, Cimerhanzl, Pučejdl, Pancíř (82. Malický) – Franěk (69. Přibyl), Hami, Divoký, P. Tůma – Průcha (84. T. Tůma), Holzepl. Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Tuček – Kodras

Radek Vajda, trenér Nové Včelnice: „Byl to takový boj ve středu hřiště. Vedli jsme brzy 1:0, Pacholík měl potom výraznou šanci zvýšit, ale po kontru trefil z malého vápna jen gólmana. Tam se to zlomilo, kdyby proměnil, mohli jsme třeba mít tři body. Takhle Třeboň ve druhé půli srovnala, tenhle bod beru jako ztrátu.“

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Nastoupili jsme opět s velmi mladým týmem, v němž chyběl z rodinných důvodů náš nejzkušenější hráč Cahyna. Už v 10. minutě jsme inkasovali nešťastný gól po tečované střele, a to udalo další ráz utkání. Domácí několikrát nebezpečně zahrozili svými typickými brejky - naštěstí pro nás bez gólového efektu. My jsme se snažili alespoň o vyrovnání, a přestože šancí ke skórování jsme měli několik, srovnat stav se nám povedlo až čtvrt hodinky před koncem po pěkné střele Kodrase. V závěru jsme mohli ještě vývoj zvrátit na naši stranu, ale nepovedlo se. Bod z venku je vždycky dobrý, ale mohli jsme dosáhnout i na tři.“


Sokol Želeč - Sokol Sezimovo Ústí 3:1 (1:0)

Branky: 24. Bosnyak, 55. M. Brůžek, 84. Novotný - 53. Šmíd. Rozhodčí: Lovětínský - Přibyl, Kotalík. Delegát: Kureš. ŽK: 3:6 (Fiala, Kukučka, Holub – Bartáček, Hoffmann, Šmíd, Nuhlíček, Kutner, V. Brůžek). Diváků: 80.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud, Rabiňák (87. Kordina) – Holub, M. Brůžek (90. Froněk), Bosnyak (62. Fiala), Kukučka – Barteska (84. Stránský) – Novotný. Trenér Roman Lukáč.

S. Ústí: Plachý – Bartáček, Vilímek, Sazma, V. Brůžek – Nuhlíček (30. Hladík), Šmíd, Hoffmann, Mrúz (84. Neruda) – Sokolt, Kutner. Trenér Michal Sokolt.

Nejlepší hráči: Kukučka, Novotný, Kosobud – Šmíd

Roman Lukáč, trenér Želče: „Bylo to bojovné derby, ve kterém nebylo znát, že jsou hosté na spodku tabulky. Pokud se budou prezentovat takovou nezměrnou bojovností v dalších zápasech, nemusejí se obávat o setrvání v soutěži.“

František Plachý, hrající asistent trenéra S. Ústí: „Utkání s Želčí jsme odehráli na hranici svých současných možností. Hráčům jsme poděkovali za příkladné nasazení. Bohužel na body to tentokrát nestačilo. Myslím si, že rozhodla individuální kvalita některých hráčů soupeře. Utkání nebylo asi moc pohledné, ale tak to v derby bývá. Soupeři gratuluji k prvnímu místu a dál se budeme soustředit na boj o záchranu.“


FK Protivín - TJ Dražice 2:1 (0:0)

Branky: 50. (pen.) a 59. J. Vorel - 63. L. Stuchlík. Rozhodčí: Sebera - Krauskopf, Kroutl. Delegát: Pípal. ŽK: 2:2 (Moravec, J. Vorel – Vlašín, Horka). Diváků: 150.

Protivín: Hanus – Rothbauer (32. Vojík), Mikulenka, Uhlík, Hála – Prášil (87. Růžička), Moravec (82. Kinkor), Z. Vorel, R. Vojta, Zach – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Dražice: Baka – Valášek, Horka, Kouřil (74. M. Stuchlík), Vlašín – Bareš, Hořejší (85. Novotný), D. Štecher, Veselý – J. Štecher, L. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: J. Vorel, Uhlík – Horka, L. Stuchlík, D. Štecher

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Moc velká fotbalová podívaná to nebyla, ale zápas měl náboj a aktéři obou mužstev nedali žádný míč zadarmo. Šance byly na obou stranách, tak jsme rádi za tři body. Kluci si šáhli hodně hluboko a za to jsem taky rád. Předtím jsme dvakrát prohráli a v tomhle zápase dokázali, že umíme bojovat o body. Dokončit rok v dobrém rozpoložení je náš cíl do zbytku podzimní části.“

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „Od začátku se hrál bezstarostný fotbal s řadou šancí. V první půli to bylo na šance 3:1 pro nás. Bohužel jsme nic nevyužili. Druhou půli se ukázalo, proč se v Protivíně nevyhrává. Zápas rozhodlo naše nevyužívání velkých šancí. I tak musím kluky za bojovný výkon pochválit.“


Centropen Dačice - FK J. Hradec 1910 0:6 (0:4)

Branky: 11. a 19. Votava, 22. a 77. Toman, 51. Kučera, 30. Beránek. Rozhodčí: Peterka - Macko, Mach. Delegát: Krčín. ŽK: 0:1 (Beránek). Diváků: 60.

Dačice: Zejda – Máša (53. Křivánek), Kněžínek, Celý, Mašát – Vacuška, Nosek, Jelínek (62. Svoboda), Jindra (89. Vacek) – Hric (56. Benda), Točík (90. T. Ferdan). Trenér Roman Bujdák.

J. Hradec: Hejníček – Šenkýř (83. Nováček), Šmíd (64. Chalupský), Beránek, Chyška (68. Princ) – Mareš (68. Blažek), O. Černoch, Koutný, Votava – Toman, Kučera (74. Králíček). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Celý - Votava

Ohlas Dačic přineseme.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Jsem rád, že druhé derby po sobě hráči po posledních výsledcích Dačic nepodcenili a zvítězili. My jsme měli otěže zápasu plně pod kontrolou a soupeře přehrávali od úvodního hvizdu. Dačice se soustředily na brejkové situace, které jsme eliminovali a zaslouženě zvítězili. Škoda dalších neproměněných šancí, důležité jsou však tři body.“


FC MAS Táborsko B – FK Olešník 4:0 (2:0)

Branky: 38. a 56. Essomba, 42. a 69. Kostka. Rozhodčí: Žemlička - Šafránek, Kaštánek. Delegát: Eibl. ŽK: 2:0 (Škarda, Bong). ČK: 0:1 (18. Nygmet). Diváků: 50. 

Táborsko B: Zadražil – Víteček, Zavadil, Bong, Škarda – Peterka – Vozihnoj, Mácha, Drs – Essomba, Kostka. Trenér Martin Štica.

Olešník: Jirkal – Nýdl, Nygmet, Heller, Šahajda – Šíma, Pomeje, Červenka, Vařák (69. Dráb) – Votava (75. Fořter), Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Essomba, Kostka, Vozihnoj – Šíma, Červenka, Jirkal

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B: „Naše mužstvo posíleno pendly z A týmu, kteří byli dopoledne na lavičce se Žižkovem. K zápasu přistoupili zodpovědně a neponechali nic náhodě a dobře hrající svěřence Ládi Táborského přehráli rozdílem třídy. I když výsledek vůbec neodpovídá tomu, co hosté předváděli, kombinační fotbal od obou mužstev se musel divákům líbit. Výsledek ovlivnilo brzké vyloučení hráče hostujícího Nygmeta v 18. minutě, který musel zatáhnout za záchrannou brzdu, když by šel náš útočník sám na brankáře Jirkala. O branky se shodně podělili v obou poločasech Kostka a s chutí hrající novic v A týmu Essomba.“

Josef Pícha, vedoucí Olešníku: „Utkání pro nás nezačalo moc šťastně - po faulu na unikajícího Essombu by vyloučen stoper Nygmet. Domácí nás začali přečíslovat a vstřelili úvodní gól. My jsme mohli po pěkné akci Dudka vyrovnat ale Šíma mířil vedle. Před poločasem soupeř trestal druhým golem naši špatnou rozehrávku a to nás asi definitivně zlomilo. Ve druhém dějství jsme se ještě snažili vývoj utkání zvrátit, ale soupeř v čele se čtyřmi posilami z širšího kádru A týmu vstřelil další branky a vítězství si pohlídal.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Daniel Pekař