Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenice podzimní derniéru na vlastním hřišti zvládly

 
pondělí, 6. listopadu 2017, 18:10

Lhenice neměly v posledním podzimním domácím zápase s rezervou Vacova problém. Poločasový stav 2:1 brzy po změně stran navýšil dvěma slepenými brankami Balica a o osudu zápasu bylo rozhodnuto.

Domácí Lhenice byly vzhledem k rozdílnému postavení obou soupeřů v tabulce papírovým favoritem a tuto roli od počátku utkání plnily. Pohlednými kombinačními akcemi výrazně přehrávaly Vacovské, dobývaly jejich branku, ale ani vyložené šance neproměňovaly.

První domácí branka tak nepadla ze hry, ale z penalty za faul v šestnáctce. Nátlaková hra domácích pokračovala právě tak, jako přibývalo gólových příležitostí, některé z kategorie tutových.

Teprve 20. minuta přinesla gólové navýšení po výborně provedené útočné akci i s přesným zakončením. Postupem času jakoby Lheničtí, uspokojeni dvougólovým vedením, polevili a od hostů přišlo varování v podobě opakovaného ohrožení branky, gólman Suchý byl ale na místě.

Hosté snížili ve 31. minutě po rozehraném trestném kopu, kdy strnulá lhenická obrana víceméně přihlížela, jak balón skončil v její síti. Kontaktní gól viditelně přidal hostujícímu týmu na útočné odvaze. Přesto si domácí vytvořili několik možností utéci opět o dvě uklidňující rozdílové branky, což se jim ale do poločasové otáčky nepodařilo.

Velký lhenický nástup do druhé půle Vacovští nezachytili a dvě Balicovy gólové trefy během čtyř úvodních minut rozhodly o dalším vývoji tohoto utkání i o jeho konečném výsledku. Za stavu 4:1 Lhenice zcela ovládly režii hry, výrazně měly nad již rezignujícím soupeřem navrch, hrály to, co potřebovaly. Nakonec i přidaly pátou branku, podruhé z pokutového kopu za ruku v trestném území.

Jak padaly branky:

10. - v pokutovém území byl při průniku do šestnáctky sražen domácí Iliev a nařízenou penaltu Tůma s přehledem proměnil – 1:0

22. - kombinační akci tria Mahák, Pořádek a Balica přesně zakončil Prenner – 2:0

31. - po rozehraném trestném kopu usměrnil hostující Vítovec hlavou balón do lhenické sítě a snížil na 2:1

46. - po spolupráci Maháka s Pořádkem druhý jmenovaný poslal do velkého vápna centrovaný míč, kde jej Balica uklidil do vacovské branky – 3:1

47. - po Mahákově centru do šestnáctky a následném vyšachování obrany Balica zblízka do odkryté branky svou druhou gólovou trefou navýšil stav na 4:1

76. - Pořádkovu střelu srazil ve vacovském trestném území jeden z bránících hráčů rukou a sám Pořádek z druhého nařízeného pokutového kopu nedal dělovkou pod břevno gólmanu Láchovi žádnou šanci – 5:1

Václav Mareš, trenér Lhenic: „Při posledním domácím zápase jsme se chtěli s diváky rozloučit výhrou, a to se nám také povedlo, za což jsem samozřejmě moc rád. My jsme v posledních třech zápasech neodehráli moc dobré první poločasy, proto jsem hráče nabádal, aby na Vacov vlítli od první minuty a vnutili mu naši hru. A musím říci, že se nám to podařilo. Myslím si ale, že jsme ztráceli zbytečně ve středu pole spoustu přihrávek, což by se nám s lepším mužstvem nemuselo vyplatit. Poslední zápas hrajeme v Lažišti, kde to nebude jednoduché, ale my se budeme chtít na zápas připravit a domácí potrápit. Doufám, že se nám uzdraví Roman Iliev, který má výbornou formu.“


SK Lhenice – SK Vacov B 5:1 (2:1)

Branky: 10. Tůma (pen.), 23. Prenner, 46. a 49. Balica, 76. Pořádek (pen.) – 31. Vítovec. Rozhodčí: Kovařík – Řehoř, Muzika.

SK Lhenice: Suchý – Dominik Kiš, Kopf (50. Lukač), Tůma, David Kiš – Balica (73. Starý), Prenner (78. Dvořák), Beran, Mahák – Iliev (62. Kolář), Pořádek. Trenér Václav Mareš.

 
 
Napsal(a) SK Lhenice | Foto Jan Klein