Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Juniorku Dynama na Složišti potrápil hradecký obr Žondra. Na jeho dva góly nenašli černobílí odpověď

 
pondělí, 6. listopadu 2017, 18:15

Předposlední domácí vystoupení v podzimní části Juniorské ligy se budějovickému týmu nepovedlo výsledkově, příliš ani herně. Svěřenci Romana Lengyela a Jiřího Vlčka byli od začátku pod tlakem a skoro celý první poločas strávili na svojí polovině hřiště. Trápil je především obrovitý Libor Žondra pendlující z ligového áčka „votroků“, který o hlavu převyšoval většinu domácích borců. Prosazoval se ve vzduchu a těžko se odděloval od míče. Jeho dva góly rozhodly o výsledku.

Po porážce 0:6 v Příbrami si mladíci Dynama chtěli spravit chuť proti Hradci Králové, který se pohybuje ve středu tabulky. Jenže chyba lávky, soupeř si vytáhl jako posilu z ligového áčka osmadvacetiletého Libora Žondru, jehož zkušenosti spolu s výškou 195 centimetrů a hmotností 90 kilogramů byly na trávníku jaksepatří znát a v podstatě tento hráč dokázal sám vyřídit Jihočechy. „Měli jsme se Žondrou veliké problémy, vyhrával všecky souboje ve vzduchu. Bohužel, naši menší kluci na něho nestačili,“ krčil rameny Roman Lengyel.

Hned po výkopu se hra přesunula na polovinu domácích a tam se odehrálo vše podstatné. Hosté vytrvale prověřovali budějovickou obranu i brankáře Matěje Luksche, který zachraňoval, co se dalo. Zhruba mezi 13. a 15. minutou si černobílí prožili krátkodobé vzepětí, během něhož se dostal ke dvěma střeleckým pokusům Jan Chylík, jednou se přidal Jakub Moravec. Potom se však přeneslo dění zpátky na část trávníku obývaného Jihočechy a ve 22. minutě poprvé udeřili „votroci“. Po trestném kopu si vyskočil na míč Libor Žondra a hlavičkou k pravé tyči zajistil vedení.

Patnáctka rozhodla a odkulhala

Matěje Luksche následně prověřili Michal Trávníček a Robert Jukl. Ve 33. minutě zavlálo v pokutovém území Jihočechů znovu až příliš mnoho bílých dresů a ten, který měl na zádech patnáctku, Libor Žondra, podruhé skóroval hlavou. V závěru poločasu se ocitli ve slibné šanci ještě vousatý Danilo Vukcević, jenž těsně přestřelil, a jeho spoluhráč Václav Střelec mířící vedle budějovické branky.

Druhý poločas už neměl takový náboj. Pozornost Matěje Luksche vyzkoušel v 55. minutě hlavičkující Patrick Walter Lopez Ramos Bexigas (opravdu to nebylo pět hráčů, ale jeden s dlouhým jménem), o sedm minut později se dostali k protiútoku také domácí a po centru Petra Řehoře se pokusil o střelu Jakub Moravec.

Zakrátko odkulhal z rozmoklého bojiště Libor Žondra – celý zápas drobně, ale vytrvale pršelo – a domácím se otevřel prostor, v němž se mohli realizovat. Ve zbývajícím čase si Budějovičtí vytvářeli převahu, sympaticky až do poslední chvíle zkoušeli změnit výsledek, ale nedostali se k pořádné šanci. „Ve druhé půli jsme se snažili, měli jsme víc ze hry, ale chyběly nám střelecké příležitosti,“ potvrdil Roman Lengyel.  


SK Dynamo ČB – FC Hradec Králové 0:2 (0:2)

Góly: 22. a 33. Libor Žondra. Rozhodčí: Franěk – Kubec, Vlasjuk. ŽK: 3:1 (19. Moravec, 45. Hála, 68. Chylík – 61. Čech). Diváků: 50.

SK Dynamo: Luksch – Řehoř, Škoda, Štifter, Krejčí – Chylík (72. Fišer), Hála, Tomek (79. Cepák), Pouček – Matoušek, Moravec. Trenéři Roman Lengyel a Jiří Vlček.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ladislav Lhota
 


 
Reklama