Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Protivín dvěma zásahy Jaromíra Vorla porazil Dražice

 
pondělí, 6. listopadu 2017, 13:20

K předposlednímu zápasu podzimu Dražice zajely na horkou půdu do Protivína. Horkou proto, že vyhrát se tam podařilo pouze Jindřichovu Hradci. Sebevědomí hostů však posílilo vítězství nad Táborskem a i tentokrát chtěli bodovat.

Po první čtvrthodině hry bylo jasné, že domácí nejsou v takové pohodě, jako v minulých zápasech. První gólovku měly Dražice. V 15. min. centroval do vápna Vlašín z přímého kopu, domácím se nepodařilo centr odvrátit, míč se dostal k volnému Danu Štecherovi, který však z hranice pokutového kopu placírem branku přestřelil.

V 18. min. zahrozil Protivín z rychlého brejku, Prášil vysunul po levé straně J. Vorla, kterému balon na poslední chvíli stačil zablokovat Hořejší. Ve 27. min. hosté lehkovážně přišli o balón na útočné polovině, domácí Moravec vysunul uličkou Prášila, který postupoval středem hřiště sám proti Bakovi. Prášilův pokus o lob však skončil vedle pravé tyče a bylo po šanci. Za další dvě minuty měl velkou příležitost ke změně skóre dražický forvard J. Štecher, který dostal pěkný centr z pravé strany od L. Stuchlíka. Hostující kanonýr však nedokázal ve výskoku balón usměrnit za Hanusova záda. Do šaten odcházela obě mužstva za bezgólového stavu.

Vstup do druhého dějství vyšel lépe domácím. Dražický kapitán Veselý na polovině hřiště prohrál souboj o balón, následoval dlouhý pas na pravé křídlo, kde s míčem u nohy postupoval až do velkého vápna Moravec stíhán Vlašínem. Hostující obránce ve snaze zablokovat soupeře fauloval a rozhodčí Sebera odpískal penaltu. Tu s přehledem proměnil J. Vorel a poslal domácí do vedení 1:0.

Hned vzápětí mohl srovnat účty J. Štecher. Valášek nacentroval dlouhý nákop do vápna, Horka hlavou míč přehodil přes obránce přímo na naběhnutého Štechera. Dražický kanonýr se ocitl sám před prázdnou bránou, prvním pokusem ale promáchl, druhý pokus už byl úspěšnější, ale míč pouze orazítkoval levou tyčku domácí svatyně.

V 54. min. předvedl své umění protivínský brankář Hanus, který robinzonádou vyrazil krásnou střelu Bareše po sklepnutí hrudí od L. Stuchlíka. V 58. min. to byl opět Protivín, který zvedal ruce po vstřeleném gólu. Prášil našel na středu velkého vápna znovu Vorla, který se kličkou zbavil obránce a střelou k pravé tyči poslal svůj celek už do dvoubrankového vedení – 2:0.

Dražice nesložily zbraně, v 62. min. poslal českou uličkou Veselý do samostatného úniku na brankáře L. Stuchlíka. Ten střelou podél Hanuse snížil na 2:1. Brankový stav už změny nedoznal, a protivínští fotbalisté tak potvrdili svou suverenitu na domácím trávníku.

Dražice nesehrály špatné utkání, z výčtu šancí je patrné, že domácí museli o vítězství bojovat až do závěrečného hvizdu. Rozhodčí nastavil pro utkání volnější metr, toleroval domácím hru na samé hraně regulérnosti, s čímž se hosté těžko vyrovnávali a často se s ním pouštěli do diskuze.


FK Protivín - TJ Dražice 2:1 (0:0)

Branky: 50. (pen.) a 59. J. Vorel - 63. L. Stuchlík. Rozhodčí: Sebera - Krauskopf, Kroutl. Delegát: Pípal. ŽK: 2:2 (Moravec, J. Vorel – Vlašín, Horka). Diváků: 150.

Protivín: Hanus – Rothbauer (32. Vojík), Mikulenka, Uhlík, Hála – Prášil (87. Růžička), Moravec (82. Kinkor), Z. Vorel, R. Vojta, Zach – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Dražice: Baka – Valášek, Horka, Kouřil (74. M. Stuchlík), Vlašín – Bareš, Hořejší (85. Novotný), D. Štecher, Veselý – J. Štecher, L. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: J. Vorel, Uhlík – Horka.

Napsal(a) Lubomír Kolář/TJ Dražice | Foto Lubomír Kolář/TJ Dražice
 


 

Reklamní sdělení

Reklama