Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: První polovinu sezony vyhrála Želeč, šťastné výhry Protivína a Čimelic

 
sobota, 4. listopadu 2017, 17:18

Fotbalový krajský přebor má za sebou sedm zápasů předposledního podzimního kola a vítězem první poloviny se dopředu stal Sokol Želeč. Poslední Dačice prohrály podesáté v řadě a na chvostu tabulky stráví minimálně celou zimní přestávku. V okresním derby tahaly za kratší konec s J. Hradcem. Na Rudolfově se tradičně daří Katovicím, další bod si připsal novovčelnický nováček.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 13. KOLA KP


TJ Hluboká nad Vltavou - TJ Osek 6:0 (4:0)

Branky: 3., 14., 59., a 70. Tauber, 32. Říha, 36. Stráský. Rozhodčí: Kotalík - Přibyl, Lovětínský. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:3 (Čermín, Tauber, Říha – Krejčí, Kuneš, Kroupa). Diváků: 100. Více z dopoledního střetnutí zde


SK Rudolfov - SK Otava Katovice 1:3 (1:1)

Branky: 35. Vejvar – 22. Repa (11) 50. Hrbáč (vlastní), 57. Miklas. Rozhodčí: Hoch - Dunovský, Jarolím. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:2 (Ryneš - Repa, Hajdušek). Diváků: 121.

Rudolfov: Teringl – Dvořák (32. Sládek), Ryneš, O. Hajný, Prokeš – Kovačičín, Šindelář, Hrbáč, Janák (56. Gerstner) – Vejvar, Pouzar. Trenér Otakar Matouš.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Schánělec, Rejšek – Miklas, Kagui, Cibulka, Repa (89. Koutský) – Požárek (86. Hromíř), Blatský (65. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Teringl, O. Hajný – Hajdušek, Miklas

Hned ze začátku utkání zapracoval silný vítr, který při špatném odkopu málem stočil míč do Teringlovy branky. Potom se na Rudolfově hrál velice svižný fotbal. S kvalitními parametry. Dvě veliké šance měl Šindelář, ale neproměnil jak samostatný únik, potom trefil jenom Švehlu. Neuspěl ani Vejvar. Na druhé straně předvedl kopací techniku Repa, ale jeho střelu ze šibenice Teringl vytáhl.

A jako první se radovali hosté. Kovačičín zbytečně fauloval ve vápně Cibulku a nařízenou penaltu proměnil Repa – 0:1. O chvíli později Kovačičín svoji chybu napravil, když rozjel gólovou akci. Našel Pouzara, ten uviděl Vejvara, který srovnal skóre – 1:1. Šance se rodily stále, ale Blatský, Požárek ani domácí Pouzar už gólmany nepřekonali.

Vstup do druhého poločasu Rudolfovu nevyšel. Požárek vyslal balon do vápna a Hrbáč si ho nešťastně srazil do vlastní branky – 1:2. Srovnat mohl Vejvar, ale pálil nad. Trest přišel. Po autovém vhazování se odražený míč dostal k Miklasovi, a ten zpoza vápna zvýšil náskok Katovic – 1:3. Domácí hráli vabank a málem na to doplatili, naštěstí pro ně střídající Zoubek nastřelil jenom břevno.

„Chtěli jsme potvrdit kvalitní výkon z Oseku, ale nezdařilo se. Bohužel nám chyběl Kuna, který je po operaci a Baščevan. Soupeř byl kvalitní, a to také přineslo odpovídající kvalitu předváděné hry. Bohužel, na rozdíl od hostů, jsme my nedokázali naše šance proměnit,“ uvedl Petr Hlubocký, manažer Rudolfova.


SK SIKO Čimelice - FC ZVVZ Milevsko 2:1 (2:0)

Branky: 8. Suchan, 19. Řezáč – 50. Paták. Rozhodčí: Tupý - Krčín, Klátil. Delegát: Brož. ŽK: 1:2 (Viták – Marvan, Barda). Diváků: 100.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Bednařík, Viták, Řezáč – Převrátil, Rambous, Varhan (69. Pávec), Nekl (88. Pavlíček) – Suchan (53. Nosek), Hegenbart (90. Němec). Trenér Tomáš Smrčina.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, P. Novotný (79. Skalický) – Sedlák (46. Paták), Marvan, Komárek, Málek – Koutník, Barda. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Slavík, Hegenbart, Bednařík, Převrátil - Barda, Komárek

Milevsko už devět kol za sebou nevyhrálo. V Čimelicích prohrálo 2:1, ale odehrálo dobrý zápas a prakticky celou druhou půli domácí mačkalo.

„Jsme rádi, že máme tři body. Postupem zápasu nám úplně došly síly a se štěstím jsme to udrželi,“ neskrýval pocity úlevy čimelický zpravodaj Josef Ťupa. Jeho tým dnes těžil z dobrého vstupu do zápasu, nejprve po Varhanově nahrávce se v 8. minutě trefil Miroslav Suchan a o jedenáct minut později nejlepší domácí hráč Karel Řezáč zvýšil po ťukesu s Hegenbartem a tečované střele milevským bekem na 2:0.

Po odehrané půlhodině se mohlo radovat Milevsko, Barda ale po přímém kopu orazítkoval hlavou jen břevno. To byl zlomový okamžik první půle. Milevsko totiž začínalo mít navrch a brzké snížení by mu do druhého dějství pomohlo. Další Bardovu střelu potom vyrazil brankář Slavík, který dnes několikrát Čimelice podržel.

Jenže hosté korigovali až v 50. minutě Jaroslavem Patákem, který o poločasové pauze vystřídal – 2:1. „Od té doby až do konce zápasu nás tlačili opravdu fest. Komárkovu hlavu naštěstí Slavík chytil, takže jsme to ubránili,“ dodal Ťupa ke šťastným třem bodům pro domácí.


TJ Nová Včelnice - Jiskra Třeboň 1:1 (1:0)

Branky: 10. Tuček – 76. Kodras. Rozhodčí: Polák - Reisner, Herzog. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Blažek, Mareš – Divoký, Tůma). ČK: 1:0 (86. Jaroš). Diváků: 200.

N. Včelnice: Holický – O. Šlapanský (46. Berounský), Blažek, L. Šlapanský, Průša – Petráš (71. Vokuš), Jaroš, Vaš, (46. Hornát), Tuček (61. Nebeský), Mareš – Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Třeboň: J. Skála – Kodras, Cimerhanzl, Pučejdl, Pancíř (82. Malický) – Franěk (69. Přibyl), Hami, Divoký, P. Tůma – Průcha (84. T. Tůma), Holzepl. Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Tuček – Kodras

Zápas Včelnice s Třeboní byl spíš boj, než nějaký pohledný fotbal. Nová Včelnice šla rychle do vedení, v 10. minutě si domácí hráči několikrát u vápna vyměnili míč a Dominik Tuček z kroku a za pomocí teče překonal ranou pod břevno Jakuba Skálu – 1:0.

Klasická akce, kterou se Nová Včelnice celou sezónu prezentuje, mohla v 19. minutě skončit druhou brankou. Ale Pacholík po skvělém náběhu za obranu trefil z rohu malého vápna jen třeboňského gólmana. Třeboň se v prvním poločase těžko prosazovala, přestože držela míč víc na svých kopačkách, zmohla se jen na náznaky šancí ze standardních situací.

„Měli jsme v úvodní půli dát druhý gól a bylo by to veselejší. Při srovnání na 1:1 byl Berounský nedůsledný v obraně a Kodras nás bombou z přední tyče potrestal,“ narážel trenér Nové Včelnice Vajda na vyrovnávací branku Třeboně ze 76. minuty. Sám domácí kouč bere konečný bod jako ztrátu, ještě víc ho ale štve vyloučení Jaroše, který dostal během podzimu už druhou červenou kartu.

„Tam je to složitější. Třeboňský hráč Jaroše dohrál, on se po něm ohnal, takže šel asi po právu ven. To jsou pro mě nepochopitelný zkraty,“ dodal Vajda. Jeho tým mohl paradoxně hned po vyloučení strhnout tři body na svou stranu, jenže Berounský nevyužil toho, že se brankář Skála srazil se stopery, a prázdnou branku netrefil.


Sokol Želeč - Sokol Sezimovo Ústí 3:1 (1:0)

Branky: 24. Bosnyak, 55. M. Brůžek, 84. Novotný - 53. Šmíd. Rozhodčí: Lovětínský - Přibyl, Kotalík. Delegát: Kureš. ŽK: 3:6 (Fiala, Kukučka, Holub – Bartáček, Hoffmann, Šmíd, Nuhlíček, Kutner, V. Brůžek). Diváků: 80.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud, Rabiňák (87. Kordina) – Holub, M. Brůžek (90. Froněk), Bosnyak (62. Fiala), Kukučka – Barteska (84. Stránský) – Novotný. Trenér Roman Lukáč.

S. Ústí: Plachý – Bartáček, Vilímek, Sazma, V. Brůžek – Nuhlíček (30. Hladík), Šmíd, Hoffmann, Mrúz (84. Neruda) – Sokolt, Kutner. Trenér Michal Sokolt.

Nejlepší hráči: Kukučka, Novotný – Šmíd

V krajském přeboru došlo poprvé k vzájemnému střetnutí dvou táborských klubů. Utkání mělo pikantní nádech pro sezimoústeckého kouče Michala Sokolta, který předcházející sezony odehrál právě v želečském žlutém dresu.

Domácí se na očekávané vítězství v okresním derby nečekaně nadřeli. Hosté byli důrazní a po celý zápas byli domácím vyrovnaným soupeřem. Přesto o poločase odcházeli do šaten domácí s jednobrankovým náskokem, když se ve 24. minutě trefil po narážečce od Škrábka Bosnyak.

Osm minut po zahájení druhého poločasu hosté dokonce Šmídem z brejku srovnali. Domácí favorit ovšem drama nepřipustil a za tři minuty se opět dostal do vedení kapitánem Brůžkem, který oklamal stopera hostí a prostřelil brankáře Plachého. Definitivní pojistku přidal po centru Bartesky hlavou domácí kanonýr Novotný, který svým třináctým gólem završil skóre na 3:1.


FK Protivín - TJ Dražice 2:1 (0:0)

Branky: 50. (pen.) a 59. J. Vorel - 63. L. Stuchlík. Rozhodčí: Sebera - Krauskopf, Kroutl. Delegát: Pípal. ŽK: 2:2 (Moravec, J. Vorel – Vlašín, Horka). Diváků: 150.

Protivín: Hanus – Rothbauer (32. Vojík), Mikulenka, Uhlík, Hála – Prášil (87. Růžička), Moravec (82. Kinkor), Z. Vorel, R. Vojta, Zach – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Dražice: Baka – Valášek, Horka, Kouřil (74. M. Stuchlík), Vlašín – Bareš, Hořejší (85. Novotný), D. Štecher, Veselý – J. Štecher, L. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: J. Vorel, Uhlík – Horka

Protivín se chtěl před vlastními diváky rehabilitovat za dvě předchozí porážky, ale s Dražicemi to neměl vůbec snadné. Staronováček zlobil až do posledních minut. „Tentokrát jsme výhru doslova ubojovali,“ podotkl protivínský předseda Václav Křišťál.

Zatímco v první bezgólové půli se oba týmy spíše oťukávaly a obešla bez vyložených příležitostí, ve druhé si to oba soupeři vynahradili. Hrálo se nahoru dolů a šance střídala šanci. Už po čtyřech minutách se po Vojíkově přihrávce dostal do dražické šestnáctky Moravec, byl faulován a Protivín získal výhodu pokutového kopu. Kapitán Jaromír Vorel nezaváhal. V další pětiminutovce si Dražice vypracovaly dvě veliké možnosti na vyrovnání, ale Hanus první zblízka zázračně zlikvidoval, při druhé vyrazil střelu k tyči.

Hosty mohl potrestat Prášil, ale povedlo se to v 59. minutě Jaromíru Vorlovi, který skvělý výkon korunoval druhým gólem. Tím ale výčet vyložených šancí rozhodně neskončil. Hosté se nevzdávali a po vysunutí Mariana Horky neustále hrozili. „Horka se posunul dopředu po prvním gólu a dokazoval, že je stále výborným fotbalistou,“ ocenil druhou ligou ostříleného borce Křišťál.

V 63. minutě podnikly Dražice rychlý protiútok, který zakončil Lukáš Stuchlík a zadělal na závěrečné drama. Vzápětí mohl zkompletovat hattrick J. Vorel, ale nastřelil jen Baku. Na druhé straně skončil Horkův pokus po rohu vedle. V 68. minutě vyšla domácím poprvé kombinační akce, kterou Prášil zakončil ranou do brankáře. Za chvilku to zase hořelo před Hanusovou brankou, Mikulenka musel hlavou hasit na roh. Skóre se neměnilo ani souhře J. Vorla s Prášil. Hra se v posledních dvaceti minutách uklidnila, poslední šanci měli hosté v 89. minutě z trestného kopu.  


Centropen Dačice - FK J. Hradec 1910 0:6 (0:4)

Branky: 11. a 19. Votava, 22. a 77. Toman, 51. Kučera, 30. Beránek. Rozhodčí: Peterka - Macko, Mach. Delegát: Krčín. ŽK: 0:1 (Beránek). Diváků: 60.

Dačice: Zejda – Máša (53. Křivánek), Kněžínek, Celý, Mašát – Vacuška, Nosek, Jelínek (62. Svoboda), Jindra (89. Vacek) – Hric (56. Benda), Točík (90. T. Ferdan). Trenér Roman Bujdák.

J. Hradec: Hejníček – Šenkýř (83. Nováček), Šmíd (64. Chalupský), Beránek, Chyška (68. Princ) – Mareš (68. Blažek), O. Černoch, Koutný, Votava – Toman, Kučera (74. Králíček). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: nikdo – Koutný, Votava, Beránek, Toman

Dačice se s pouhými čtyřmi body krčí u dna tabulky. Poslední a jediná výhra se datuje k 19. srpnu, kdy Centropen porazil doma Osek. Po remíze s Hlubokou čeká již dva měsíce na další bodový zisk. Nedočkal se ho ani v derby s J. Hradcem, který byl velkým favoritem, a tuto roli splnili Černochovi svěřenci na sto procent.

Domácí se drželi deset minut, pak Koutný rozehrál roh, obrana odvrátila jen na kopačku O. Černocha, jehož střelu Zejda sice vyrazil, ale přímo k noze Filipa Votavy a ten měl snadnou práci. Z protiútoku mohly Dačice vyrovnat, ale Hejníčka zachránila tyč.

Když Muž 12. kola naplnil střelou do opuštěné branky dvougólovou normu, kterou si dal z postu záložníka v obou derby zápasech Hradce, jeho tým směřoval za třemi body. Naděje domácích vzápětí uhasil povedenou ranou za vápnem Martin Toman, který poprvé od letního přestupu nastoupil proti svému bývalému klubu. Snížit mohl z brejku Točík, zasekávačkou se zbavil obránce, ale mezi tyče se netrefil. Ve 30. minutě svítil na ukazateli skóre stav 0:4. Kapitán Tomáš Beránek to zkusil z dálky a míč zaplachtil vzduchem přesně k tyči.

V nástupu do druhé půle se prosadil po Votavově průniku zblízka dorážející Vít Kučera a na konečný půltucet završil po samostatném nájezdu z poloviny hřiště opět Martin Toman. U Dyje se tak zrodil druhý sobotní výsledek rozdílem šesti gólů.


Neděle 5.11. 14:00 FC MAS Táborsko B - FK Olešník

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle