Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalistky Blatné si rozhodující náskok zařídily už do přestávky

 
úterý, 31. října 2017, 09:10

Borovanské ženy zajížděly ke svému poslednímu podzimnímu zápasu do Blatné. Trenéři se opět museli obejít bez několika hráček základu, do jarní části už by snad měli být k dispozici všechny.

Domácí fotbalistky začaly lépe. Dobře kombinovaly, napadaly hostující rozehrávku a přišly i šance. V 7. minutě střílela Stadlerová vedle branky, z protiútoku se před vápno dostala Procházková, její pokus skončil také vedle branky. V 11. minutě faulovala před hranicí vápna hostující Káplová, přímý kop Mlíčkové šel také vedle branky. Za dvě minuty našla Procházková centrem Benedovou, její střela branku rovněž minula.

Domácí hráčky se mohly poprvé radovat ve 25. minutě. Tomanová zahrávala přímý kop, hostující obrana byla nedůsledná v bránění a Stadlerová měla dost času na otevření skóre zápasu – 1:0. Za čtyři minuty domácí dívky rychle rozehrály rohový kop a Nagyová střelou za hranicí vápna zvýšila na 2:0. Do poločasu stojí za zmínku ještě přímý kop Procházkové ve 33, minutě – střela šla opět mimo branku. A také sólo Benedové přes tři domácí hráčky – její střelu brankářka Valíčková vyrazila na rohový kop.

Druhý poločas začaly lépe opět domácí fotbalistky. V 50. minutě zahrávala Stadlerová přímý kop, Kunová tentokrát její pokus kryla. V 56. minutě podobnou situaci zahrávala Tvrdá, Kunová byla znovu připravena. Poté hostující trenéři prostřídali. Na post stoperky se postavila Tichá a Procházková se posunula do zálohy. A hned po minutě právě Procházková vystihla špatnou přihrávku domácích, obešla zkušeně stoperku i brankářku a do prázdné branky upravila na 2:1.

Hostující hráčky ožily, a ty domácí se pouze bránily. V 69. minutě se do vápna dostala opět Procházková, Valíčková její střelu vyrazila na rohový kop. V 75. minutě utekla Benedová po lajně, přihrávkou do vápna našla Hrubou, s její slabou střelou si Valíčková poradila.

Domácí dívky se ke konci zápasu vymanily z tlaku a celkem v poklidu si výsledek pohlídaly. V 77. minutě se o změnu skóre pokusila Tomanová, ale míč šel vedle branky, a střelu Chárové z přímého kopu v 83. minutě Kunová kryla. Poslední minuty se odehrály převážně na polovině hostí a domácí fotbalistky se po závěrečném hvizdu rozhodčího radovaly ze tří bodů.


TJ Blatná – TJ Calofrig Borovany 2:1 (2:0)

Branky: Stadlerová, Nagyová – Procházková.

TJ Blatná: Valíčková, Tvrdá, Chárová, Saláková, Klásková, Šornová, Šebková, Mlíčková, Tomanová, Krámová, Němejcová, Vajsová, Suchlová, Nagyová, Stadlerová.

TJ Calofrig Borovany: Kunová, Zemanová, Hrubá, Švarcová, Jandová, Benedová, Fürstová, Káplová, Procházková, Horná, Pečmanová, Kubíčková, Tichá, Černá.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany