Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 10. kole KP

 
středa, 18. října 2017, 19:18

V 10. kole KP přestřílel Jindřichův Hradec doma Čimelice 3:2. Vítěznou šňůru doma prodloužily Katovice, Táborsku B naložily 5:0. Domácím mužstvům se vesměs dařilo, tři body si ze soupeřových hřišť přivezly pouze Želeč a Hluboká.

Kompletní výsledky 10. kola krajského přeboru


FK J. Hradec 1910 - SK SIKO Čimelice 3:2 (1:0)

Branky: 27. Beránek (11), 67. Toman, 84. Princ – 48. Hegenbart, 66. Řezáč. Rozhodčí: Krauskopf - Klátil, Tupý. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:1 (Beránek, Koutný – Pšenička). Diváků: 100.

J. Hradec: Rešl – Šmíd, Völfel, Beránek, Šenkýř – Kučera (90. Nováček), Králíček (62. Princ), Koutný, Votava – Chalupský (80. O. Černoch), Toman (88. Mareš). Trenér Marek Černoch.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Němec, Bednařík, Viták – Převrátil, Zelenka (64. Řezáč), Káš, Nekl – Suchan (72. Nosek), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Beránek – Hegenbart

Marek Černoch, trenér J. Hradce: Odehráli jsme další hodně těžké utkání s dobrým soupeřem. Začali jsme velmi dobře a prvních dvacet minut jsme Čimelice přehrávali, po úvodní brance jsme však aktivitu přenechali hostům a ti byli více nebezpeční než my. Druhý poločas byl vyrovnaný a byl k vidění spíš boj než fotbal, po našich chybách daly Čimelice dvě branky a zápas otočily. To samé se povedlo i nám a branky Martina Tomana a Vojty Prince znamenaly důležité vítězství. Za velkou bojovnost musím kluky pochválit.“

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Výsledek zápasu je pro nás trochu přísný. Minimálně bod jsme si zasloužili odvést. Úvod sice patřil domácím, kteří nás prvních 20 minut zavřeli na naší polovině a dostali se do vedení díky gólu z penalty. Po gólu domácí polevili a začali jsme se dostávat více do hry. Vyrovnání přinesla až druhá půle, kdy po pravé straně utekl Suchan a předložil míč Hegenbartovi. Do vedení nás dostal střídající Řezáč, který se prosadil po dvou minutách na hřišti. Bohužel se domácím podařilo za okamžik vyrovnat a tím jsme si zbytek zápasu zkomplikovali. Při snaze o strhnutí vedení na naši stranu jsme možná až zbytečně hru otevřeli a soupeř nás potrestal. Proti silnému sokovi se ale za předvedený výkon nemusíme stydět.“


SK Otava Katovice - FC MAS Táborsko B 5:0 (4:0)

Branky: 16. a 28. Cibulka, 12. Uher, 41. Kagui, 49. Rejšek. Rozhodčí: Sebera – Hoch, Žemlička. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 1:0 (Váchal). Diváků: 203.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Schánělec, Rejšek (78. Váchal) – Miklas, Cibulka, Kagui, Repa – Blatský (72. Hromíř), Uher (15. Koutský). Trenér Roman Malý.

Táborsko B: L. Novák – Víteček, Škarda, Mácha, Peterka – Štefl (60. Volf), Říha (64. Rytíř), Větrovský, Drs, Vozihnoj – Veselý. Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: celý tým, Cibulka – Škarda

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Táborská rezerva přijela ve velmi mladém složení. Její hráči sice hodně běhali a s míčem to uměli, ale v obou šestnáctkách byl větší důraz na naší straně. Branek jsme mohli dát ještě více, na druhé straně soupeř trefil dvakrát břevno. Naši spokojenost s výrazným vítězstvím nám kazí zranění Uhera, který při první gólové akci utrpěl zlomeninu prstu na noze a pravděpodobně až do konce podzimu bude mimo. Při souběžném zranění Požárka to je pro nás komplikace v útoku. Ale přeskupíme síly a pokusíme se to i bez těchto dvou našich střelců do konce podzimu zvládnout.“

Martin Štica, trenér Táborska B: „V prvním poločase na nás domácí vlétli, hráli agresivně a výborně do ofenzívy. Než jsme se vzpamatovali, bylo po zápase. Druhý poločas už jsme odehráli lépe. Řekli jsme si, že se ho pokusíme vyhrát, ale to nám zhatil brzký pátý gól i naše další neproměněné šance.“


Sokol Sezimovo Ústí - SK Rudolfov 1:0 (0:0)

Branka: 53. Nikl. Rozhodčí: Vican – Lovětínský, Reisner. Delegát: Brož. ŽK: 2:6 (Šmíd, Kutner – Hajný, Kovačičín, Baščevan, Prokeš, Šindelář, Pouzar). Diváků: 80.

S. Ústí: Plachý – Bartáček, Vilímek, Sazma, Podroužek – Mrúz (46. Nuhlíček), Šmíd, Hoffmann, D. Novotný (79. Hladík) – Nikl (84. Žilinčík), Kutner. Trenér Michal Sokolt.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, J. Novotný (17. Vejvar), O. Hajný, Kuna – Prokeš, Kovačičín, Šindelář, Ryneš – Pouzar, Baščevan. Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Plachý, Hoffmann – Hajný, Pouzar, Kovačičín

František Plachý, hrající činovník Sezimova Ústí: „S Rudolfovem jsme nesehráli úplně pohledné utkání. Jediné, co bych hodnotil pozitivně, je to, že jsme neinkasovali. Směrem dopředu jsme byli vcelku nebezpeční, ale v proměňování vyložených šancí jsme impotentní. Stále máme před sebou obrovský kus práce.“

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: Chtěl jsem se na videozáznamu ještě jednou podívat na situace z utkání, v němž nám rozhodčí odmával ve druhém poločase asi dvacet ofsajdů, ale do dnešního dne jsem ho na tvcom nenašel.“


FK Olešník – Sokol Želeč 1:3 (0:2)

Branky: 72. Fořter – 26. a 28. Novotný, 47. Kosobud. Rozhodčí: Herzog – Krčín, Krauskopf. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:2 (Šahajda – Fiala, Šváb). Diváků: 120.

Olešník: Jirkal – Nýdl, Pomeje, M. Studnička, Šahajda – Vařák (46. Šíma), M. Rabiňák, Červenka, Dráb – Votava (68. Fořter), Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud, J. Rabiňák – Fiala,  Barteska (62. Holub), Kukučka, Šváb (80. Stránský) – Bosnyak (68. Brůžek), Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: nikdo – Barteska, Novotný

Roman Chlumecký, asistent trenéra Olešníku: „Nastoupil proti nám velmi kompaktní a dle mého nejlepší mančaft tohoto ročníku KP. S jejich systémem 3-5-2 jsme si v první půli vůbec neporadili a naší bojácností jsme soupeři usnadnili během dvou minut rozhodnout zápas. O půli jsme to přeskládali a řekli si, že zkusíme s výsledkem něco udělat. Bohužel první standardka a hráč Želče zakončuje sám z malého vápna. Jediné pozitivum na tomto zápase je chycená penalta a první gól Pepi Fořtera v mužském KP. Je třeba potrénovat a urvat body v některých dalších zápasech.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „V utkání, až na posledních deset minut, jsme byli lepším týmem a zaslouženě si odvezli všechny tři body. Domácí se jistě z krize zvednou, nemají špatné mužstvo.“


TJ Dražice – TJ Nová Včelnice 1:0 (0:0)

Branka: 49. P. Novotný. Rozhodčí: Peterka – Tupý, Klátil. Delegát: Pečenka. ŽK: 3:2 (Valášek, Veselý, Fořt – Didek, Pacholík). Diváků: 112.

Dražice: Baka – Valášek, Horka, Fořt, Bareš – P. Novotný (68. M. Stuchlík), Hořejší, D. Štecher, Veselý – J. Štecher (89. Kos), L. Stuchlík (86. Kouřil). Hrající trenér Marian Horka.

N. Včelnice: Holický – Vaš (46. Berounský), Jaroš, Blažek (68. Nebeský), O. Šlapanský (46. Vokuš) – Průša, L. Šlapanský, V. Hornát (60. Tuček), Didek, Mareš (46. M. Hornát) – Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: celý tým, Horka, Novotný – Holický

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic„Důležité utkání jsme zvládli. Vstřelit jsme dokázali pouze jednu branku, ale spálených šancí bylo požehnaně. Hosté dohromady nic nepředvedli, za celý zápas vystřelili na Baku snad jen dvakrát. Jejich obávaného střelce Pacholíka skvěle pokryl Bareš, který se mu vyrovnal rychlostí, a tak naše obrana celkem bez problémů uhájila čisté konto. Příští týden nás čeká daleká cesta do Dačic, které se pohybují na samém dně tabulky, tak uvidíme, zda tam dokážeme navázat na úspěšné domácí utkání."

Ohlas Nové Včelnice přineseme.


FK Protivín – Centropen Dačice 3:0 (1:0)

Branky: 33., 70. a 73. J. Vorel. Rozhodčí: Přibyl – Polák, Kotalík. Delegát: Szücs. ŽK: 0:6 (Točík 2, Šimánek, Celý, Máša, Bujdák). ČK: 0:1 (84. Točík). Diváků: 110.

Protivín: Hanus – Uhlík, Hála, Vojík – Rothbauer, R. Vojta, Zb. Vorel, J. Vorel, Fiala – Zach, Moravec. Trenér Juraj Kobetič.

Dačice: Zejda – Máša, Celý, Nosek, Mašát – Vacuška, Svoboda, Točík, Hric, Šimánek – Smejkal. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Moravec, Zach, J. Vorel – Celý, Hric, Zejda, Točík

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Odehráli jsme průměrný zápas, ve kterém jsme měli víc šancí než soupeř. Brankově jsme se prosadili až v druhé půli. Chybí nám větší jistota v kombinaci, ale nasazení bylo v pořádku, takže vydřené vítězství.“

Dušan Lovětínský, asistent trenéra Dačic: „Přestože jsme k utkání odcestovali pouze s jedenácti hráči včetně tří dorostenců, byl to jeden z našich lepších výkonů. S domácími jsme celkem drželi krok, bohužel nám to do branky vůbec nepadá. Třeba za bezbrankového stavu běžel sám na branku právě jeden z mladíčků Hric, pro něhož to byl premiérový zápas za muže, ale nastřelil jen gólmana. Protivín se ujal vedení v 33. minutě, kdy jsme nechali na penaltě volného Vorla, jenž po změně stran obstaral i obě zbývající trefy domácích. Ještě za stavu 0:1 měli v druhé půli velké šance Točík a Šimánek, ale tu největší znovu Hric, jenž však společně s brankářem přehodil i konstrukci. Utkání jsme zvládli se ctí, kluci bojovali, jen ta nešťastná koncovka. Vyzdvihl bych výkony Celého s Točíkem a nepropadli ani zmiňovaní dorostenci."


Jiskra Třeboň - TJ Hluboká nad Vltavou 0:2 (0:0)

Branky: 66. Říha, 75. Hájek (pen.). Rozhodčí: Vychodil - Sebera, Koranda. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:4 (Kodras, Matoušek – Hájek, Tauber, Antoš, Legdan). Diváků: 170.

Třeboň: Skála – Kodras, Cimerhanzl, Pučejdl, P. Tůma (81. Brousek) – Matoušek, Franěk (82. T. Tůma), Divoký, Pancíř – Průcha, Holzepl (88. Bednář). Trenér Zdeněk Procházka.

Hluboká: Vachuta – Jonáš, Antoš, Legdan, Čermín – Turek, Stráský, Říha, Němec (78. Rubick) – Tauber (88. Křiváček), Hájek (85. T. Adam). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Kodras - Říha, Vachuta

František Švaňa, vedoucí mužstva Třeboně: „Sráží nás nízká produktivita a zápas s Hlubokou nebyl výjimkou. V 10. a 12. minutě měli tutovky Matoušek a Divoký, ale neproměnili je. Soupeře jsme zatlačili, nutili ho k chybám, ale ty jsme pak nedokázali potrestat. Hosté většinou hrozili pouze z brejků. Hned po přestávce měl na hlavě gól Průcha, ale hlubocký brankář se blýskl bravurním zákrokem. Měli jsme i další možnosti, ale bohužel opět bez kýženého efektu. V 66. minutě jsme inkasovali po centru do vápna, kde jsme nechali neobsazeného hráče, a čtvrt hodiny před koncem padl druhý gól z penalty po nešťastném zákroku jednoho z našich hráčů. Z porážky jsme smutní, protože herně to z naší strany nebylo špatné, ale nedokážeme vstřelit gól.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „V Třeboni konečně hráči bojovali a bylo na nich vidět, že chtějí vyhrát. A zaslouženě se tak stalo. Byli jsme lepším týmem a neproměnili některé další vyložené šance. Tentokrát musím pochválit celý tým a zejména obranu v čele s Vachutou, která konečně udržela nulu. Teď se musíme pořádně připravit na domácí zápas se Sokolem, který je evidentně v laufu, a my musíme doma potvrdit body z Třeboně."


FC ZVVZ Milevsko - TJ Osek 1:1 (1:1)

Branky: 20. Komárek – 44. Carda. Rozhodčí: Šafránek - Polák, Kaštánek. Delegát: Štuk. ŽK: 3:3 (Petr, Barda, Marvan – Kroupa, Hoch, Kuneš). ČK: 0:1 (89. Čapek). Diváků: 100.

Milevsko: Šmitmajer - P. Novotný, Vakoč, Kosobud, Málek – Sedlák, Komárek, Petr, Barda (73. Marvan) – Koutník, Paták (53. Petr Dvořák). Trenér Miroslav Strnad.

Osek: Hulínko – Benda (90. Brož), Krejčí, Baloušek, Kuneš  – Mráz, Kroupa, Hoch, Hosnedl – Říský, Carda (70. Čapek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Sedlák, Komárek – Hosnedl

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Naše zápasy jsou neskutečné. Slušně řečeno, je až k naštvání, jaké šance nedáme. A to se stále opakuje. Vedeme 1:0 po krásném gólu Pepy Komárka. Půl hodiny máme velký tlak a místo toho, abychom vedli 2:0 nebo 3:0, tak dostaneme do šatny gól po rohovém kopu z jediné šance hostů po naší nedůslednosti. Po přestávce jsme byli na balonu, drželi ho a kombinovali, Osek už se jen bránil a nakopával do protiútoků. Šance jsme zase měli, ale prostě je nedáváme a pak za to pykáme. Brankář nám vytáhl dvě střely z čáry. Na druhou stranu nás podržel Šmitmajer, když zlikvidoval penaltu. Naše chyby už pramení i z nervozity, hlava pak nefunguje. Na výhru čekáme strašně dlouho a je to na nás znát.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Domácí byli od začátku utkání aktivní, vytvořili si tlak a jejich kombinace po stranách s centry byly pro nás neustálým nebezpečím. Nespočet rohových kopů ale naše obrana společně s brankářem Hulínkem dokázala vyřešit. Ve 20. minutě se nádherně z první trefil výborně hrající Komárek a přicházely další šance domácích. Ve 43. minutě zahodil tutovku Carda, který ale z následujícího rohu neatakován hlavou srovnal. Po obrátce se vyznamenal Hulínko, a když už byl v 57. minutě překonán, zaskočil stoper Krejčí, který vykopával z prázdné brány. V 66. minutě jsme dostali šanci jít do vedení, ale Carda penaltu nařízenou za ruku zahodil. Závěrečný tlak domácích jsme přečkali a remízu udrželi.“

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle