Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strakonice podržel čerstvý ženáč Vít Reiser. Vychytal všechny prachatické šance

středa, 11. října 2017, 12:42

Junior Strakonice hostil v dalším střetnutí I. A třídy prachatický Tatran, jenž s mladým kádrem okupuje další polovinu tabulky. Nepředvádí špatné výkony, ale nezkušenost mu chybí k tomu, aby bodoval v zápasech, jako se odehrál ten v neděli Na Křemelce.

V první půli se na Křemelce odehrávala vyrovnaná partie, kdy o něco nebezpečněji působili hosté. Průnikovými pasy větrali domácí obranu, ve 12.min. musel únik Kadlece likvidovat nadvakrát Reiser. Z domácích to jako první zkusil T. Kostka ve 20.min., ale vysoko přestřelil.

Ve 25.min.musel pro svalové zranění střídat domácí stoper Cibulka a v téže minutě se domácí radovali z vedení. T. Kostka rozehrál trestný kop na polovině hřiště a dlouhým pasem vybídl ke skórování nováčka v domácí sestavě Petra Balouška - 1:0. Vzápětí táhnul slibně útok Dohonyi, uvolnil ve vápně Mášku, toho ale zradil první dotek a k zakončení se nedostal.

Na druhé straně ve 32.min. proletěl bez povšimnutí Ryšánkův centr malým vápnem a ve 40.min. unikl střídající Tesárek, jehož přihrávku napálil Šandera pod břevno, Reiser vyškrábl na rohový kop. Z něj hlavičkoval nikým nehlídaný Ryšánek nad branku.

Druhou půli začali aktivněji hosté, ale největší šanci měl v 60.min. Maršala, sám před brankářem Hopfingerem zbrkle přestřelil. Potom už vyložené šance spíše počítali hosté. V 67.min. předvedl svou levačku Fischer a Reiser znovu musel předvést své kvality. V 72.min. vymíchal Kadlec ve vápně Kalianka, našel Šanderu, jehož ránu z prostoru penalty zázračně chytil Reiser.

Domácím se kromě několika závarů po standardních situací nedařilo dostat do podobných ložených šancí. Až v 81.min. si prachatická obrana neporadila s presinkem P. Balouška a Tomáše Kostky, druhý jmenovaný pak mazácky podél brankáře proměnil nájezd - 2:0. Hosté se nevzdali, stihli ještě dvě stoprocentní příležitosti, při první se zaskvěl famózní Reiser, při druhé mu pomohla tyč. Suverénně nejlepším hráčem celého zápasu se tak stal v pátek čerstvě ženatý domácí brankář Vít Reiser.


FK Junior Strakonice – FK Tatran Prachatice 2:0 (1:0)

Góly: 25. P. Baloušek, 81.T. Kostka. Rozhodčí: Tůma - Tauber, Ryneš. ŽK: 1:0 (Reiser). Diváků: 150.

Junior: V. Reiser – M. Šrámek, Cibulka (25. Maršala, 80. Liška), Gondek, Kalianko – Máška (87. Ouška), Kratochvíl, T. Kostka, Dohonyi – P. Baloušek, V. Šrámek. Trenér Luděk Cimrhanzl.

Prachatice: Hopfinger – K. Ryšánek, Šandera, T. Ryšánek, Kotrch – Kochma, Škopek, Kadlec, Fürbach – Fischer, Tesař. Trenér Lukáš Kubát.

 
 
Napsal(a) Rostislav Hrubý | Foto Jan Škrle